Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 243
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,455
Ynt: Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

BRAVEHEART' Alıntı:
Orjinal ebat dışına çıkmak isteMEdiğim için de seçenekeler azalıyor. YOKSA 235/65 olarak daha çok markanın KAR lastiği var.

235/65/17 kullandım. Olumsuz bir yönü yok.

Etiketler

Sizin Grand Vitara da yeni kasaydı değil mi? Peki 235/65R 17 orjinal jantlara, hiçbir soruna neden olmaksızın takılabiliyor mu? Ne de olsa 10mm daha kalın tabana sahip.

Orijinal janta taktırdım, hiç bir sorun olmadı. Daha dar lastik takmak doğru değil. Ama az büyük takılabiliyor.

Düşünüyorum da, kar lastiği alacak olan tüm Vitara, Grand Vitara, yeni kasa Grand Vitara ve hatta mümkünse KAR/4-mevsim farketmez yeni lastik almayı düşünen tüm SUV kullanıcıları bir araya gelebilsek, 4-5 kişi bile olsak çok iyi pazarlık gücümüz olurdu. Yapılacak inidirme göre de bir markada uzlaşır, uygun fiyata alabilirdik.

BRAVEHEART' Alıntı:
Düşünüyorum da, kar lastiği alacak olan tüm Vitara, Grand Vitara, yeni kasa Grand Vitara ve hatta mümkünse KAR/4-mevsim farketmez yeni lastik almayı düşünen tüm SUV kullanıcıları bir araya gelebilsek, 4-5 kişi bile olsak çok iyi pazarlık gücümüz olurdu. Yapılacak inidirme göre de bir markada uzlaşır, uygun fiyata alabilirdik.

Fikir güzel de uygulama kısmı nedense olmuyor. Bakalım bu sefer tutacak mı?

hudev' Alıntı:
.....BF Goodrich karda oldukça iyidir. ben daha öncede bahsettiğim gibi yaklaşık 2 yıldır aracımda kullanıyorum. şu andada kış kullanımı için aldığım lastiklerimi hiç çıkarmadan yazında kullanmaktayım.
şunu baştan not edeyim. BFG çamur lastiği değildir, kar lastiği değildir, frenlemesi daha uzundur, asfalt lastiği değildir. hepsinden biraz olan tek lastiktir. amerika için üretilen michelin in bir ürünüdür.
.....BF Goodrich karda ise tam kar lastiği olmasa bile çok üstün çekiş özellikleri sağlar. özellikle buzlu vede basılmış 3-5 cm lik karda rampa dinlemeden yol alırsınız.yine 40-50 cm lik karda yukarıda bahsettiğim gibi 4L konumunda 2. vitesle hiç durmadan gidebilirsiniz.güvenli bir derinlik bulana kadar sorun yok.bu lastiklerle neredeyse 35-40 derecelik bir açıda karda tahmini 100 m lik rampayı çıkmayı başardım arabamda 5 kişi olmasına rağmen. .BFG de hepsinden her performanstan yeterlilik derecesinde memnun kalısın.***
BUNLAR gerçekten önemli benim için. AÇIKÇASI yaşadığım yerde kışın sıcaklık gün içinde 10-15 derece arasında değişir. Ben KAR LASTİKLERİNİ en az 250-300km uzaktaki karla kaplı yörelere, 3-4 aylık sürede en fazla 6-7 kez yapacağım haftasonu gezilerinde kullanmak amacıyla düşünüyorum AMA en fazla 4 ay aracımda kalıp en fazla 7 hafta sonu ihityaç duyacağım bu lastikler için de ödenecek meblağ beni bir hayli düşündürüyor. Aynı jantlara tak, 3-4 ay sonra çıkar, her seferinde balans ayarı vs de çabası.
"ACABA 225/65 R 17 ebadında bulabilirsem BF GOODRICH A/T mi alsam da karda, buzda, asfaltta, yaz+kış kullansam?"

EDIT: İş dönüşü, Türkiye'nin en çok ulaşım noktası olan otobüs şirketinin MICHELIN / BF GOODRICH / CONTINENTAL bayiileri olan mağazsına uğradım.
BF GoodRich'in 225/65 R 17 ebadında A/T lastiği yokMUŞ. AMA BFG Amerika web sitesinde Winter Slalom modelinin bu ebatta KAR Lastiği var görünüyordu.
Bayii "kendisinde KAR Lastiği listesinin" bulunmadığını söyledi. Birkaç yere telefon açtı ama ne bu Winter Slalom modelinin Türkiye'de mevcudiyetini öğrenemedi.
KAR LASTİĞİ olarak MICHELIN Lattitude Alpin modeli (225/65 R 17) için 330TL, CONTINENTAL WinterConttact gibi bir model (235/65 R 17) için 325TL fiyat verdi.

Son olarak arayıp A/T lastik sorduğu ANKARA'daki bir bayiiden Amerikan malı olduğu söylenen ??? ::smiley: MasterCraft marka ??? ::smiley: bir lastiğğn 235/65 R 17 ebadında A/T lastiği için 225TL fiyat verdi. Ben bu MasterCraft markasını hiç duymadığım için hiç üzerinde durmadım.
Bir ara BRIDGESTONE Bayiilerine uğrayıp onlardan KAR ve A/T lastik modelleri için fiyat alacağım.
Verilen fiyatları sizinle paylaşmak istedim.

Yokohama 225/65R17 V902A M+S Winter-Drive lastiği iki gün önce (09 Kasım 2009)Çorlu'da bulup taktırdım.
Lastik benim çok hoşuma gitti. Eski lastikleri de bayide stokladık. Yazın en azından bir iki sezon da olsa yeni lastiğin ömrü açısından kullanırız dedik ve yeni lastikleri taktırdım.
4 lastiğe 1.400 TL'yi 10 taksit olarak ödüyorum.

Deneyimlerimi paylaşacağım. Şimdiden yeni ve yere çok iyi tutunan bu lastiği sevdim.
Bakalım beni Uludağ / Kartepe / Kartalkaya gibi yerlere götürüp rahatça geri getirecek mi :smiley:)

Kar üzerindeki tutunma deneyimini burada paylaşacağım.
Herkese kazasız ve bol karlı, bol çamurlu bir kış mevsimi diliyorum.
Dostça kalın.

Bu arada link vermeyi unutmuşum.
Lastiği aşağıdaki linkten görebilirsiniz.

http://www.yokohama.com.tr/ProductDetails.aspx?ID=39

2007 modellerin orjinal ebadı olan 225/65 R 17 ebadında A/T tipi lastik sadece "PIRELLI Scorpion ATR" olarak buldum.
PIRELLI nasıldır?

Merhaba Braveheart, ben pirelliye bu konuda güvenemedim açıkçası ve zaten az olan seçeneklerden biri Yokohama'yı tercih ettim.
Ama tecrübesi olan arkadaşlar paylaşacaktır Pirelli hakkındaki görüşlerini.

KAR lastiği alacak olsam orjinal ebat 225/65 R17 olarak marka seçeneği çoktu: MICHELIN, YOKOHAMA, BRIDGESTONE'nun 2 farklı modeli, PIRELLI, vs...AMA konu A/T lastik olunca orjinal ebat ülkemizde satılanlarda bir tek PIRELLI'de mevcut: PIRELLI Scorpion ATR
Buradaki ATR'nin A/T'den ne gibi fark(lar)ı var o da ayrı bir soru ::smiley:

ilgilenenlere elimde çok az kullanılmış good year wrangler hp at 216 65 r16 dört adet lastik var sıfırından hemen hemen hiç farkı yok.600 tl istiyorum.duyurulur.

Arkadaslar 2006 Vitarama acil AT lastik lazim Ankarada...

hic bi yerde bulamiyorum. 225/65/17 ebatlarinda AT lastik yok. Aramadigim lastikci kalmadi. Mastercrafti nerden temin edebiliriz??

PIRELLI'ye de baktınız mı?
Orjinal ebatta 225/65R 17 A/T lastik bir tek PIRELLI Scorpion M+S (mud + snow = çamur + kar) 225/65R 17 102 S olarak bulabilmiştim.

Yine bizim kronik konu... :smiley:
Ben 2 ay kadar önce Lassa competus 225/65/17 için A/T nin olduğunu yetkiliyle birebir görüşerek gördüm ,hatta int ten stoklara bakıp ...mmm...evet şu anda mevcut dediler hatta 275.-TL cash fiyat verdiler.Bu yanlış bir bilgi mi Competus'u sordunuz mu?Ben kandırıldım mı acaba?

EVET, ben buradaki LASSA Bayisine bizzat giderek sormuştum. Fiyat listelerinde yoktu bu ebat 1,5-2 ay önce.
Web sitesinde ise 17" olan bir Competus A/T modeli zaten yok:
http://www.lassa.com.tr/_tools.asp?actionType=productTechList&primary=104

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,849
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri