Tek Başıma 45 Günde Vietnam-Kamboçya-Tayland

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 456
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 140,625
Ynt: Tek Başıma 45 Günde Vietnam-Kamboçya-Tayland

.

IMG_6135p.jpg

IMG_6139p.jpg

IMG_6149p.jpg

IMG_6155p.jpg

IMG_6156p.jpg

Etiketler

yataklı otobüs gerçekten güzel bir fikirmiş 12 saati aşan ve trenle seyahatin mümkün olmadğı zamanlarda uçak da bulamasak bu yataklı otobüsler mükemmel olur hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi vermeniz mümkün mü mesela bu otobüsler kaç kişilik yataklar rahat mı

medford' Alıntı:
yataklı otobüs gerçekten güzel bir fikirmiş 12 saati aşan ve trenle seyahatin mümkün olmadğı zamanlarda uçak da bulamasak bu yataklı otobüsler mükemmel olur hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi vermeniz mümkün mü mesela bu otobüsler kaç kişilik yataklar rahat mı

Otobüslerde 30 civarı yatak var, yataklı tren kadar rahat değilse de umduğumdan daha konforluydu. Sırt bölümü tamamen yatabiliyor. Otobüslerde tuvalet var. Araca ayakkabılar çıkartılıp biniliyor, içerisi temiz sayılır. Vietnam tek şehirlerarası anayola sahip ince uzun bir ülke. Eğer sahil şeridindeyseniz kuzeye veya güneye gün içerisinde birkaç otobüs gidiyor. Bir de 'open bus' diye bir uygulama var. Hanoi'den Saygon'a veya tam tersi kombine bilet alınıyor. Bu biletlerle yol üzerinde 5 yere kadar duraklamalı seyahat edilebiliyor(trans sibirya mantığı). Ayrı ayrı bilet almaktan daha ucuza geliyor, ama bence 3-5 Dolar indirim için kombine almaya gerek yok, çünkü yolda planlar daima değişir, biletler yanabilir. Yataklı tren, yataklı otobüsten açık ara pahallı, hatta uçak fiyatına yakın, koltuklu vagon daha ucuzdu, fakat giden tavsiye etmemişti. Ben Tayland'da trene bineceğimden özellikle bunu denemek istedim ve memnun kaldım. Zaman yeterliyse seyahat esnasında Hue'ye kadar tren veya otobüsle kalan yarıyı da diğeriyle gitmek ilginç olabilir. Kısacası en ucuz ve optimum konforlu seçenek yataklı otobüs. İkram hiç yok. 700 kilometrede iki sefer mola verdi. Varış süreleri trenle hemen hemen aynı...

Vietnam Kurtuluş Savaşını günümüze aktaran, o günlerden kalan nesnelere, anıtlara...vb özgü fotoğraflar, yine eski günlere, gençlik yıllarıma gitmeme neden oldu. O dönem Türkiye'si ve dünya gidişatı bir kez daha canlandı gözlerimin önünde. Bir kez daha anlıyoruz; bağımsızlık ve özgürlük isteyenler, bunun bedelini ödemelidir ama devlet olarak, ama halk(lar) olarak, ama birey olarak... Vietnamlılar, bunu "dünya alem"e gösterdiler; selam olsun onlara!..

Emeğinize saygı ve teşekkür.

Cavid Sezen

seyr-ü zafer' Alıntı:
Otobüslerde 30 civarı yatak var, yataklı tren kadar rahat değilse de umduğumdan daha konforluydu. Sırt bölümü tamamen yatabiliyor. Otobüslerde tuvalet var. Araca ayakkabılar çıkartılıp biniliyor, içerisi temiz sayılır. Vietnam tek şehirlerarası anayola sahip ince uzun bir ülke. Eğer sahil şeridindeyseniz kuzeye veya güneye gün içerisinde birkaç otobüs gidiyor. Bir de 'open bus' diye bir uygulama var. Hanoi'den Saygon'a veya tam tersi kombine bilet alınıyor. Bu biletlerle yol üzerinde 5 yere kadar duraklamalı seyahat edilebiliyor(trans sibirya mantığı). Ayrı ayrı bilet almaktan daha ucuza geliyor, ama bence 3-5 Dolar indirim için kombine almaya gerek yok, çünkü yolda planlar daima değişir, biletler yanabilir. Yataklı tren, yataklı otobüsten açık ara pahallı, hatta uçak fiyatına yakın, koltuklu vagon daha ucuzdu, fakat giden tavsiye etmemişti. Ben Tayland'da trene bineceğimden özellikle bunu denemek istedim ve memnun kaldım. Zaman yeterliyse seyahat esnasında Hue'ye kadar tren veya otobüsle kalan yarıyı da diğeriyle gitmek ilginç olabilir. Kısacası en ucuz ve optimum konforlu seçenek yataklı otobüs. İkram hiç yok. 700 kilometrede iki sefer mola verdi. Varış süreleri trenle hemen hemen aynı...
bilgiler için teşekkür ederim türkiyede de anadolu turizm böyle bir uygulamaya geçmeyi düşünüyormuş

Evet Cavid hocam herkes özgürlüğü için bedel ödedi...

Zafer hocam yine hayatın içinden çok güzel karelerdi hepsi,biraz benim iş alanıma da girdiği için bu yaratıcı fikir çok hoşuma gitti,birde bayanları anlama yönünde güzel bir nüans.

[attachment=1]

IMG_6083p.jpg_thumb.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR