Ynt: Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz
Merhaba Arkadaslar
Grand Vitara 2006 duz vites 2000 cc
aldıgmda uzerinde yokohama vakumlu lastikler vardı, onumuz kıs aracıda deneyecegim bir sezon beni bekliyor. bu lastiklerle deneyip, memnun kalmaz isem, 4 mevsim kullanabilecegim biraz daha disli, yakıt tuketimi ve on road konforuda cok cok degistirmeyecek bir lastik alayım diyorum. su anki olcu, 225 70 16. memnun kalsamda baharda vakumluları zaten cıkaracagım icin onerilerniz her halikarda onemli.
16 inch olarak hangi marka hangi model hangi boy lastigi onerirsiniz. amacım daha cok sehir ici, ama gezi amaclı yedigol, bolu, vs gibi camurlu koy yollarında da gidebilmek. bfg At gibi modeller okudum ama, kisiye ozel danısmak istedim yinede. disli orjinalden biraz daha kalın lastikler fikir olarak tercihim ancak, kar, camur performansı, yakıt tuketimi ve ic ses ile yol tutusda sorun olarak geri donebilr diye dusunuyorum, dogrusu nedir?
Bunları dusunursek 235 yada 225 70 16 disli bir lastik, tabi sizin oneriniz olacak marka ne olur, ozellikle 1cm kalınlık yakıtı %2-3 den fazla yakıt degistiecekse orjinal ebat 225 den cıkmayı dusunmyorum.
Ayrıca stepne nin durumu oldukca kotu ince catlaklar gozukuyor ve disler oldukca az. stepne icin bir oneriniz var mı, yani direk sıfır bir lastik takmak yerine, kullanılmıs ama iyi durumda bir lastik bulabilecegim yer gibi mesela? yada hic ugrasmadan oneriniz olan lastikten 5 adet mi almak lazım.
Son soru almısken 17 inch alıp, jantları da degistirsem gereksiz bir yatırım mı olur, jant fiyatları nasıldır? 16 inch i alıp 17 yi takıp fiyattan dusen yerle var mıdır acaba...
bu alısverisi ankaradan yapmak tercihim olacak, olmadı netten alırım , ama yatık lastik kargolamayacak etikte bir yerden. nereden alabilrim?
Tesekkurler
Selamlar
ugur