Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 243
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,452
Ynt: Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

Braveheart bahsettigin lastigi baya bi pirelliye sordum ankarada bulamadim... Sonunda Bstone LM25 aldim 4x4 kar lastigi..Bende kartalkayaya ciktim baya buzluydu...difrensiyeli ilk kez denedim cokta gerek yoktu sonraki gun gene ciktigimda difrensiyelsiz cok rahat ciktim hatta bi ara silme karda 70-80 km hiz yaptim.

buarada zincirle cikan cayenne range fln gordum :p

Mdilek....Yoko nun o lastigi henuz turkiyede yok...nezaman gelicek tam belli degil bulursan banada haber ver bende almak istiyorum sahsen :smiley:

Etiketler

4x4 kar lastiklerinin, hele bir de Bridgestone olunca, karlı ve buzlanmış zemin üzerindeki yol tutuş ve sürüş güvenliği performansı, şüphesiz çok daha iyidir.
Benim Pirelliler, 4-mevsim asfalt lastiğinden ancak bir gömlek üstün AT tipi lastikler. Karlı ve buzlanmış zemin üzerindeki performansını merak ediyordum.
Kullandığım 20-25km'lik böylesi zemin, virajlı ve rampalı bir dağ yolunda beni üzmemesine sevindim.
Tabii, bu hava ve yol şartlarına sahip 20-25km'lik etapta 4H-Lock orta diferansiyel kilitli halde, 2. ve 3. viteste, 40-50km/saat hızı geçmediğimi de belirtmem gerek.

225/65 R17 orjinal ebatı, %3 farkla değiştirlebilecek vede aracı yaklaşık 5 cm yükseltecek bir değişiklik 225/70 R17 olarak değiştirecek olsak sadece yanak büyümüş olmuyormu? Gerçi yerden yükseldikçe asfalt taki güvenlik zaafiyeti olur ama arazide ne olur bilemiyorum.

Grandtrek AT20 olarak 225/70 R17 ebatında değişiklik yapmayı düşünüyorum. orgina önerirseniz 225/65R 17 Yokohama GO12 de olabilir.

mdilek' Alıntı:
225/65 R17 orjinal ebatı, %3 farkla değiştirlebilecek vede aracı yaklaşık 5 cm yükseltecek bir değişiklik 225/70 R17 olarak değiştirecek olsak sadece yanak büyümüş olmuyormu? Gerçi yerden yükseldikçe asfalt taki güvenlik zaafiyeti olur ama arazide ne olur bilemiyorum.

Grandtrek AT20 olarak 225/70 R17 ebatında değişiklik yapmayı düşünüyorum. orgina önerirseniz 225/65R 17 Yokohama GO12 de olabilir.

225/65/17 (28,5") ile 225/70/17 (29,4") arasındaki fark yolda güvenliği ne ölçüde azaltır bilemem ama arazide ciddi bir fark yaratmaz. Böyle ufak bir ebad farkından ziyade, lastiğin tipi ve deseni çok daha etkili olur arazide.

Arazide iyi ama asfalttada sıkıntı yaratmayacak bir arazi lastiği almayı düşünyorum. Yanak büyütmekte aracın süspansiyonu rahatlatabilir diye biliyorum. Sizin bu açıdan tavsiye edeceğiniz bir lastik tipi ve deseni var mı? (225/65R17 veya 225/70 R17)

mdilek' Alıntı:
Arazide iyi ama asfalttada sıkıntı yaratmayacak bir arazi lastiği almayı düşünyorum. Yanak büyütmekte aracın süspansiyonu rahatlatabilir diye biliyorum. Sizin bu açıdan tavsiye edeceğiniz bir lastik tipi ve deseni var mı? (225/65R17 veya 225/70 R17)
bu soruya paralel olarak.....

1-225/70/17 veya 235/70/17 AT için ..(artık 65'te umudumuz kalmadı) aracı yükseltme yapmadan sıkıntrı oluşturur mu?(sürtünme?)
2-İvmelenmeye ne kadar etki siolur?
3-yakıtı ne kdar etikler(km bazında)
4-aracın güvenliğini yol tutuşuna kötü veya iyi etkisi olur mu?
5-yol sesi, uğultu, titreşim vs artış olur mu?
üstadlar cevaplar için şimdiden teşekkürler....

mdilek' Alıntı:

Yol ve arazi iki zıt kutup, birisinde iyi olmak için diğerinden fedakarlık gerekiyor. Çoğunlukla asfaltta nadiren yol dışında kullanacaksanız AT lastikler uygun tercih olur. BF Goodrich'in AT lastikleri en çok tercih edilen modeldir.

Geniş yanaklar aracın daha konforlu olmasını sağlar (yoldaki bozuklukları daha az hissettirir) bununla beraber, yüksek hız ve ani manevralarda savrulma riski artar.

darkmajesty' Alıntı:

1-225/70/17 veya 235/70/17 AT için ..(artık 65'te umudumuz kalmadı) aracı yükseltme yapmadan sıkıntrı oluşturur mu?(sürtünme?)
2-İvmelenmeye ne kadar etki siolur?
3-yakıtı ne kdar etikler(km bazında)
4-aracın güvenliğini yol tutuşuna kötü veya iyi etkisi olur mu?
5-yol sesi, uğultu, titreşim vs artış olur mu?
üstadlar cevaplar için şimdiden teşekkürler....

Teorik olarak:
1. Büyük çap lastik sürtme yapabilir
2.İvmelenme kötüleşir
3. Yakıt sarfiyatı artar
4. Geniş taban asfaltta daha stabil olur
5. Ses lastik deseni ve malzemesi ile alakalı, eğer aynı tip lastik ise fark olmaz.

Pratikte bu kadar çap farkının etkilerini fark etmek mümkün değil ve sürtme vs yapmaz.

mdilek' Alıntı:
Bilgileriniz için çok teşekkür ederiz. Sizce arazi için hangi lastiği alalım?

AT (BFD Goodrich) hafif arazi (kuru zemin) ve yol kullanımı için uygun, asfaltta kışın da sıkıntı yaratmaz (AMA bir asfalt lastiği olmadığını unutmamak lazım ve kullanım tarzının daha yavaş ve temkinli olması önemli). Çamurda AT lastik pek başarılı değildir, MT tipi lastik kullanmak lazım ama MT lastiklerinde asfalt kullanımı çok doğru değil. Eğer %80 asfalt %20 off-road kullanacaksanız AT tercih edin, oran off-road %80 onroad %20'ye dönerse kesinlikle MT.

Eğer imkanınız varsa yol için bir set arazi için ayrı bir set lastik en doğru kullanım şekli olacaktır.

AT veya MT hangisini tercih edeceksek ona göre lastik almak lazım. Ancak 225 65 17 ebatlarında hangi marka ve model olduğuna karar vermek zor. Çünkü bir çok marka bu ebat lastik üretmiyor. Ben asfaltta daha çok kullanacam ancak dağ başında sıkıntıyaşamak istemiyorum. Şehirde nasıl olsa bir yardım bulurum. Zaten otbanda 130 u normal yolda 100 geçmem. Onedenle offroad tipi lastikten yana tercihimi kullanmayı düşünüyorum.
Bu ebatta uygun lastik bulmak zor. Çoğu lastik bu ebatta asfalt ağırlıklı SUV araçlar için üretiliyor.
Yokohama'nın GO12 (GEOLANDAR A/T-S) 225/65/R17 (türkiyede yokmuş)
DUNLOP GRANDTREK AT3 225/65 R 17
DULOP Grandtrek AT20 olarak 225/70 R17
BFG ve başka markanın türkiyede bulunan modeli gibi sizin model marka öneriniz var mı?

mdilek' Alıntı:
Yokohama'nın GO12 (GEOLANDAR A/T-S) 225/65/R17 (türkiyede yokmuş)
DUNLOP GRANDTREK AT3 225/65 R 17
DULOP Grandtrek AT20 olarak 225/70 R17
BFG ve başka markanın türkiyede bulunan modeli gibi sizin model marka öneriniz var mı?

Burdaki problem lastik ureticilerinin websitesine veya kataloglarina bakinca 225/65/17 AT lastik varmis gibi gozukuyor. Fakat isteyince fabrikada dahi yok diyorlar.

Dunlopu teyit ettin mi? Ben sahsen hic dunlopa sormamistim. Kasim basinda BF Goodrich, Bridgestone, Pirelli, Yoko ve Kumhonun ankara bayilerini ve fabrikalarini aradim hic birinin elinde yoktu.

Dunlop teyitli mi alabiliyor muyuz?

Saygilar.

darkmajesty' Alıntı:

225 70 17 AT Lastik Bayi telefon numarasi vbg bilgi olan var mi ?

65 70 arasidna cok buyuk problem olacagini sanmiyorum ve iyi bi lastik bulursam 225 70 17 gozum kapali alirim.

Bilgisi olan varsa sevinirim.

tunali' Alıntı:
225 70 17 AT Lastik Bayi telefon numarasi vbg bilgi olan var mi ?

65 70 arasidna cok buyuk problem olacagini sanmiyorum ve iyi bi lastik bulursam 225 70 17 gozum kapali alirim.

Bilgisi olan varsa sevinirim.

Erkan ile bir görüşün, yardımcı olabilir.

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=20071

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri