The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozntan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 235
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,178
Ynt: The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )

erdal484' Alıntı:
abi o ne kablo trafiği korktum :D

ben bu aracın 5 sahibiyim 1974 ile 1999 arasında 3 sahip değiştirip 4 sahibine geçmiş 1999 dan 2013 yılına kadar aynı kişide kalmış sonra bana geçti bu arada her arızada olması gereken kabloyu baypaşlayıp yeni hat çekmişler... sonuç bu :smiley: panel kablolarını yeniledim gerçi ama şase hattı ile motor hattına el atmadım pek yakında komple sökeceğim aracı ozaman komple sıfır tesisat çekeceğim...

Etiketler

Bunlar cam fitillerimiz
arka 5. kapı sağ sol küçük cam fitil ve kanal kilitleri
yan kayar cam perçin gizleyici fitiller
üst tavan sag sol yan cam fitil ve kilit fitilleri
birde ön havalandırma flap kapak fitilleri

birtek kapı fitilleri kalıyor onları da yazın boyadan sonra takacağım

birazdan da gidip serdarin yolladigi kaloriferimizi alalim....

uploadfromtaptalk1427781270777.jpg

Suan elimde bir is var bisey yapiyorum sanirim iki saate yeni konu geliyor..... hahahahaha

Bir kac yapmak istedigim is ust uste gelince biraz ortalik dağıldı :smiley: bir taraftan coklu priz bir taraftan cam fitilleri bir taraftan da kalorifer montaj isim var aradan cam fitillerini cikarip bitireyim ki hem arac icinde yer acilsin hemde buraya bir kac gorsel atayim dedim :smiley:
Tuysuzmamut ile birlikte aracin cam fitillerini degistirdik bolca parmak agrisi ve saga sola surtmekten bir kac el cizigi ile isi tamamladik bu gun tazikli suyu basacagim bakalim akma kacirma olacakmi :smiley:

uploadfromtaptalk1428037830314.jpg

uploadfromtaptalk1428037872135.jpg

uploadfromtaptalk1428037912393.jpg

uploadfromtaptalk1428037937676.jpg

ozntan' Alıntı:
Bir kac yapmak istedigim is ust uste gelince biraz ortalik dağıldı :smiley: bir taraftan coklu priz bir taraftan cam fitilleri bir taraftan da kalorifer montaj isim var aradan cam fitillerini cikarip bitireyim ki hem arac icinde yer acilsin hemde buraya bir kac gorsel atayim dedim :smiley:
Tuysuzmamut ile birlikte aracin cam fitillerini degistirdik bolca parmak agrisi ve saga sola surtmekten bir kac el cizigi ile isi tamamladik bu gun tazikli suyu basacagim bakalim akma kacirma olacakmi :smiley:
ohh süper olmuş olacak :smiley: sürgülü camların sabit ve hareketli cam parçalarının kesiştiği orta kısma herhangi bir fitil uyguladınızmı merak ederim saygılar :smiley:)

Sıra artik coklu sarj girisi yapmaya

Hepimizin bildigi coklu cakmak girisli 12 v sarj prizleri elektrik alinca isiklari yaniyor ben onun uzerinde biraz modifiye yapmak istedim bu nedenlede sokup dagittim :smiley:

Oncelike uzerinde var olan lambayi iptal ettim

uploadfromtaptalk1428061936316.jpg

ozo' Alıntı:
ohh süper olmuş olacak :smiley: sürgülü camların sabit ve hareketli cam parçalarının kesiştiği orta kısma herhangi bir fitil uyguladınızmı merak ederim saygılar :smiley:)
yazin kayar camlarin ic kadife fittilleri icin soktugumde yapacagim o islemi suan onu degismedim ama kayar cam sokmeyi ogrendim gerekirse destek olabilirim

Cakmakligin arka kismini havya ile eritip led serit sokacak bir alan yaptim ve ona ayri kablo cektim boylece cekyigim kabloyu park anahtarina bagladigimda ic gostergelerle birlikte yanip sönecek :smiley:

uploadfromtaptalk1428062433077.jpg

uploadfromtaptalk1428062482244.jpg

uploadfromtaptalk1428062579305.jpg

uploadfromtaptalk1428062622762.jpg

Elim degmisken 1 lik olan elektrik kablolarinida 3 luk kablo ile degismeye karar verdim boylece sarj aletinden sonrasi ici kablo isinmasi yada elektriksel bir sorun yasamayacagimi dusunuyorum...

ozntan' Alıntı:
yazin kayar camlarin ic kadife fittilleri icin soktugumde yapacagim o islemi suan onu degismedim ama kayar cam sokmeyi ogrendim gerekirse destek olabilirim
teşekkürler içikadifeleri ben değiştirdimde camcı-fitilcide :smiley:) bende çalıştım onlarla. iki cam arasına uygununu bulamadım yapıştırdık bir iki deneme oldu farklı fitillerle ama tam olmadı sanki dışarda duruyor gizli olursa daha iyi olacak.mevcutun fotosunu akşam çekip yükleyim. akıl akıldan üstündür üstadlar

fitilci içikadife olanlardan seçti sac çıtanın içine girebileceği camla beraber fakat fitilin bi tarafında uzantısıda vardı boydan boya fazlalığı keserek uygun hale getirildi son halinden memnunum bi dediğim gibi iki cam arasına orijinal uyduramadık:smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR