Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 243
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,120
Ynt: Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

255 lastik 110-140 km/h arasında titreme yapmıyor mu?

Etiketler

1 yodan uzun bir süredir orjinal 17 inch jantı ile 235 65 17 toyo open country AT lastik var. Çok zorlamdım ne arazide nede asfaltta. Şuana kadar yumşak sessiz lastikler. Çamurada fena değil. Buzda çok iyi idi. 20.000 km oldu hala memnunum. Ama lastiklerde taşlararın kesi izleri var. Ama ben pek önemsemiyorum.

Hayır en azından ben böyle birseyle karşılaşmadım.
Yakıtı arttirmayacagini bilsem 265 yapmayı bile düşünüyorum.

Valla ben 16' janta gececeğim, 235 lastik mı taksam düşünüyordum ancak lastikci 'orjinali bozma' dedi. Bende bu titremeden artık bıktım icin 225 sipariş ettim.

Jant ve lastik aracımın orjinal halinde getirmeye karar verdim.
17' mı 16' mı jant alsam düşünerek 16' jant almaya karar verdim. Lastik yanağı 70 olsun, arabanın suspansyinu zaten oldukça sert.

Lastik ise Continental Conti4x4Contact 225x70xR16 102H TL sipariş ettim.

Link: http://www.conti-online.com/generator/www/tr/tr/continental/lastikleri/themes/4x4-suv-lastikleri/yaz-lastikleri/conti4x4contact/conti4x4contact-tr,tabNr=4.html

Bu lastikleri kullanan var mı acaba?
Yorumlarınız icin şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar 225/65/17 A/T hala ithal edilmiyor mu?Ben 2 senedir bekliyorum hala bulunamıyor,ne ebat değiştirmek ne de H/T ye talim etmek istemiyorum..Bilgisi olan var mı?

freebird' Alıntı:
Arkadaşlar 225/65/17 A/T hala ithal edilmiyor mu?Ben 2 senedir bekliyorum hala bulunamıyor,ne ebat değiştirmek ne de H/T ye talim etmek istemiyorum..Bilgisi olan var mı?
Selam, pirelli scorpion a/t (atr değil) aldım 235/65/17 ebatta. Bir ihtimal bulabilirsiniz. Fakat en mantıklısı sanıyorum janı 16 ya çekerek alternatifleri artırmak olur. Nitekim gelen giden birşey yok 17 jantta...

tşk ederim,daha lastik eskimeden araştırma çabalarına girmiştim,lastiğin birkaç mm si kaldı bu ebat hala getirtilmedi ,alternatif olmaması sinir bozucu bir durum ,yok mu bir BABAYİĞİT bu lastiği ithal edecek? acaba diye de soruyorum kendime.

bir ay önce toyo open at 235 65 17 taktım,yol tutuşu iyi,gürültüden korkuyordum orjinal bridgestonlardan farkı yok,yumuşak bi lastik ,sanırım kullanım ömrü kısa olacak,olsun zaten fiyatıda 255 tl,aynı yere geliyor,ama yol tutuş ve gürültü olmaması beni şaşırttı ;)

continental cross UHP 235/65/17 aldım. 500 km'dir kullanıyorum. çok memnunm. yakıt, çekiş farketmedi. yol tutuş arttı, yol sesi öncekine göre az, aracın duruşu öncekine daha iyi.
tavsiye ederim

eczacimusti' Alıntı:
bir ay önce toyo open at 235 65 17 taktım,yol tutuşu iyi,gürültüden korkuyordum orjinal bridgestonlardan farkı yok,yumuşak bi lastik ,sanırım kullanım ömrü kısa olacak,olsun zaten fiyatıda 255 tl,aynı yere geliyor,ama yol tutuş ve gürültü olmaması beni şaşırttı ;)
2 yıl oldu. Aynen.

bahsettiğiniz lastik AT değil sanırım hem 235...bugün araştırırken Dunlop Grandtrek AT3 225/65R17 102H gördüm ,bu lastikle ilgili bilgisi tecrübesi olan var mı?

Dunlop Grandtrek AT3 225/65R17 102H

Ultra yüksek ve yükek performans lastiklerinin lider üreticisi Dunlop üstün off-road özellikleri ile Dunlop’un gelişmiş yol lastik teknolojilerini birleştiren yepyeni bir 4x4 lastiği yarattı: Dunlop Grandtrek A3. Yüksek performans lastikleri üretim teknolojileri; lastik performans standartları ve testlere elde edilen veriler sonucu yapılan uygulamalar ile V8 Supercar Şampiyonasına özel üretimlerde kullanılan teknolojileri içermektedir.
Bu "Race-to-Road" tasarım yöntemi kullanılarak 2007 de yapılan tüm lastik testleri ve Dunlop ile kazanılan on-road yarışlarından elde edilen veriler yardımı ile Dunlop SP Sport Maxx başarı ile geliştirilmiştir. İşte aynı yöntem Dunlop Grandtrek AT3’ün tasarımında da uygulanmıştır.
Dunlop Ürün Müdürü Glenn Cross, mükemmel bir tutuş ve yüksek hızda seyire hevesli sürücülerin Dunlop lastiklerini her zaman tercih ettiklerini, Dunlop Grand Trek AT3’de ise üstün off-road çekiş özellikleri ile birlikte 4x4 sürücüleri tarafından aranan düşük gürültü seviyesinin bu avantajlarla bir arada sunulduğunu ifade etmiştir.
Başarılarla dolu bir motor sporları mirasına sahip olan ve bu sayede yüksek performans ve off-road pazarında sınıfının en iyi lastiklerini tasarlayıp üreten Dunlop’un Ürün Müdürü Cross: ‘’İster otoyolda seyir halinde olun, ister kayalık bir dağa tırmanma mücadelesinde, Dunlop yeni Grandtrek AT3, konusunda uzman Japon mühendislerince tasarlanmış, performans ve sürücü deneyimi için zorlu Avustralya koşullarında test edilmiştir. Bu yeni Race-to-Road yöntemi ile tasarım, ‘sürüş zevki merkezli lastik performansı’ anlayışında yeni bir dönem başlatıyor."

**Ama maalesef hiçbiryerde stoklarda yok,araştırıyorum(Almanya stokları ve gelebilirliği)kontrol ediliyor..

[attachment=1]

pr_01_2907_max.jpg

ASLINDA en iyisi; 4 adet uygun bijon aralığı, sayısı vb ölçütlerde ve kaliteli 16" jant alıp
BF Goodrich 235/70R 16 T/A lastiklerini bu jantlara geçirip, istenildiğinde lastikleri jantlarıyla birlikte değiştirmek.
01.Nisan-30.Ekim arası 225/65R 17 Bridgestone Dueler
01.Kasım-31.Mart arası 235/70R 16 BF Goodrich T/A gibi...

http://www.yilmazlastik.com/23570R16,LA_656-2.html

Alternatif olarak 225 65 r17 ebadında Michelin'in Latitude Cross modeli de mevcut. Fiyatı 390 TL civarındaydı. Hiç bir lastikçide bulamadım. Fabrikasını aradın onlarında elinde yok. İki haftaya gelir deniyor. Ama 1 Aralık itibari ile %12.4 zamlı olarak satılacak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR