Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 243
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,449
Ynt: Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

Zeten sıkıntımızda o. Grand vitara. Jant değişikliği yapmadan uygun A/T lastik bulunamıyor. Ya Türkiyede yok. Yada AT olarak yok. Bu ebatlarda 17 inch jant olarak arandığında sıkıntı var. Elbette jant değişikliği yapılırsa alternatifler çok artar. O nedenle Competus veya pirelli arasında kaldım.

Etiketler

tercih sizin ama dört jant almak daha mantıklı bence hem de yedek bir takım jant ve lastiğiniz olur.ayrıca da 17 '' takılı kalmmaış olursunuz illada 17'' derseniz competus ozaman sizin için hayırlısı olur umarım

17" olarak COOPER DISCOVERER ATR 235/60R 102T olarak var
Ürün sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ !
FİYAT LİSTESİ için TIKLAYINIZ!

image.php

alçalmaz hesaplaması şöyle oluyor yanak genişliği için 225/100X65=146.2 bu 17'' jant için 255/100X65=165 bu da 16 jant içinbir inç jant çapını düşersek fazla bir kaybınız olmaz yaklaşık 0.5cm araçalçalır okadar bu da fazla bir kayıp oluşturmaz sizin için

BURAYA TIKLAYARAK orjinal 225/65R 17 ebadına denk gelen ebatları bulabilirsiniz.
Ben 2 tane buldum bile: 245/60R 17 ama hangi markaların bu ebatta A/T lastikleri vardır bilemem.
17" 225/65R lastiklerin çapı: 724,3 mm
17" 245/60R lastiklerin çapı: 725,8 mm
Aradaki fark sadece 1,5 mm, yani 0,15cm.

16" 245/65R lastiklerin çapı: 724,9mm
Aradaki fark sadece 0,6mm, yani 0,06cm AMA ek olarak 16" jant masrafı var

Alırsanız, kullanıcı yorum ve terübelerinizi esirgemeyiniz, iyi günlerde güle güle kullanınız.

Tabiki kulanırkende paylaşımda bulunurum. Lastik yurdışında cooper ile karşılaştırılıyor. Birde BFG hankook ile bir test yapmışlar bence daha iyi ama test yorumu kötü değildiyor ama 3 arasında 3. olmuş.
http://www.4wheeloffroad.com/techarticles/wheels/131_0903_hankook_toyo_bfgoodrich_all_terrain_tires/index.html
http://www.4wdandsportutility.com/tech/0810_4wdweb_toyo_open_country_tire_test/index.html
http://4x4tirereview.com/skidpastest3up.html#
http://www.youtube.com/watch?v=Qjb04iDvbhA
http://www.youtube.com/watch#v=qT5MWbKRHnc&feature=related

Lastiklere azot basma konusunda bilgisi olan var mı? Tavsiye edermisiniz?

2 ay içinde goodyear 225/65/17 AT lastik çıkarıyormuş. sipariş için şimdiden isim yazdılar. lastiğin desenini bilmiyorlar,

Çok iyi bir haber bu.....haber kaynağı sağlam mı?isim neden alıyorlar?ilk müşterilere promosyon falan yapacaklarsa ben de yazdırmak isterim :smiley: şu halimize bak ya ! sanki bedava dağıtacaklar, talep artmaya başlayıp arz yetersiz kalınca (hatta hiç olmayınca demek daha doğru olur) böyle oluyor....

goodyear bayiiden öğrendim
4 lastik 1640 tl dediler, kampanya dahilinde kredikart ile 4 taksiti 1150 tl fiyat belirttiler

Lastik daha piyasada yokken fiyat verebilmeleri ilginç,ayrıca eğer doğruysa da 4ü 1150TL çok iyi sayılır.

Good Year ın piyasaya çıkacak dediği AT lastik hangi modeli? Çünkü benim gördüğüm AT3, AT20 gibi birkaç çeşit model var? Ebatını aynı olması güzel. Ancak testleri nasıl olacak? AT lastiklerden beklenen MT lastikler kadar olmasada çamur ve arazi performansının yüksek olması, H/T lastikler gibide asfaltda yoltutuş, konfor sessizlik olması istenir. Tesyerde bir çok lastik buzda ıslak asfaltta H/T lastiklere göre kötü sonuçlar veriyor LAssa competus(ATdir) kaldırmayı planlayıp competu H/L diye HT tipi lastikler yönelmiş. Jeep kullancılarının çoğunu aracını binek oto gibi kullanması, asfaltda yol alması nedeniyle piyasada fazla bulunmuyor. Zaten birçok AT lastik 15 a6 jant. Bu grand vitarda 17 jant olunca işler birazdaha zorlaşıyor. Ben aslında bekleyebilirdim. Ama 235 65 17 TOYO sipariş verdim. Yurt dışı testlere videolarına, menşeinin japon olmasına bakarak karar verdim. Taktıktan sonra kullanış yorumlarımıda yazarım.

bugün İzmir-balçovada yeni nesil gv'da TOYO- AT taktırımış gördüm. aracı süper gösteriyor. aracın yanına yanaştım ölçüleri alayım diye ama okuyamadım. bugün görürsem okuyup bende TOYO taktırmaya karar verdim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,814
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri