Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 243
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,451
Ynt: Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

Bence de 225/70 yerine 235/65 R 17 daha iyi olur. Mastercraft marka AT tipi lastik 235/65 R 17 olarak mevcut.
AYRICA orjinal ebada yakın Cooper marka AT tipi lastik 235/60 R 17 olarak mevcut.

Etiketler

BRAVEHEART' Alıntı:
Bence de 225/70 yerine 235/65 R 17 daha iyi olur. Mastercraft marka AT tipi lastik 235/65 R 17 olarak mevcut.
AYRICA orjinal ebada yakın Cooper marka AT tipi lastik 235/60 R 17 olarak mevcut.

Faydali bilgi icin tesekkurler.

Biraz once internette lastik hesap makinasindan karsilastirma yaptim ve dedigin gibi en yakin 235/60/17 olarak gozukuyor. Fakat lastigin toplam capinda %1.44 kuculme meydana geliyor.

235/65/17de %1.76 lik bir buyume gerceklesiyor.

225/70/17 de ise %3.03'luk bir buyume soz konusu. (fazla buyumeden dolayi tavsiye edilmedigi hesaplama yazdigim site tarafindan uyari olarak geldi)

Bu durumda daha uygun ve ekonomik olacagindan Cooper lastik arayacagim sanirim :smiley:

iyi calismalar.

mdilek' Alıntı:
60 yanak ölçüsü ile araçta süspansiyon sıkıntılı olabilir. Mastercraftın distribütörü güçlü mü biliyorum. Web siteleri dahi kapalı.

Yanak genişliği azaldıkça yoldaki kusurları daha fazla hissedersiniz.

mdilek' Alıntı:
Goodyear 225/65 R17 Wrangler Hp All Weather kullanan oldu mu? Wrangler Hp All Weather nasıl bir lastik?
Doğrusu ben kullanmadım ve bilmiyorum AMA orjinal ebatta asfalt lastiği de olsa farklı bir markanın 4-mevsim lastiği olduğunu öğrenmem iyi oldu. YİNE DE; aracın üzerinde gelen BRIDGESTONE Dueler H/T 687 asfalt ve 4-mevsim lastiği olarak gayet iyi BENCE. Zira 2 ay önce, sırf karla kaplı buzlu yollarda ve kışın ıslak/yeni yağmaya başlamış yağmurla hafif çamurlaşmış KAYGAN asfaltta daha iyi yol tutuş ve sürüş güvenliği sağlasın diye, A/T olarak orjinal ebatta bulabildiğim tek marka Pirelli Scorpion ATR (4 adet) lastikleri taktıktan sonra yakıt tüketimi %5 oranında artmış gibi geliyor. Kış ve yağmur sezonunu bir atlatalım, en geç Mayıs başında tekrar Bridgestone Dueler H/T 687'leri takacağım.

mdilek' Alıntı:
Goodyear 225/65 R17 Wrangler Hp All Weather kullanan oldu mu? Wrangler Hp All Weather nasıl bir lastik?

Mayıs 2009'dan beri Goodyear Wrangler kullanıyorum (225/65/17), yaklaşık 20 bin km yol yaptı. Karlı yolda kış lastiği gibi değil, kuru ve ıslak zemininde Bridgestone Dueler'dan farklı bir performans göstermiyor.

1. resim Goodyear Wrangler
2. resim Bridgestone Dueler

6271_buyuk.jpg

DuelerHT470.jpg

Wrangler ile ilgili hangi anlamda yorum yaptığınızı tam anlayamadım?Yani Bridgestone da kullanan bir kişi olarak Wrangler'in All Weather olduğu halde Dueler dan farkının pek olmadığını mı ima ediyorsunuz?

Bence A/T lastıkler 3 mevsim de(yaz hariç) ıyı oluyor... ben kullanıyorum ve memnunum... yakıt ve ses azcık artıyor ama, yol tutuş, fren,çekiş nispeten ıyı yani... :smiley: Zor arazi-çamurda-çok karda zaten daha kalın dişli lastık tercıh olmalı tabiki... :smiley:

4x4-alpin.jpg

snow1.jpg

freebird' Alıntı:
Wrangler ile ilgili hangi anlamda yorum yaptığınızı tam anlayamadım?Yani Bridgestone da kullanan bir kişi olarak Wrangler'in All Weather olduğu halde Dueler dan farkının pek olmadığını mı ima ediyorsunuz?

Wrangler ile Dueler arasında kuru ve ıslak asfaltta (yaz ve kış) fark göremedim.
Wrangler ve Dueler, karda kış lastiklerine kıyasla oldukça kötü.

O zaman 4 mevsim lastiklerin A/T'lerin yerini dolduramayacağı gibi bu konuda yanına bile yaklaşamayacağıyla ilgili görüş bir tecrübeye istinaden daha da netlik kazanmış oldu diyebiliriz.Dueler gerçekten çok iyi bir lastik, be de kullanmaktayım ,ama off road ve zorlu şartlara geçişte fonksiyonelliğini haklı olarak yitiriyor.
Maalesef bizim şanssızlığımız da 225 65 17 de A/T alternatifinin olmayışı,umarım en kısa sürede en azından Yokohama Geolander bu ebatın ithalatını yapar..

Sayın NKurtkaya,
Benim ve aynı aracı olan bir arkadaşımın, Bridgestone Dueler H/T 687 lastiklerinin deseni, yukarıda sizin resmini verdiğinizden farklı.
Ben Aralık-Mayıs arası A/T lastik kullanacağım. Mayıs ayında tekrar Brdigestone Dueler'leri takmayı düşünüyorum.
Bizdeki Bridgestone Dueler H/T 687 lastiklerinin deseni şöyle:

product1180.jpg
dueler_ht_687_2.jpg

Arayanlara faydalı olur düşüncesiyle düzelteyim dedim.

Sıkıntılı bir durum bu lastik işi. 225 65 r17 orjinal ebatta Türkiyede AT lastik yok. MT de yok. ASfalt lastikleri var oda duhler ve wrangler. Ebat değişinse bile A/T lastik zor. Çünkü 17 jant ta AT lastik bulmak zor. Çoğu 15 16 inch veya çok daha büyük. Ben şaştım kaldım. Ne alcam diye. 235 65 17 continetal düşünbüyorum. Olmadı üzrindeki duhler'ler 5-10 bin km daha, gittiği yere kadar kullanırım. Asfaltta sorun yok. Arazide henüz zorlamadım.

Pratikte orjinal ebatta bulunup alınabilen A/T lastik bir tek Pirelli'nin Scorpion ATR lastikleri oldu. Bu seri de ithal edilen bir seri. Türkiye'de üretimi ben alırken yoktu. Ara-sıra Pirelli Bayilerine sormaka fayda var. Yeniden ithal edilmiş olabilir. Pirelli Scorpion ATR'leri karla kaplı, buzlanmış yollarda 2 kez (-4 ve -8C derecede) kullanma şansım oldu.

Fotoğrafları da "OFF-ROAD GEZİLERİMİZ"---> "GÜNEYDOĞU ANADOLU" forumunda, "Diyarbakır ili, Çüngüş ilçesi, Karakaya Barajı Gezisi" ve "ŞANLIURFA ili, Siverek ilçesi, Karacadağ Kayak Merkezi Gezisi" konu başlıklarında göebilirsiniz. Bu YOLlarda beni üzmedi AMA ben araziye girmiyorum.

AYRICA bir arkadaşımdaki BF GoodRich T/A lastikleri ile kıyaslanınca Pirelli Scorpion serisi pek de arazi lastiği gibi görünmüyor. Yine de arazide, karda, buzda, hafif çamurda, kumda 4-mevsim lastiklerinden 1-2 gömlek üstün olduğunu düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,845
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri