Unimog U 1700 L

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AHMET GÖKHAN KANCA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 98
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,707
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Unimog U 1700 L

Ahmet kardeşim mehabalar...Aracınızı gezenbilir üyeliğimden beri imrenerek takip etmekteyim.....satacağınızı duyduğum zaman bende diğer gezenbilir dostları gibi gerçekten çok üzüldüm...şimdi ise sattığınızı üzülerek okudum...inşallah alan firma gezenbilirimizin en baba aracı olan bu aracı fazla üzmezde yine gezenbilir camiasına geri döner bu muhteşem unımog...Ben çocukluğumdan beri unımog..reo..ve askeri versiyon sıra dışı arazi araçlarına tutkunum....Hep bir 406 çift kabin unımog hayalim vardır ve olacak bir gün ALLAHın izni ile....İnanırmısınız evde 3000 adete yakın model araç koleksiyonum var...bunun yarısı bu tarz araçlardır...50..60 adetlikte çeşitli ölçeklede unımoglarım var ...hatta akşam eve gidince ebaydan hurda olarak aldığım bir 406 unımog 1..43 ölçek restorasyonunun son çalışmalarını yapacağım.....ne yapayım hiç olmazsa bu şekilde unımog hasretimi bir nebze olsun dindirmeye çalışıyorum.......Toyotanızda hayırlı olsun....Benimde çocuğum nıssan patrolde büyüdü...oda küçükken ona ...battom nerde baba hadi derdi....Bende seri 2 ve 3 land..wagoneer..L nıva ..patrol kullandım...şu anda ise yeğenim ile 110 landımız var...inşallah bir ara görüşmekte kısmet olur...şimdilik hoşçakalın....

Etiketler

Değerli Ali Abi,
Sabah kızımı yuvaya bırakıcam toyo toyota felan şarkı söylüyor bir yandan. ''dediki'' baba bu toyotanın ismi toyota unimog olsun mu diye. Yani öyle bir olay bu unimog oyuncakları bile adamı başka yerlere götürüyor. Güzel anılarımız oldu. Biz her araca bir proje olarak bakıyoruz. Kupa şase söktük, topladık orjinal biçimde, bindik gezdik, müşteri çıktı verdik. Şimdi Hilux var yeni projemiz, bugün lastik aldım cooper 31x10,50 x15 biraz uğultu oldu ama fena lastikler... Tüm ebatları dizdim yan yana bu çap hoşuma gitti taktım gitti.. Zamanla olur mu olurrr:smiley:

Ümraniye-20110222-00169.jpg

Ümraniye-20110222-00172.jpg

ali bey aslında elinizde bulundurduğunuz model arazi araclarının resimlerini paylassanız diyorum. Böyle bir baslık acabilirsiniz.

Abi selam
Oncelikle hayirli olsun hem sattigin hem de aldigin icin.

abi neden ayıp olsun ki. avcılık çoğu kişde vardır. Gördüğüm kadarı ilede çok profesyonel şekilde yapıyorsunuz.

AT( yerini araç aldı), AVRAT, SİLAH. Bilgi, birikim, hesap ve sabır işi av . Bu coğrafyada gezmek kadar kendini korumak da , aç kalmamak da , tabi ki dengeleri bozmadan hayatta kalmak da temel prensibimiz.

08032009(001).jpg

200 mt güzel atış gerçekten. Tebrik ederim. At (offroad aracı olmasada sahibim) Avrat ( Yeni nişanlandım) Silah ( Nede olsa Alanya lıyız. Kanımızda var :D ) İnsan gerçekten bunlardan mutlu oluyor.

Merhabalar Ahmet Bey,
Öncelikle lastikler çok yakışmış aracınıza, güle güle kullanın.
Benım bir sorum olcaktı size,
31x10.5xR15 lastikler direksiyonu tam tur çevirince aracınıza sürtme yapar diyerekten benim hilux'a taktırmadılar ama lastikleri, sizin aracınızda lastikler değdimi herhangi bi yerlere ?

Sürtme yok cuk olur, viraj demirlerini inceleyecek olursanız orjinal lastiklerin değebileceği yerler ezik yani yassı geçmiştir. Aracınız benim aracın aynısıysa hilux 2,5 adventure 144 beygirse mesele yok. Bizim şantiyede bulunan 4x2 isuzu demax de problem yaşıyorduk aynı lastikden 31x10,50x15 takalım dedik ama olmadı 30x9,50x15 taktık oda viraj kolları bombeli olduğu için sürttü bizde ona göre flanş taktırdık o araca yani çare tükenmez.
Önemli olan aracı yormayan, mazot sarfiyatını çok arttırmayacak, direksiyon kabiliyetini ağırlaştırmayacak lastik takmakdır.
Şantiyede yağmur, çamur jant boyu devamlı yani zor koşullar.. Bir 4x2 çeker araç düşün 30 lastik üzerinde yürüyor çamurda fenada olmadı ama ama mazot çok arttı, sürat düştü 100 beygir makina. Aslında olmadı yanii.

Çok teşekkürler Ahmet Bey,
evet benim aracım da 2.5 adventure 4x4, 144 beygir,
dediğiniz gibi, bugün baktım arabaya, viraj demirleri ezilmiş şekildeydi,
inş. benim aracıma da cuk olur :smiley:
birde sizin aracınızda yakıt sarfiyatında ne kadarlık bir artış oldu,ölçme şansınız oldumu ??
Saygılar...

Araçda yakıtı anlık gösteren menüde dijital bir ekran var, ordan takip ediyorum sürerken. 9,8lt ortalama yakıyor ama araç yeni 2.200km de . Aracın yakıtı düz yolda binek araç gibi sürersen bunu yakıyor. Arazide sürersen 4x4 olarak normal olarak artı 12, 13lt olur eee birde lastik çapı ve dişleri standart dışı olunca artıyor ama çok azz. 330 tl ise 340 olur. Aracın yakıtını ayarlamak elindedir birazda yani ayağının altında, doğru olmayan bir plotaj lastikden daha fazla arttırır sarfiyatı.
Benim için yol dışında yakıt önemini yitiriyor aracım her koşulda yürüsün 100 ila 150 km az yol yapıyor bir depoda. Bu da ağır arazi koşullarında + karda mesela arabayı istop etmeden bekliyorsun oda dahil karışık ortaya yanarlı dönerli 10lt olurr

Teşekkürler Ahmet Bey,Tabiki arazide yaktığını hesaba katmıyorum ben sadece uzun yolda ve sehır ıcınde ne kadar artıyo onu merak etmıstım,arazıde yürüdümü yakıt çok önemli değil :smiley:
Ama cevabımı aldım tekrar teşekkürler.

Değerli arkadaşlar,
Aracı alan firma yetkilisi olarak biraz bilgi vermek isterim.
Geçmiş mesajlarda dile getirdiğiniz endişelerinize cevap verme ihtiyacı hissettim , emin olun bu değerli araca gereken özen ve değer verilmektedir.
Böyle bir aracı bulmak için çok araştırdık ve ilk olarak yurtdışından getirmek üzere çalışmalara başladık. Oldukça iyi durumda ve makul fiyatlara araçlar da bulduk ancak malum ithal edebilme güçlüğü bizi de çok zorladı. Bu esnada satışta olan Ahmet Bey'in aracını bulduk ve aracı satın aldık.
Şirketimiz Ahmet Bey'in de bahsettiği gibi Kanada merkezli bir Maden firmasıyız. Aracı İtfaiye ve Kurtarma aracı olarak kullanacağız ve orijinal halinde görülen arka kasasının yerine su tankı ve yangın pompası vb. donanımların montajı yapılıyor.Sanıyorum önümüzdeki hafta imalat sona erecek ve işletmemize teslim edilecek.
Araç bittiğinde donanımları ile birlikte Türkiye'de tek olacak. Benzer araçlar Orman Yangın ekiplerinde var ancak onlar sadece yangına müdahale amaçlı.
Bizim aracımız ise Yangına Müdahale ve Kurtarma aracı olarak dizayn edildi.
Eğitimli ve donanımlı bir Kurtarma ekibimiz var ve UNIMOG bu ekibin en önemli üyesi olacak.
Endişe ettiğiniz gibi de sürekli tünellerde kullanılmayacak , acil bir durum sözkonusu olduğunda yeraltına girecek.
Uzun yıllar offroad araçlar kullanan biri olarak ben de UNIMOG'u tanır ve değerini bilirim , emin olun ona gözümüz gibi bakacağız.

Araç bittiğinde sizlerle fotoğraflarını da paylaşırım.

Selamlarımla,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri