Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 243
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,456
Ynt: Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

Cenk Bey erciyese kar yağdığında adana yolundan değil de maraş göksun yolundan gidersek tam bir macera olur diye düşünüyorum. Göksuna kadar Kenan Bey tecrübeli yolu ezbere biliyor sonrası da zaten hep duble yol kışın deneriz. Ayrıca 4x4 araçta uygun lastikle zincire gerek duyulmayacağını düşünüyorum.

Etiketler

Merhaba Arkadaslar
Grand Vitara 2006 duz vites 2000 cc
aldıgmda uzerinde yokohama vakumlu lastikler vardı, onumuz kıs aracıda deneyecegim bir sezon beni bekliyor. bu lastiklerle deneyip, memnun kalmaz isem, 4 mevsim kullanabilecegim biraz daha disli, yakıt tuketimi ve on road konforuda cok cok degistirmeyecek bir lastik alayım diyorum. su anki olcu, 225 70 16. memnun kalsamda baharda vakumluları zaten cıkaracagım icin onerilerniz her halikarda onemli.
16 inch olarak hangi marka hangi model hangi boy lastigi onerirsiniz. amacım daha cok sehir ici, ama gezi amaclı yedigol, bolu, vs gibi camurlu koy yollarında da gidebilmek. bfg At gibi modeller okudum ama, kisiye ozel danısmak istedim yinede. disli orjinalden biraz daha kalın lastikler fikir olarak tercihim ancak, kar, camur performansı, yakıt tuketimi ve ic ses ile yol tutusda sorun olarak geri donebilr diye dusunuyorum, dogrusu nedir?
Bunları dusunursek 235 yada 225 70 16 disli bir lastik, tabi sizin oneriniz olacak marka ne olur, ozellikle 1cm kalınlık yakıtı %2-3 den fazla yakıt degistiecekse orjinal ebat 225 den cıkmayı dusunmyorum.

Ayrıca stepne nin durumu oldukca kotu ince catlaklar gozukuyor ve disler oldukca az. stepne icin bir oneriniz var mı, yani direk sıfır bir lastik takmak yerine, kullanılmıs ama iyi durumda bir lastik bulabilecegim yer gibi mesela? yada hic ugrasmadan oneriniz olan lastikten 5 adet mi almak lazım.
Son soru almısken 17 inch alıp, jantları da degistirsem gereksiz bir yatırım mı olur, jant fiyatları nasıldır? 16 inch i alıp 17 yi takıp fiyattan dusen yerle var mıdır acaba...
bu alısverisi ankaradan yapmak tercihim olacak, olmadı netten alırım , ama yatık lastik kargolamayacak etikte bir yerden. nereden alabilrim?

Tesekkurler
Selamlar
ugur

Sayın Uğur Bey,
Aracınızın sürücü tarafında, ön ve arka kapıların arasındaki sütunun iç kısmındaki, olması gereken lastik ebatlarının yazdığı etikete bir bakınız.
Bendekinde 225/65R 17 ve 225/70R 16 ebatlarının takılabileceği belirtilmiş. Sidekinde de böyle olması gerek, sonuçta aynı kasa.
Bu konunun ilk sayfasında yazılanları okudunuz mu bilmiyorum AMA bu 2 ebat lastiğin yüksekliklerinin aynı olduğu, ağırlıklı olarak YOL'larda (ON-Road) kullanılan araçlarda, orjinal ebat dışına çıkmanın YOL konfor ve performansını olumsuz yönde etkildeği belirtilmiş.

Sorularınıza gelirsek, BENCE 16" jantlarınızı değiştirmenize gerek yok. Hatta, artan lastik yüksekliği ile aracın da yerden yükseleceği, bunun da mekanik aksamı zorlamaması için dar bir aralıkta (örneğin en fazla 2cm) olması gerektiği düşünüldüğünde; 16" jant ile orjinal ebat dışındaki seçenekleriniz biraz daha fazla. Örneğin 17" janta 235/70 gibi bir ebat (aracı kabul edilebilir sınır dışına yükselteceğinden) takılamazken, 16" janta rahatlıkla takılabilir gibime geliyor.

"amacım daha cok sehir ici, ama gezi amaclı yedigol, bolu, vs gibi camurlu koy yollarında da gidebilmek" demişsiniz. Buradan YOL dışına çıkmasanız da, YOL bile olsa çamurlu olan bir zeminde güvenli sürüş amaçlanıyor anlamını çıkarabilirz. Lastik seçiminizi de, bu çamurlu yollara ne sıklıkla gideceğiniz belirler. EĞER her ay 2'den fazla (en az 3 kez) gitmeyecekseniz, A/T lastiklere BENCE gerek yok.

Merak ettim de ACABA "vakumlu lastik" derken nasıl bir lastikten bahsediyorsunuz? Bunlar kış veya kar lastikleri mi? Lastiğinizin tam modeli nedir? Lastiğinizi gösteren bir link verirseniz sevinirim.

Kumho'nun M/S (Mud & Snow) kış lastiklerini 2 sezon kullandım (235/65/17 yanlış hatırlamıyorsam) memnun kaldım. Ama sıcak havalarda kesinlikle tavsiye etmem, lastiğim hamuru çok yumuşak (soğuk hava, karda iyi) olduğu için sıcak havada kullanırsanır çok çabuk aşınıyor ve yol tutuşu zayıflıyor. Bu lastikler, tamamen kar kaplı zeminde (bazı AWD araçların kayıp yoldan çıktığı yerlerde) gayet güvenli bir sürüş sundu. 2006 sonunda GV'nin ölçüleri için (225/65/17) fazla alternatif yoktu, şimdi artmış olduğunu umuyorum.

braveheart

http://www.yokohamatire.com/tires/wdrive.aspx

cevap icin tesekkur ederim, dedigim gibi forumu okudum ancak kisiye ozel isteklerim oldugu icin kisiye ozel oneri ile daha dogru lastigi alırım diye dusundum, camurlu yolların ayda 1 civarı olacagını sanıyorum. o sebeple biraz iri disli ancak on road da da kullanıslı konforlu bir lastik sanırım daha uygun olacak.

kullandıgım lastigin linki icin bakarken, sitede grand vitara on road, ofroad olarak secince su lastik sitenin onerisi oldu.
ankarada bulunur yada kisilerin onerisi olacak bir lastikmidir acaba, dis olarak anlattıklarıma uygun gozukuyor.

http://www.yokohamatire.com/tires/geolandar_ats.aspx

is nedeni ile, diger binek aracımda agrı, sivas kıs aylarında cok yolculuk ettim ve vakumlu lastik karda suda gercekten iyiydi. vakumlu lastik olarak halk arasında tabir edilen lastik, dediginiz gibi kar lastigi yani 1 mevsim. disleri uzerinde zigzag kesikler gordugunuz, veya civili lastik gibi olmasada ona benzer bir lastik sesi cıkarıp %5-10 arası yakıt tuketimini artıran lastikler.

nejat beyin dedigi gibi soguk kosullarda, yer tutusu iyi , ancak bahar basında cıkarmak gerekiyor. ben aracı aldıgımda uzerinde bu lastikler vardı, tum yaz bunlarla kullanılmıs, omrunden bayagı gitmistir kanısındayım.

selamlar

selamlar..uğur bey..bende 2007 3 kapı grand vitara var..1 ay kadar önce araştırmalarımın sonucunda 225-70-16 bf goodrich aldım...arazi yapısı var lastikde fakat uzun yoldada endişe ettiğim ses olayı yok..görünüm olarakta aracı çok değiştirdi...bence bf goodrich mantıklı seçim,ve yumuşak bir lastik .plajda bile hiç zorlanmadan gezinti yaptım...4 lastik 1000 tl ye 6 taksit olrak l aldım..bilginize...kesinlikle tavsiye ederim..

CRV008' Alıntı:
selamlar..uğur bey..bende 2007 3 kapı grand vitara var..1 ay kadar önce araştırmalarımın sonucunda 225-70-16 bf goodrich aldım...arazi yapısı var lastikde fakat uzun yoldada endişe ettiğim ses olayı yok..görünüm olarakta aracı çok değiştirdi...bence bf goodrich mantıklı seçim,ve yumuşak bir lastik .plajda bile hiç zorlanmadan gezinti yaptım...4 lastik 1000 tl ye 6 taksit olrak l aldım..bilginize...kesinlikle tavsiye ederim..
güzelde 5k jlx-al için 225-70-17 yok..
çıkmasını ümid ediyoruz...

5 K 2006 da standart modeli kullanıyorum orjinal jantı 16 inch . o sebeple lastik bana uygun gibi, ama deri doselemi modelde 17 inch kullanılmıs sanırm.
bu bahsi gecen bfg lastigin tam bir linki yada modeli varmı, bfg olarak bakınca bulamadım.bir cok alt model cıkıyor.

BF Goodrich iyi bir AT lastiktir. Kumda, derin karda kullananlar olumlu görüş bildiriyor. Ancak ıslak kaygan, buzlu ve soğuk zeminde fren mesafesi MS lastikler kadar iyi olamaz. Dikkatli kullanmak lazım.

lastiknet.com da bf goodrich desenini görebilirsiniz..sitede piyasadan uygun fiyat listelemişler fakat ellerinde ürün yok..

Benim aracımdakilerle orjinall (225/65R 17) ebatta YOKOHAMA'nın:
Kış/Kar/Buz Lastiği: GeoLander I/T G072: http://www.yokohamatire.com/tires/geolandar_GO72.aspx
On/Off Road Lastiği: GeoLander A/T-S: http://www.yokohamatire.com/tires/geolandar_ats.aspx
dikkatimi çekti.

ACABA bunlar Türkiye'de bulunur mu? Fiyatları ne kadardır?

"ZATEN kış boyunca hemen hiç karın yağmadığı, yağsa da tutmadığı, tutsa da en geç 1-2 gün içinde eriyip gittiği bir yerde yaşıyorum. KIŞ mevsimi boyunca en fazlaa 7-8 kez YOL üzerinde gezi yapacağım karla kaplanan-buzlu YOL'lara sahip yörelere gitmek için 4 adet KAR LASTİĞİ almama değer mi?" diye düşünerek, bu şartlarda güvenli yol tutuş için daha UYGUN alternatif düşünürken, "KAR PALETİ" denilen, lastik üzerine geçirilen, zincirli modelleri de olan gereçler ile karşılaştım bugün ( http://www.karpaleti.com/urunler.htm ). Zincirlere göre takıp çıkarması daha kolay, daha kullanışlı gibi görünse de Grand Vitara'ya uygun modelinin (SPIKES SPIDER Sport) 1 çift fiyatının 380 Euro olduğunu okuyunca ŞOK oldum. http://www.karpaleti.com/fiyatlistesi.htm

Siz bir takım 4 mevsim lastik, kış için de 1 takım MS lastik edinin. Derin kar olan yere giderseniz 2 takım zinciri bagaja atarsınız olur biter. 1.500 TL de cebinizde kalır, onunla da 2 yıl sonra yeni lastik takımı alırsınız.

ASLINDA 4-mevsim lastiğe ihtiyacım yok. ZATEN bir arkadaşımın aynı aracından çıkardığı aynı marka-model lastiklerden 2 tanesini aldım.
AMACIM mümkün olan EN UYGUN FİYATA, karla kaplı buzlu yollarda, 4-mevsim lastiklere göre belirgin sürüş güvenliği sağlayacak olan KAR LASTİKLERİ edinmek.
Orjinal ebat olan 225/65 R 17 için şu ana kadar gördüğüm en uygun fiyat PIRELLI Scorpion Ice&Snow ( http://www.pirelli.com.tr/web/catalog/car-suv-van/catalogo_desc.page?uri=/pirellityre/tr_TR/browser/xml/catalog/car-suv-van/SUV_SCICE_WIN.xml&vehicleType=CAR-SUV-VAN ) modeli lastikler ki tanesi 250TL civarında. 4 adedi 1000TL civarında tutar.

Marka PIRELLI olunca kalite ve karda buzda yol tutuş açısından EMİN OLAMIYORUM açıkçası.

BRAVEHEART' Alıntı:
ASLINDA 4-mevsim lastiğe ihtiyacım yok. ZATEN bir arkadaşımın aynı aracından çıkardığı aynı marka-model lastiklerden 2 tanesini aldım.
AMACIM mümkün olan EN UYGUN FİYATA, karla kaplı buzlu yollarda, 4-mevsim lastiklere göre belirgin sürüş güvenliği sağlayacak olan KAR LASTİKLERİ edinmek.
Orjinal ebat olan 225/65 R 17 için şu ana kadar gördüğüm en uygun fiyat PIRELLI Scorpion Ice&Snow ( http://www.pirelli.com.tr/web/catalog/car-suv-van/catalogo_desc.page?uri=/pirellityre/tr_TR/browser/xml/catalog/car-suv-van/SUV_SCICE_WIN.xml&vehicleType=CAR-SUV-VAN ) modeli lastikler ki tanesi 250TL civarında. 4 adedi 1000TL civarında tutar.

Marka PIRELLI olunca kalite ve karda buzda yol tutuş açısından emin olamıyorum açıkçası.

4 Mevsim olarak 1 takım bridgestone eskittik. Şimdi Goodyear var üzerinde. Kış lastiği olarak da 1 takım Kumho eskittik, bu kış yeni bir takım lazım.
Artık Pirelli mi olur tekrar Kumho mu alırız yoksa farklı bir marka mı alacağız zaman gösterecek.

Orjinal ebat dışına çıkmak isteMEdiğim için de seçenekeler azalıyor. YOKSA 235/65 olarak daha çok markanın KAR lastiği var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,806
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
Ynsemr81

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR