Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum ve Deniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 359
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,025
Ebru Yetim' Alıntı:
Prag tarihi dokusunu tamamen koruyabilmiş nadir Avrupa şehirlerinden biri. Ben çok sevmiştim Sizin içinde keyifli güzel bir tatil olur inşallah .Fotoğraflardan yola çıkarak safarinizde gayet tatminkar görünüyor .Kenya için daha çok yol katetmeye değer mi acaba ?Ben sizinle konuştuktan sonra biraz tur şirketlerine baktım .Bir de Zanzibar'daki Türk okulunda bir arkadaşımın tanıdığına soracağım bazı şeyleri mail ile .Ve en büyük klavuzda siz olacaksınız .Ancak Ağustos dönemine millerle bilet alma şansımızı da kaçırmak istemiyorum .Allah nasıl ne zaman nasip edecek bilmem ama cidden çok heveslendim sayenizde

Bizim için gayet yeterliydi. Hayvanları ne kadar sevdiğinize göre süre değişir. Sadece böyle bir seçenek de düşünülebilir. Orada Kenya'dan gelen turist sayısı çok fazlaydı. Vakti çok olanlar sanırım bu şekilde yapıyor.
Evet millerle bilet almak için acele etmek gerekiyor. Biz yedi ay önceden ağustosa bilet bulamamıştık. Hoş bizim şansımıza hava çok güzeldi ama birkaç hafta önce sel bile olmuş. Riske atılacak bir para da harcanmıyor.Biz araştırmadan bileti aldık ama kötü de olabilirmiş. Ama güzel tarafı daha sezon yeni açıldığı için otellerde çok az insan vardı. Zanzibar'da o muhteşem kumsallarda neredeyse tek denize giren bizdik. Hani Kartpostaldaki manzaraya dalar gidersiniz ya orada olsam diye. İşte tam bu hayal gerçek olmuş o manzaraya balıklama atlamış gibiydik.

Etiketler
Mekan onların keyfi yeterse yol verir.

IMG_2279 (Large).JPG

DSC_2246 (Large).JPG

İngilizce öğretmenimle kulaklarınızı çınlatıyorduk.Oda kendi arkadaşının bir macerasını anlattı.Onlar safari alanının içinde konaklamışlar .Bahçesinde kahvaltı yaparlarken aniden aslan yakınlarına bir yere atlamış ve hızla uzaklaşmış.Önceden panik yapmayın yerinizden kalkmayın doğal ortamın bir parçası gibi davranın diye uyarmışlar ama tabi büyük heyecanda yaşamışlar .

Peki bu seyehat ne derece güvenli .?

Biz gnuları,zebraları fotoğraflamaya çalışırken rehberimiz ısrarla acele etmememiz lazım kaçırmamamız gereken bir şey var deyip duruyor. En sonunda zorla da olsa kendimizi dinliyoruz. İleride birkaç araç birikmiş bir şeye bakıyor. Rehber aracı öyle hızlı ve ustaca sürerek aralarına dalıyor ki biz aracın sağına soluna çapmayalım diye zor tutunuyoruz. Kardeşim ve eşi makinaları korumaya çalışıyor. Rehber birkaç aracı geçerek bizi öne geçiriyor. O an muhteşem bir şey görüyoruz. Dört tane erkek aslan koca bir ceylan sürüsünü arkasına katmış kovalıyor. Önce ceylenler can havli ile aracımızın önünden geçiyor, ardından aç aslanlar peşlerinden kovalıyor. Balgeselden çıkma bir olayın tam ortasına düşmüşüz. Kardeşim o hengamede kameraya çekmeye çalışıyor ama çok da başarılı bir sonuç çıkmadığı gibi kolunu arabanın demirlerine fena çarpmış. Biz zaten şaşkınlıktan fotoğrafı düşünecek halde bile değildik. Bu anlardan birkaç kötü fotoğraftan başka bir şey kaydedememişiz. Artık zihinlerimizde unutulmaz görüntüler olarak yaşayacak.Rehberi dinlemeyip yarım dakika bile geciksek bu görüntüyü kaçıracaktık. Bu arada tur rehberleri yolda sürekli birbirleri ile konuşup nerede ne var öğreniyorlar. Ona göre güzergah belirliyorlar. Bazen gittiğimiz bir yerden gelen biri orada bir şey yok diyor geri dönüyoruz. Durmuş bir araç gördüysek de kesin bir şey vardır diye hemen yanaşıyoruz.
O dört erkek aslandan ikisi.

DSC_1798 (Large).jpg

Bunlar da az ileride uyuklayan dişi aslan sürüsü. Biz otların arasında 7 tane saydık. Eşim belgesellerde hep bize yanlış anlatmışlar erkek aslanlar yatar dişiler avlanır diyorlardı devir değişmiş dişiler yatıyor gariban erkekler gene çalışıyor deyip durdu. Türk erkeği yorumu.

DSC_2087 (Large).JPG

DSC_2097 (Large).JPG

IMG_1970 (Large).JPG

IMG_1976 ş(Large).jpg

Ebru Yetim' Alıntı:
İngilizce öğretmenimle kulaklarınızı çınlatıyorduk.Oda kendi arkadaşının bir macerasını anlattı.Onlar safari alanının içinde konaklamışlar .Bahçesinde kahvaltı yaparlarken aniden aslan yakınlarına bir yere atlamış ve hızla uzaklaşmış.Önceden panik yapmayın yerinizden kalkmayın doğal ortamın bir parçası gibi davranın diye uyarmışlar ama tabi büyük heyecanda yaşamışlar .

Peki bu seyehat ne derece güvenli .?

Safari alanlarının içinde kalmak tabi biraz daha riskli ve pahalı. Otellerin çevresini çevirmek yasak. Ama rehberimizin anlattığına göre aslında aslanın yanına bile gitseniz size bir şey yapma ihtimali çok düşük. Aslanın derdi karnını doyurmak. Onun menüsünde de insan yok. Aslan sizinle ilgilenmiyor bile. Onu korkutup ürkütmezseniz hiç bir şey yapmaz. Zaten bu bölgede bir sürü masai gördük. Hayvan otlatıyorlardı. Bunlar korkmuyorlar mı diye sorduk. Aslanlar masailerden korkar dedi. Çünkü önceden masailer çok aslan öldürmüş. O da sürülerine saldırmasın diye. Yoksa kendilerine saldırmıyorlarmış. Aslanlar da onların tehlikeli olduklarını ve yaklaşmamaları gerektiğini öğrenmiş. Zaten belli bölgeler hariç araçtan inmek yasak. (ben zebraları ilk gördüğümde fotoğraf çektireyim diye hemen araçtan atladım hemen uyarı aldım. Ama fotoğrafıda çekindim) Hayvanlar aracı bir bütün olarak ve büyük bir kütle olarak algılıyorlarmış. İçindeki insanları görmezlermiş. Aslında büyük hayvanlar değil küçükler tehlikedir diyorlar. Sinek-karınca vs. İnsana sadece bunlar zarar veriyormuş.
Onlarca safari anısı okudum aslanın ya da başka bir hayvanın zarar verdiği kimse duymadım. Bence hayvanlardan yana güvenlik sorunu yok. insanlara garanti veremem.

Ebru Yetim' Alıntı:
Bu saatte zahmet edip cevapladığın için çok teşekkürler.Hayvan fotoğraflarının hepsi birbirinden güzel .

Ne demek canım zevkle. Siz kesin kararınızı verin ayrıntıları birlikte şekillendirelim inşallah.Bayram sonrası yol yorgunuyum bugün. Gerisi yarına kalsın.İyi geceler.

Ynt: Tanzanya'da Safari - Zanzibar'da Kum Ve Deniz

Dünyanın uçabilen en büyük kuşu 1,5 metreye ulaşan boyu , 18 kg'ye ulaşan ağırlığıyla KORİ TOY KUŞU (Ardeotis kori) . Kanatlarını açtığı zaman kanat genişliği 2,5 metreyi bulabiliyormuş.

DSC_1784 (Large).JPG

Bu da Afrika tavuğu.

Netten: "Gine tavuğu, yada Hint tavuğu sülün ve hindigiller sınıfından bir oyun kuşudur. Anavatanı Afrika'dır. Oldukça büyük kuşlar olup boyları 40-71 cm ve ağırlıkları 700-1600 gram arasında değişir.

Eski Çağlarda Romalılar Afrika tavugunu veya bazı dillerdeki adıyla «Gine tavuğu» hun etine çok düşkündürler. Yunanlılar ise bu kuşlardan dinsel törenlerde kurbanlık olarak yararlanıyorlardı. Bundan yüzyıllarca sonra Afrikalı asıllı olan bu kuşlar hindilerle karıştırıldılar. Afrika tavukları yerde hayli faal, fakat uçmaya sıra gelince takatsiz olan tombul kuşlardır. Tüylerinde göze hoş gelen benekler dikkati çeker. «Numididae» ailesinin en dikkate değer üyesi akbabamsı «Afrika tavuğu» dur (Acryllium vulturinum). Bu kuşun başının çıplak derisi bazı akbabalarınki gibi canlı renklidir. Beç tavuğu veya «adi Afrika tavuğu» (Numida meleagris) denilen bir başka tür evcilleştirilmiş olmakla beraber, yabanî huylarının birçoğunu muhafaza etmektedir. Batı Hint adalarındaki Jamayka gibi bazı bölgelerde yeniden yabanileşmiş olup av hayvanı olarak avlanmaktadır. Uzunluğu genellikle 55 -60 santim olan Afrika tavuklarının bir de tepelisi (Guttera cristata) vardır."

DSC_1715 (Large).JPG

Büyük kuşlara başlamışken devam edelim. İlk fotoğraf çok hoşuma gidiyor. Sayfada fotolar küçülünce pek görülmüyor.Önde antiloplar,arkada deve kuşları, en arkada gnular.

DSC_1848 (Large).JPG

IMG_1880 (Large).JPG

IMG_1806 (Large).JPG

DSC_2033 (Large).JPG

DSC_1838 (Large).JPG

Öğlene doğru acıkınca sabah otelde hazırladığımız azıklarımızı yemek için mola veriyoruz.

IMG_2213 (Large).JPG

DSC_2228 (Large).JPG

IMG_2249 (Large).JPG

Bu kadar hayvan fotoğrafı arasında birkaç tane de ağaç fotoğrafı olsun. Oldukça yaşlı ağaçlar sanırım.

DSC_2163 (Large).JPG

DSC_2162 (Large).JPG

DSC_2213 (Large).JPG

IMG_2225 (Large).JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,771
Kayıtlı Üye Sayımız
166,593
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR