Ynt: Vosvoslu Bir Yol Hikayesi (31 Mart-7 Nisan 2010)
canalp54' Alıntı:
cok guzel bir paylasim tesekur ederim ... bu arada vosvos a hayran kaldım cok guzel duruyor canavar
Teşekkür ederim, daha iyilerini diğer vosvos severler için diliyorum.
sisdagili61' Alıntı:
Merhaba arkadaşım,
Allah delikanlıya analı babalı dedeli nineli sağlıklı mutlu yaşanılası bir dünya ve uzun ömür versin.Yengemizde fotoğaraf çekiyorken Woswos'un kardeşini deçekmiş ne güzel.
Wowos'a gelince işte orda olay biler.Rahmetli amcam emekli olduktan sonra (o zamanlar devlet memurları emekli ikramiyesi ile eskide olsa bir otomobil alıyordu ve bir mikatar artıyordu) 61 veya 62 model birtane satın aldı 76 senelerinde artan parayı koyup çebine birden <<ben gidiyorum>> dedi ve gitti aylar sonra geldi bazan telefon ederdi Avrupanın çeşitli yerlerinden.İşte o Woswos'la tüm Avrupayı gezdiği gibi İran,Irak,Suriye taraflarınıda gezdi ülkemizi nekadar gezdiğini kimse bilmez.Fındığı satar parayı eline aldımı yolda kimse durduramaz.Amcamın Woswos'u da kırmızıydı stoplar daha küçük ve daha çok nikelajı vardı.Bu Woswos'u torununuz bile kullanacak buna eminim.Yani amcam o arabayla resmen iki kıtayı gezdi kıramayacak olduğu birisi ikna edip satın aldı sonrasından kimsenin bilgisi yok.Çok güzel arabalar.
Kalın sağlıcakla.
Niyazi bey, bizde amcanızın yolundan ilerlemeye çalışıyoruz. Her zaman vosvoslu olmuyor ama her fırsatta ülkemizin güzel bir köşesini görmeye koşuyoruz.
Vosvos hikayesi bizdede çok eski, ben doğduğumda aileye girmiş, arada 3 yıllık boşluk var, o boşluğun dışında 33 senedir vosvos var bizde. İlk vosvosumuz 1972 model 1302 LS idi. Ben ilk kazamı o vosvosla yaşadım, 5 yaşındayken, kendime ait ilk arabam yine vosvos. Üniversite hayatım boyunca, şarampole yuvarlandığımız vosvosu kullandım.
ailede 22 sene hizmet verdikten sonra bir akrabamıza verdik ve kaybettik o vosvosu. Sonrasında 1973 model bir 1303'ümüz oldu. İş, askerlik falan derken sattık onu.
Arkasından alınan sıfır km araçlar bu tadı vermeyince 2004 te tekrar vosvoslandık. Yenilemesini 2007 de yaptık, 7 yıldır birlikteliğimiz sürüyor.
Vosvos hikayeleri bitmez, bende yazdıkça yazar, başınızı ağrıtırım.