Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 243
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,449

Etiketler
Ynt: Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

225/65/17 ile 235/65/17 arasında pratikte fark yok. Rahatlıkla kullanılabilir.

nkurtkaya' Alıntı:
225/65/17 ile 235/65/17 arasında pratikte fark yok. Rahatlıkla kullanılabilir.
Katılıyorum... 215 den itibaren aracın fabrıka lastık önerilerine göre çewrim oranları uyarlanır, ebatlar birebir bulunamazsa... ciddi sorun olmaz yani... :smiley:

Merak edenlere Pirelli Scorpion ATR (M+S):

pirrh8.ang.jpg
Scorpion-ATR.jpg

Bence, 4x4 lerde Lestiklerin tırnak aralarının enaz 1 cm aralık olması ve dişlerinde yüksekliğinin 1.cm. genişligin 2.cm. civarı olması, kışın en uygun lastik tipini oluşturur... karda çamurda sür gitsin yani ... :smiley:

bilalr' Alıntı:
Bence, 4x4 lerde Lestiklerin tırnak aralarının enaz 1 cm aralık olması ve dişlerinde yüksekliğinin 1.cm. genişligin 2.cm. civarı olması, kışın en uygun lastik tipini oluşturur... karda çamurda sür gitsin yani ... :smiley:

Lastiklerin diş derinlikleri ve boyları lastiğin çapına göre değerlendirilmeli. Örnek olarak verdiğiniz diş derinliği ve boyu 29" lastik için dişli bir desen oluştururken 35" lastik için yetersiz kalabilir.

nkurtkaya' Alıntı:
Lastiklerin diş derinlikleri ve boyları lastiğin çapına göre değerlendirilmeli. Örnek olarak verdiğiniz diş derinliği ve boyu 29" lastik için dişli bir desen oluştururken 35" lastik için yetersiz kalabilir.

Verdiğim ölçüler asgari ortalamalardır... büyük ölçekli örnekler aşağıdaki gibidir... bunlar da olabilir tabiki :smiley:

014_pit4-05_r600.jpg

samurai-camouflage.jpg

!BfId,S!BWk~$(KGrHqQOKjYEr)0g5g6dBL!FJV)0zw~~_12.jpg

Aslında orjinalı duhler almak iyi ama arazide fonksiyonu yok. Onedenle at tip lastikler avatajlı. uygun ebat bulmak sorun.
1. Pirelli atr 235veya225 65 17 olabilir. Yurtdışı forumarda yoltutuş ve konfor açısından olumlu görüşler var. Sadece çabuk yıprandığı yazıyor.
2. competus (zaten A/T sınıf bir lastik üzerinde yazmıyor, asfaltı H/L) ATsini başka ebatlardafarklı araçlarda kullan bir yorumda arazida yarıldığını yazmışlar. Ama diğer tecrübeleri araştırmak lazım.
3.continental contraAT var. Türkiyede yok. Özel olarak gelecek. Ancak ondada korkum 4 lastik aldım kullanırken birinde sıkıntı olsa değişmesi gerekse yerine lastik alıp koymada sıkıntı olur. Zaten yurtdışındangelecek falan filan. Geri serisini bulmak sorun.
4. yeni bir lastik insa turbo dakar 235 65 17 http://www.insaturbo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=99&Itemid=106&lang=en

oda servis vs problemli olabilir. Çok ses yapan kaplama lastik deniyor. Asfaltta sıkıntılı olabilir. Ama 235 olan dakar modeli T hız limitli idare edebilir.

Ben asfalt güvenli iyi arazide sıkıntı yaşatmayacak bir lastik arıyorum. bu lastiklerin peşinde fiyat 290 tl- 350 tl arası değişiyor.
Ben bunların arasında kaldım Görüşlerimi yazdım. Sizce nasıl davranmalıyım.

235/65R 17 A/T'de Türkiye'de satışta olan marka seçenekleri daha fazla. YOKOHOMA, MasterCraft, Cooper ilk aklıma gelenler. Hatta Bridgestone A/T 694 bile olabilir. Herbirini büyük bir bayisine sormak lazım.

izmir cooper-tires ile görüştüm 2-3 ay içinde 235/17/65 AT lastikler geliyormuş. bugün telefonla tekrar konuştum bilgiyi teyit etti

general tire grabber uhp modeline bakın derim www.konlas.com fiyatıda fena değil amerikan malı olması gerek

GRABBER UHPde var. Ancak oda AT lastik değil.Asfalta uygun. Cooperlar ile bende bu gün görüştüm. Gelecekmiş ancak onunda kış ve asfat tipi modellerde uygun ebatlar(235 65 17) var. Ben zor bulunan bir lastik istemiyorum. Lastik bu herhangi bir sorunda değişim gelekse tekrar yurtdışından gelmesini mi bekliyecem. O nedenle stokta sınırlı olmayan birmodel düşünüyorum. Bu arada orj,nal ebat pirelli ATR Türkyede yapılıyormuş. Nedense pirelliye karşı bir güvensizlik duyuyorum. Bineklerinde çok sıkıntı oluyor. Ayrıca yurtdışı testlerde çabuk yıprandığı belirtiliyor. Ama orjinal ebatta tek bulunabilen lastik. Benim aklımda Lassa Competus var. Herhalde competus alırım. İngiltrerde bile baya iyi satmış. Competus Keşif konvoyundaki performansıda iyi göründü.

hangi araca takacaksınız bilmiyorum ama jant çapını 1'' düşürüp 255x65x16 takabilirsiniz yuvarlanma ölçüleri çok yakın birbirine ancak taban genişliği farklı.fiyatı 307 tl yazıyor ve ayrıca birazcık daha konforlu olur bence

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,814
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri