The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozntan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 235
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,228
Ynt: The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )

Ozan forumda dünkü çalışmamızla ilgili bir şeyler yazdığın bilgisini senin Kocaoğlanı alıp Defender camiasına yeni katılan Baybars KİRMAN (SuperContra) 'dan duydum ve hemen foruma girip Bilo başlığını baştan sona yalayıp yuttum. Forumda ilk kez senin başlığına yazıyorum. Pastayı yazmışsın çok güldüm ;D afiyet olsun. Yazın daha lezzetli oluyor. Bol bol yeriz. Benim kafamın da o koca konsoldan geri kalır yanı yok biliyorsun. Bir ara epey zorladı ama 2 vida attıktan sonra bir zorluğu kalmadı. Konsola deri kaplayıp hoparlör, lamba, teyp ve telsizi taktıktan sonra epey şık bir görünüm kazandı. Aracın içine çok güzel bir hava verdi. Açıkçası görmeme rağmen fotoğrafını ben de merakla bekliyorum. Bilo yakın zamanda çok farklı görünecek diyebilirim. Her geçen gün geliştiriyorsun. Bu süreçte ben de yapabildiğim kadar keyifle yardımcı olacağım. Umarım işini kolaylaştırabilirim. Benim Seriesim ya da Defenderım yok. Ama senin Bilo 'yla ilgilenirken kendi aracımla ilgileniyormuş gibi zevk alıyorum.
Çalışmalarında kendisine eşlik etmeme izin verdiğin için Ozan'a ve beni Ozanla tanıştırdığı için Baybars(SuperContra)'a teşekkür ederim.

Etiketler

Arkadaşlar kadir ile birlikte yaptığımız ust konsolumuz bu fotolarda cok guzel durmuyor birde ışıktan kaynakli guzel cekilmiyor... ama biz beğendik hahahahaha

uploadfromtaptalk1427225516461.jpeg

uploadfromtaptalk1427225531902.jpeg

uploadfromtaptalk1427225552741.jpeg

uploadfromtaptalk1427225571028.jpeg

Bu arada hizimi alamayip arka kisima iki adet calisma lambasi ilave ettim

uploadfromtaptalk1427225751151.jpeg

uploadfromtaptalk1427225799940.jpeg

Telsiz anteni icin şaseye deyiyor demeyin sadece arazide kullanacagim bu nedenle yolda tinnnn tinnnnnn metal sesi duymayayim diye o sekilde bagladim arazide pladtikleri cikarinca herhangi bir yer ile temas etmiyor bilginize

Evet ya mrdnmez araci kaporta boya yaparken onlarida elden gecirecegim diye ellemedim yesil olanlarin uzerinde yurtici kargonun bantlari bile duruyor. ..

Simdi sirada arac ici led aydinlatmalar, ceki demiri isi var :smiley:

Aslinda elektirik isinde hic tecrubem yoktu basitcevdeki prizleri tamir etmek kopan kablolari onarmak disinda bide en temel "arti eksiyi birbirine değdirme"den ileri gitmeyen elektrik bilgisi ile basladim baya yol kat ettigimi düşünüyorum bunla birlikte öğrenmek istediğim bazi temel elektrik bilgileri var...

Mesela kablo renkleri neye gore belirleniyor...
Bunlarin bir standardi varmi

Atıyorum mavi kablo farlarda kullanilir
Yesil kablo sinyalde kullanilir gibi bir standart varmi bilgisi olanlardan paylasim bekliyorum...

Kadir bu arada senin arac ismi hazir sanirim is araca geliyor ağır ağır benim araçta ciraklik devrini kapatinca kalfalik ve ustalik donemini bir series ile taclandirirz aracin adida mamut yada Tüysüz mamut olur :smiley:

ozntan' Alıntı:
Aslinda elektirik isinde hic tecrubem yoktu basitcevdeki prizleri tamir etmek kopan kablolari onarmak disinda bide en temel "arti eksiyi birbirine değdirme"den ileri gitmeyen elektrik bilgisi ile basladim baya yol kat ettigimi düşünüyorum bunla birlikte öğrenmek istediğim bazi temel elektrik bilgileri var...

Mesela kablo renkleri neye gore belirleniyor...
Bunlarin bir standardi varmi

Atıyorum mavi kablo farlarda kullanilir
Yesil kablo sinyalde kullanilir gibi bir standart varmi bilgisi olanlardan paylasim bekliyorum...
abi elektrikten uzak dur tavsiyem bi ara seriesim aracın göğsünde bi kablo vardı bağlantıyı yapacaktım az kala arabayı yakacaktım en ufak Bi temasta araba gider en iyisi elektirikçi biraz sıkıntılı iş olduğunu düşünüyorum

Aynen ozan. Tüysüz Mamut var aklımda. Rengi de koyu kahve düşünüyorum. Şu aşağıdaki renk ;D Yarın bagajdan üst konsolun tam görünümlü fotosunu çekeriz. Pınara göstereceğim

url.jpg

arkadaşlar ekteki sabit notkta teçhizatının ölçüleri gerekiyor elinde olan var mı ?

269437-1.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR