Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 243
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,120
Ynt: Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

mdilek' Alıntı:
O araç benim olmasın? Balçovanın neresinde gördün? Okumadıysan 235 65 r17 ölçüleri. İzmirde birçok yere fiyat sordum. Telefonlarını verebilirim.
sizindir kesin, ilgi plk çaprazı, her sabah işe ordan gidiyorum, verirseniz sevinirim, bugün birkaç yere sordum en son peşin tanesi 250 dediler

Etiketler

Fiyatı öyle. Bornove altınyol arasında statdyumun önünden geçen yolda, 1.sanayinin orda PO ve total benzinlkleri arasında Haklas dan aldım. TOYO bayi kocaman yazı var. Siparişi verdim yarın gelir dediler. Öylede oldu. telefonuna bakayim.

biraz önce cooper tires ana bayiden aradılar, GV için lastik konusunda gelişme olursa bildirin demiştim
6 nisanda tüm cooper-tires bayilerinde 235/65/17 AT lastik satışı başlıyormuş. fiyat konsunda 280-290 tl arasında olacağını belirttiler
bundan sonrasında karşılaştırma yapılacak
TOYO-OPEN COUNTRY_AT(235/65/17) veya COOPER TİRES AT(235/65/17) hangisi?

Fiyatı cooperın fazla olur. Birde bence en önemli şey lastiği aldın daha sonra biri yırttın. Yenisini alman gerekti. Bulabilecekmisin? Toyo bu konuda daha iyi. Çünkü Petlas getiriyor. Türkiyede bulunuyor.
Birde AT lastik arıyoruz. Yani asfalttada iyi olmalı. Ben TOYO kullanıyorum. Duhler HT ile ses, yol tutuşda fark yok. Cooper bu nasıldır bilemem.
Ben TOYO alırken çok araştırdım. Testlerdeki performanslarına baktım. Karda, ıslak asfaltta, çamurda videolarını izledim. Hem asfalt hem kar hem çamurda iyi olabilecek bir lastik olarak seçimimi yaptım. Sonuçta çamurda en iyisi MT, asfallta en iyisi HT veya asfalttipi performans lastikleri, karda buzda en iyisi kış lastikleridir. Bize hepsinde idare edebilecek bir AT lastik bakıyoruz. Hiçbir zaman o işi için üretilmiş lastikler gibi olmasada TOYO hepsinde idare edebilecek bir performansı var.

Merhabalar.
Konu eski olsa da sanıyorum yeni kasa vitara için 17 ebatlı AT lastik sorunu güncelliğini koruyor.
Araştırdığım kadarı ile Pirelli Scorpion ATR ve TOYO OPEN COUNTRY AT dışında pek alternatifimiz yok.
Merak ettiğim, bir takım kış lastiği alarak araç üzerindeki asfalt lastikleri ile yaz/kış dönüşümlü kullanmak mı mantıklı, yoksa bu iki markadan bulabildiğim bir 235/65/R17 takımını alarak üzerindeki eski yazlık lastikleri çöpe atmak mı..
Kullanım şeklimin genelde asfalt, fakat haftasonları ağır olmayan arazi biçiminde olacağını ve önceki iki vitara'mda da kullandığım BFG lerin beni yolda ve de yol dışında tatmin ettiğini hesaba katarsak hangisi daha iyi bir seçim olurdu?
İkinci sorum ise, bu iki markadan başka alternatif hala yok mu piyasada?
Çok teşekkürler, selamlar..

Selam,
Maalesef değişen birşey yok ,bu ebatta Türkiye'de pek değil hiç A/T lastik yok,Pirelli ve özellikle Toyo yu lastik yerine koymuyorum,çok set ve kötü bir lastik,kardeşimde 1 yılını tamamlamayan Toyolar çatlaklarla dolu,en kısa sürede değiştirecek,..işten anlayan birisi zaten hamurundan,renginden,duruşundan ve kullanım performansından ilk görüşte kalitesine dair fikir edinir.
Gerçekten de sinir bozucu ve anlam veremediğim bir durum,ben H/T kullanmak zorunda mıyım?talep olduğunu da biliyorum ama ithal etmiyorlar.
Yokohama ya da birkaç kez şikayet etmeme rağmen hala sitelerinden varmış gibi gözüken A/T G012 leri çıkartmadılar,yanıltıcı olmaya devam ediyorlar..Bu lastiği keşke olsa da alabilsek..

Benim yorumum Toyo H/T type için Opencounty ler ve A/T ler farklı bir teknolojiyle falan üretiliyorsa bilemem ayrıca Toyo da 225/65/17R ebatında A/T Türkiye'de yok..

Peki, alternatif yaratmak gerekirse
Pirelli Scorpion AT mi ATR mi (bunlar arasında ne fark var?)
veya bir takım da kış lastiği alıp dönüşümlü kullanarak arazi olayını unutmak mı..
Ne dersiniz?

Yeni kasa 5K Grand Vitaralar için 225/70R 16" da orjinal bir ebat olarak geçmekte.
Piyasa da doğru dürüst 225/65 R 17" AT lastik bulunmadığına göre BENCE en sağlıklı AMA ne yazık ki pahalı ÇÖZÜM:
4 adet 16" sağlam jant da alıp, bunlara http://www.lastiknet.com/?urun-detay_275_BF_Goodrich_All_Terrain_T_A_KO_225_70_16__102_R_.html deki
BF Goodrich 225/70R 16" T/A All Terrain lastikleri takmak suretiyle, araziye çıkılacağında jantları üzerindeki lastiklerle birlikte değiştirmek.
Araç lifte alınır, üzerindeki 4 teker çıkarılır, yerine hazır durumdaki 4 teker takılır. Böylece aynı jantlara sürekli lastik sökülüp takılmak ve her seferinde balans ayarı yapılmak zorunda kalınmaz. Bu yöntemin zorlayıcı yönleri: 4 adet 16" sağlam jant alınmasını ve araçtan sökülen tekerlerin sağlıklı muhafaza edilebilceği bir ortam gerektirmesi.

UNUTMADAN: Michelin'nin Türkiye web sitesinde, araziye yönelik de olduğu iddia edilen ve 225/65R 17" ebadı da mevcut olan YENİ bir model de gördüm: Micheline Lattitude CROSS: http://www.michelin.com.tr/tr/front/affich.jsp?codeRubrique=920050909105368

[attachment=1]

Michelin_Latitude_Cross.jpg

BRAVEHEART' Alıntı:
Yeni kasa 5K Grand Vitaralar için 225/70R 16" da orjinal bir ebat olarak geçmekte.
Piyasa da doğru dürüst 225/65 R 17" AT lastik bulunmadığına göre BENCE en sağlıklı AMA ne yazık ki pahalı ÇÖZÜM:
4 adet 16" sağlam jant da alıp, bunlara http://www.lastiknet.com/?urun-detay_275_BF_Goodrich_All_Terrain_T_A_KO_225_70_16__102_R_.html deki
BF Goodrich 225/70R 16" T/A All Terrain lastikleri takmak suretiyle, araziye çıkılacağında jantları üzerindeki lastiklerle birlikte değiştirmek.
Araç lifte alınır, üzerindeki 4 teker çıkarılır, yerine hazır durumdaki 4 teker takılır. Böylece aynı jantlara sürekli lastik sökülüp takılmak ve her seferinde balans ayarı yapılmak zorunda kalınmaz. Bu yöntemin zorlayıcı yönleri: 4 adet 16" sağlam jant alınmasını ve araçtan sökülen tekerlerin sağlıklı muhafaza edilebilceği bir ortam gerektirmesi.

UNUTMADAN: Michelin'nin Türkiye web sitesinde, araziye yönelik de olduğu iddia edilen ve 225/65R 17" ebadı da mevcut olan YENİ bir model de gördüm: Micheline Lattitude CROSS: http://www.michelin.com.tr/tr/front/affich.jsp?codeRubrique=920050909105368

[attachment=1]

BF AT işinizi fazlasıyla görür bence

yasarergun' Alıntı:
BF AT işinizi fazlasıyla görür bence

Teşekürler, fakat 17 jant için BFG bulunmuyor malesef. Başka alternatif düşünmezdim 17" bulabilseydim.
235x65xr17 pirelli scorpion A/T taktırdım dün. Sert süspansiyon biraz olsun "yumuşadı" yanağın genişlemesi ile.
Asfallta da, korktuğum kadar ses yapmadıını görmek beni rahatlattı diyebilirim. Şimdilik problem yok gibi...

rav4'te blizzak kullandım, 1 yılda 90.000 Km. yaptı, asfaltta 4 4'lük, virajda muhteşem, arazide kayalıklar harici hiç bir problem yaşamadım, kayalık kesimlere güvenmediğim için girmedim. şu anda yenisini bulamadığım için :-\ Wrangler HP All Weather takacağım. sonuçları öğrenince paylaşırım ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR