The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozntan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 235
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,229
Ynt: The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )

sanırım ekteki fotodaki gibi oluyor montaj yapılınca değilmi

IMG_2754770258487.jpeg

Etiketler

sanırım p38 olan model bu şekilde montajlanıyor

ben series parçalarını bulduğum turgay bey aracına zamanında nisan patrol 92 model ve sonrası uyumlu olduğunu belirtti takılabilir diyor :smiley:

Tesekkur ederim arastirmakta yarar var....

bir süredir tavanda teyp ve kabinlerin bağlı olduğu konsolu daha etkin ve doğru kullanmak için düşünüyordum en sonunda bişeyler yapmaya karar verdim ilk iş olarak ilk görseldede göreceğiniz üzere hoparlörler aşşağıda duruyordu buda zaten kısıtlı olan görüş açımı iyice kısıtlıyordu öncelikle ona bir çözüm bulmak için göğüslüğümü söktüm :smiley: bi güzel döşeme kumaşını parçaladım çünkü aracın alt kısmında kullandığım baklava deseni orayada yapmak istedim konsolu sökmüşken aklıma telsiz geldi telsizinde aşşağıda durması beni epeyce rahatsız eder olmuştu ( yan koltukta oturanın ayaklarının çarpması su geçişlerinde telsizin su alması vs ) faktörler düşünüldüğünde telsizinde tavana alınması gerektiğine karar verdim bu arada elime şehirler arası çalışan otobüslerin gazete okuma lambalarından geçti amacına yönelik olarak onlarında harita lambası olarak kullanılması için bağlamaya karar verdim :smiley: ufaktan çalışmalara başladım :smiley:

20141006_110552.jpg

öncelikle o göğüslüğe bir sürü ilave yapacağım için hepsine yeni yuvalar açmam gerekti önce spral taşı ile kesmeyi düşündüm fakat makasla daha düzgün kesebildiğim için matkapla bir delik açıp stanley marka kaportacı makası ile işaretli yerlerden düzgünce kestim bazı yerlerde rütuş yapmam gerektiği için metal macununu da hazır ettim

20150322_110708.jpg

yaptığım tavan konsoluna bağlamak istediklerim i de hazırladım

2 sony hoparlör

2 harita lambası

1 cb telsiz

1 teyp

birde ileride amatör telsizci olursam diye amatör kanallar için kullancağım uhf telsize yer de hazırladım :smiley:

bu görselde dekonsola bağlayacağım aksesuarlar görünüyor

20150322_110646.jpg

bu günlük bu kadar mesai bitti yarın sabah iş yerine geldiğimde konsolun macunla duzeltilecek yerlerini yapacağım daha sonra deri kaplama işini yapacağım aksesuarları bağlayıp ilave etmem gereken elektrik kablo anahtar vs. işlerini halledip araca bağlamayı planlıyorum

valla mesai saatleri icinde ugrasiyoruz :smiley: bizim daireden biri gormese bari :smiley:

Bu gün konsolun deri islerini, telsiz isiklandirma, teyp hoparlör baglanti islerini hallettik sagolsun imdadima kadir yetisti gelirkende eli bos gelmemis guzel bir pasta almis hep birlikte pastamizi yedik :smiley: sonrada montaj isine giristik bi guzel montajimizi yaptik araca kinsolu baglama isi biraz meşakatli olacak gibi duruyor ( teyp hafiza icin akuden kablo cekilecek alta ayarladigim baglantilar yukari alinacak geri calisma lambalari montajlanacak onlara anahtar hatti cekilecek ) yarin sabah detayli fotograflari cekip ekleyecegim...

Bu arada kadir o koca tavan konsolunu kafasiyla hic kipirdatmadan en az 15 dk tutmustur.... :smiley: sabri ve guzel arkadasligi ve yardimseverliği icin buradan kendisine bir kez daha tesekkur ediyorum...

Mrdnmz bu arada sende sabit nokta techizatinin cizimi oldugunu soylemistin eğer duruyorsa bir kopya almam mümkünmü?
Ben arac cekmek icin boru yapacagim ama sabit nokta icin de o aparati yapmak istiyorum... malum nereye yolumuz dusecek nerete gidilecek belli değil hazirligimiz tam olmasada tama yakin olsun :smiley:

Fotolar yarin sabah valla yazmak icin b ekleyemedim cekmeden yazayim dedim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.