The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozntan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 235
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,227

Etiketler

Ynt: The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )

Merhaba ;
Bugün uzunca bir süredir ilk kez foruma girdim ve ilk önce sizin çalışmalarınızı okudum . Emeğinize ve elinize sağlık güzel bir çalışma oluyor. Bir ay öncesinden sormuşsunuz kapı içlerine ne yapabilirim diye. Bu konuda benim daha önce yaptığım orjinal kapı iç döşemelerinin benzerleri size fikir verebilir bir bakın derim. ( gerçek bir klasik Serii 3 109 olması lazım.. sanırım biraz altlarda kaldı)
İkinci bir konu 600X16lastik kullanımı ile ilğili olacak. Onun içinde fazla detaya girmeden makas küpelerini Seri 3 109 1 ton diye geçen modellerle değiştirmeniz olacaktır.değiştirmesenizde kendinizde yaptırabilirsiniz mesfe ne derseniz bir amertisör kulak boyu (2,5 yada 3 cm ) İlave olarak amertisörlerede birer kulak kaynatmanız yeterli olur.
Üçüncü konu eğer iki koltuk arasına koyduğunuz konsolun içerisine buzdolabı yada kalorifer koymayacaksanız aküleri oraya almanızdır. Sağ koltuk altı yakıt deposu olarak kalır sol koltuk altınıda avadanlık olarak kullanabilirsiniz. Bu avadanlığıda pek ala saç dan yaptırabilir alt panele perçinle tutturabilirsiniz.
Dördüncü olarak lpg tankını iki şade arasına altdan yerleştirebilirsiniz. Bu uygulamayı ilk olarak ben yapmıştım ve bu araçda sanırım forumda var incelerseniz görebilirsiniz.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim . Takipdeyim.

Gorusleriniz icin cok tesekkur ederim... eger elinizde sizin s r acin fotolari varsa irtibatta olalim facebook yada watsaap uzerinden de gorusebiliriz ozntan yada ozan tan olarak aratabilirsiniz izmirde yasiyorum illa ortak arkadaslarimiz vardir :smiley:

Orta konsol icini iki bolumlu olarak yeniden tasarlamayi düşünüyorum alt kısım sigorta paneli olacak ust taraf ivir zivir koymak icin kullanmayi planliyorum aku yerine (sofor koltuk alti)aku koyacagim diger aku zaten kaput icinde duruyor....
Makas arasi lpg icin gorsel varsa cok guzel olur...

Hepsi güzel emek güzel the bilo en Güzeli de çıksın araziye artık benim sabrım kalmadı the bilo düşünüyor kimbilir :smiley:

Ne düşünüyor kimbilir.olacaktı

Ozo benim is yerim izmir buca kaynaklarda 4 metre ilerimde orman basliyor :smiley: günlük olarak idmanimiz var....

uploadfromtaptalk1427434629282.jpeg

uploadfromtaptalk1427434704053.jpeg

uploadfromtaptalk1427434810161.jpeg

hem sürüp hem çekilmiyor genelde hafta içi olduğu için tek çıkıyorum öğle arası bazen de tuysuzmamut geliyor :smiley:

index.php

bu fotoğrafın hikayesini anlatmak isterim...

tuysuzmamutla birikte buca dağkızılcaya çıkmaya karar verdik çıkarken çok güzel yerler gördük hava yağmurlu toprak cıvıdığı ve tek araç olduğumuz için yangın yollarından ayrılmadan bir gezi yaptık dönüş sırasında su geçişi de yapabileceğimiz bir alana geldik e tabi daldık hemen yolda yolda ormancıların kestiği ağaç kütükleri vardı bir miktar temizlik işi yaptıktan sonra tekrar yola koyulduk bu kayanın oraya geldik :smiley: kaya yerinden oynamıyor toprak yumuşak ölçtük biçtik geçer dedik ama kayanın çok yanından gitmem gerekiyordu ilk hamlemde taş ile aramdaki mesafe bu şekilde oldu yağmurdan toprak yumuşamış aşşağı doğru kayıyordu kadirin fotoğrafı çekim açısından kaynaklı derinlik kısmı çok belli değil ama ora ciddi bir dik açı ile aşşağı 20-25 metre derinliğinde çok dik bir eğim ilk hamlemde araç kalınca durduk ne yaparız diye baktık aracı olduğu yerde bağlayacak birşey yoktu araçtaki malzemede o an için yeterli değildi kara düzen olarak bir kere daha denemek istedim araç yine kaydı aracın kayması ile birlikte benim dizlerde titremeye başladı :smiley: bir ileri geri hamlem de iyice kaydı ve tam olarak yanal açının limitlerine geldim gibiydi :smiley: telefonumu kadire verdim birşey olursa önce keremi araması gerektiğini söyleyip birdaha geçtim direksiyona ileri bir hamle daha yaptığımda yandaki kaya ile aram 60-70 cm daha açıldı ve fotoğrafta gözüken sol lastik sağ lastiğin olduğu yere geldi yağmurdan toğrakta iyice yumuşadığından bilo bi güzel yayıldı :smiley: geriye doğru bir manevra ile yanal açıdan dikey açıya geçmeye karar verdim böylece aracın ağırlık merkezi öne kayacak ön tarafta eğimli olduğu için toprakla birlikte yan yatma riski olmadan aşşağıya doğru kayarım daha sonra çıkarmanın yoluna bakarım diye düşündüm geriye doğru bir iki deneme ile aracı zar zor çıkardım tabi o sırada benim dizler titrediği ve bilonun iç kısmını tamamen yusuflar kapladığı için sevgili tuysuzmamut bu anların görüntülerini kaydetmemiş keşke kaydetse idi simdi güle güle anlatıyor olacaktım bu nedenle araca mutlaka kamera donanımı eklemeyi düşünüyorum

ozntan' Alıntı:
Ozo benim is yerim izmir buca kaynaklarda 4 metre ilerimde orman basliyor :smiley: günlük olarak idmanimiz var....
hah tamam öyleyse şimdi rahatladım :smiley:) gezsin seriesler hiç durmasın.bu arada geçmiş olsun kaç Yusuf sığdı the biloya kimbilir. kayadan fazla açılmışınız gibi gibi kaymanın başlangıcına çanak tutmuş sanki genişlikleri fazlaymış gibi geliyor ama iğne deliğinden geçer bu seriesler :smiley:)

Inanamazsin o kayaya sifir geciyordum toprak kaydikca kaya ile aramda 2 metre oldu aracin icinde yusuflar halay cekiyordu bu arada hahahahaha

bu günkü işimizi açıklıyorum :smiley:

-ORTA KONSOL-

bu konsolu daha önceden hazırlamıştım biraz aceleye geldiği içinde şekil olarak doğru işlev olarak hiç bir artısı olmayan birşey çıktı ortaya bu gün o konsolu söküp biraz kesip biçerek birazda işlevsel bişeyler katarak işe yarar hale getirmeyi planlıyorum...

aslında aklımda olan şey o konsola ana hat çekip içine büyükçe bir sigorta paneli ilave edip bütün elektirik aksamını oradan dağıtmaktı ancak iş hem çok uzun hem çok meşakatli olacak bu nedenle elektrik tesisatı çekme işini yaz ayına ertelemeye karar verdim şimdilik konsol içine sigorta paneli için bir göz imal edip ön kısmına bardak yada kola bira kutusu koymak için göz açmayı düşünüyorum bununla brlikte el telsizi şarz aletini de konsol içine sabitlemeyi böylece her daim şarjı tam dolu pmrlerin de el altında hazır olmasını düşünüyorum.... birde iç kısma kontak anahtar yedeğipasaport cüzdan para vs koyabilmek için zula bir göz yapmayı düşünüyorum haydı başlayalım :smiley: ilk iş aşşagıya inip orta konsolu söküp odaya getirmek olacak...

not ... sizinde aklınıza kullanım açısından ilave edilmesi gereken bişeyler gelirse mutlaka yazın....

IMG-20140818-WA0000.jpeg

IMG-20141006-WA0012.jpg

IMG-20141114-WA0033.jpg

amanda aman hem kaloriferim gelmiş hem cam fitillerim gelmişşş kargoda beni beklerlermiş yarına çok iş var çok :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR