Vosvoslu Bir Yol Hikayesi (31 Mart-7 Nisan 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hsbasar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,529
Ynt: Vosvoslu Bir Yol Hikayesi (31 Mart-7 Nisan 2010)

Sedat süpermiş senin Vosvos ya bir ara gelip inceleyeyim şunu , nazar değmesin.

Etiketler

hasanfb' Alıntı:
Anlatım keyifli fotoğraflar güzel woswos işin içinde olunca dahada güzel... ;)

Emeğinize sağlık...Çok keyifli bir gezi olmuş...Devamını heyecan ile bekliyorum... :smiley:

Teşekkür ederim Hasan bey, bu gezi burda bitiyor. Sonraki gezileride başka bir başlıkta anlatırım. ;)

discovery-V8' Alıntı:
Sedat süpermiş senin Vosvos ya bir ara gelip inceleyeyim şunu , nazar değmesin.

Teşekkür ederim Yavuz, birkaç defa niyetlendik Mehmet ile kreş çıkışı sana gelmeyi ama fırsat olmadı.
Haziranda görüşürüz artık.

RedlinE' Alıntı:
Hizli hizli alalim. İlk resimdeki iki bebişede Maşallah

Mücahit ikiside aynı bebiş ;)

Biri Vosvoslu diğeri Toyotalı hali. Araca göre bakış atıyoruz ;D

cok guzel bir paylasim tesekur ederim ... bu arada vosvos a hayran kaldım cok guzel duruyor canavar :smiley:

Merhaba arkadaşım,
Allah delikanlıya analı babalı dedeli nineli sağlıklı mutlu yaşanılası bir dünya ve uzun ömür versin.Yengemizde fotoğaraf çekiyorken Woswos'un kardeşini deçekmiş ne güzel.
Wowos'a gelince işte orda olay biler.Rahmetli amcam emekli olduktan sonra (o zamanlar devlet memurları emekli ikramiyesi ile eskide olsa bir otomobil alıyordu ve bir mikatar artıyordu) 61 veya 62 model birtane satın aldı 76 senelerinde artan parayı koyup çebine birden <<ben gidiyorum>> dedi ve gitti aylar sonra geldi bazan telefon ederdi Avrupanın çeşitli yerlerinden.İşte o Woswos'la tüm Avrupayı gezdiği gibi İran,Irak,Suriye taraflarınıda gezdi ülkemizi nekadar gezdiğini kimse bilmez.Fındığı satar parayı eline aldımı yolda kimse durduramaz.Amcamın Woswos'u da kırmızıydı stoplar daha küçük ve daha çok nikelajı vardı.Bu Woswos'u torununuz bile kullanacak buna eminim.Yani amcam o arabayla resmen iki kıtayı gezdi kıramayacak olduğu birisi ikna edip satın aldı sonrasından kimsenin bilgisi yok.Çok güzel arabalar.
Kalın sağlıcakla.

canalp54' Alıntı:
cok guzel bir paylasim tesekur ederim ... bu arada vosvos a hayran kaldım cok guzel duruyor canavar :smiley:

Teşekkür ederim, daha iyilerini diğer vosvos severler için diliyorum.

sisdagili61' Alıntı:
Merhaba arkadaşım,
Allah delikanlıya analı babalı dedeli nineli sağlıklı mutlu yaşanılası bir dünya ve uzun ömür versin.Yengemizde fotoğaraf çekiyorken Woswos'un kardeşini deçekmiş ne güzel.
Wowos'a gelince işte orda olay biler.Rahmetli amcam emekli olduktan sonra (o zamanlar devlet memurları emekli ikramiyesi ile eskide olsa bir otomobil alıyordu ve bir mikatar artıyordu) 61 veya 62 model birtane satın aldı 76 senelerinde artan parayı koyup çebine birden <<ben gidiyorum>> dedi ve gitti aylar sonra geldi bazan telefon ederdi Avrupanın çeşitli yerlerinden.İşte o Woswos'la tüm Avrupayı gezdiği gibi İran,Irak,Suriye taraflarınıda gezdi ülkemizi nekadar gezdiğini kimse bilmez.Fındığı satar parayı eline aldımı yolda kimse durduramaz.Amcamın Woswos'u da kırmızıydı stoplar daha küçük ve daha çok nikelajı vardı.Bu Woswos'u torununuz bile kullanacak buna eminim.Yani amcam o arabayla resmen iki kıtayı gezdi kıramayacak olduğu birisi ikna edip satın aldı sonrasından kimsenin bilgisi yok.Çok güzel arabalar.
Kalın sağlıcakla.

Niyazi bey, bizde amcanızın yolundan ilerlemeye çalışıyoruz. Her zaman vosvoslu olmuyor ama her fırsatta ülkemizin güzel bir köşesini görmeye koşuyoruz.

Vosvos hikayesi bizdede çok eski, ben doğduğumda aileye girmiş, arada 3 yıllık boşluk var, o boşluğun dışında 33 senedir vosvos var bizde. İlk vosvosumuz 1972 model 1302 LS idi. Ben ilk kazamı o vosvosla yaşadım, 5 yaşındayken, kendime ait ilk arabam yine vosvos. Üniversite hayatım boyunca, şarampole yuvarlandığımız vosvosu kullandım.
ailede 22 sene hizmet verdikten sonra bir akrabamıza verdik ve kaybettik o vosvosu. Sonrasında 1973 model bir 1303'ümüz oldu. İş, askerlik falan derken sattık onu.
Arkasından alınan sıfır km araçlar bu tadı vermeyince 2004 te tekrar vosvoslandık. Yenilemesini 2007 de yaptık, 7 yıldır birlikteliğimiz sürüyor.

Vosvos hikayeleri bitmez, bende yazdıkça yazar, başınızı ağrıtırım.

Sedat bey merhaba,
Paylaşım için teşekkürler. Bizim Kocaoğlan'la yaptığımız geziler gözümde canlandı.
Ortak tanıdıklarımız var mı diye merak ettim, Çaltıdere'ye gitmişmiydiniz hiç?
Bebişlerin gözlerinden öperim, selamlar.

Sedat bey,
İnşallah herkes rahmetli amcam gibi sağlıklı ve uzun ömürlü olur.
Allah hiç kimseyi sevenlerinden ve sevdiklerinden erken ayırmasın malum ayrılmak zorunlu.Woswos'unuzla inşallah nice uzun yıllar birlikte olup torununuzla o delikanli siz dede olarak gezersiniz.
Kalın sağlıcakla.

schweps' Alıntı:
Sedat bey merhaba,
Paylaşım için teşekkürler. Bizim Kocaoğlan'la yaptığımız geziler gözümde canlandı.
Ortak tanıdıklarımız var mı diye merak ettim, Çaltıdere'ye gitmişmiydiniz hiç?
Bebişlerin gözlerinden öperim, selamlar.

Merhaba Şenol bey,
Çaltıdere de hiç bulunmadım. Zaten İzmir'de de birkaç defa kısa süreliğine bulundum.
İzmirde pek tanıdığım yok, sadece Bornovada kuzenim oturuyor, birde gezenbilirden dostlar var.
İzmir'i çevre ilçeleriyle birlikte gezmek aklımda ama hep zaman sorunu oluyor.

sisdagili61' Alıntı:
Sedat bey,
İnşallah herkes rahmetli amcam gibi sağlıklı ve uzun ömürlü olur.
Allah hiç kimseyi sevenlerinden ve sevdiklerinden erken ayırmasın malum ayrılmak zorunlu.Woswos'unuzla inşallah nice uzun yıllar birlikte olup torununuzla o delikanli siz dede olarak gezersiniz.
Kalın sağlıcakla.

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Niyazi bey. :D Hepimiz için aynısını diliyorum.

Sedat bey çok güzel bir anlatımdı. Fotoğraflar çok güzeldi, sizin ve eşinizin eline sağlık. Vosvos, hemide kırmızısı ;D işte araba budur (pardon vosvos). Bende 8 yıl kırmızı 1972 model bir vosvos kulandım. Herkese şunu söylerim, vosvos kullanan kişi her arabayı kullanır. Vosvos kardeşliğide başkadır. ;D

VARHUB' Alıntı:
Sedat bey çok güzel bir anlatımdı. Fotoğraflar çok güzeldi, sizin ve eşinizin eline sağlık. Vosvos, hemide kırmızısı ;D işte araba budur (pardon vosvos). Bende 8 yıl kırmızı 1972 model bir vosvos kulandım. Herkese şunu söylerim, vosvos kullanan kişi her arabayı kullanır. Vosvos kardeşliğide başkadır. ;D

Yazdıklarınıza aynen katılıyorum.
Sizinkide 1972 model ise muhtemelen 1302 idi. Ben onları daha çok seviyorum, ön konsolun metal olması ayrı bir hava veriyor vosvosa :D

Evet 1302 idi, kaporta renginde konsol, düz cam, bagaj geniş, stepne yatık model. Yaw işte uyduk şeytana sattık. Ama yeni bir tane almak için kaşınıyorum galiba. ??? ;D ;D

VARHUB' Alıntı:
Evet 1302 idi, kaporta renginde konsol, düz cam, bagaj geniş, stepne yatık model. Yaw işte uyduk şeytana sattık. Ama yeni bir tane almak için kaşınıyorum galiba. ??? ;D ;D

Bizimkinin aynısı :D O vosvosu 22 sene kullandık, vosvoslar arasında en güçlü motora, en geniş bagaja sahip olandır 1302.
Ben 14 yaşındayken İstanbul-Bursa-Ankara-Erzurum-Hopa yapmıştık o vosvosla. :D
Üniversitedeykende defalarda İstabul-Bursa-İstanbul ve 1 defada İstanbul-İzmir-İstanbul yapmıştım onunla. Çok keyiflidir çok. ;)
Kaşıntı bitmez ama tek araç olmak için çok yaşlandılar, bundan sonra vosvoslara ihtiyaç için değil, keyif için binilir ancak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR