Uzun Boylular Için Araç Seçimi Ve Tasarım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ngrkem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 128

ngrkem

Yeni Üye
Merhaba, motokaravan yapmak istiyorum ama boyum 2 metre olduğu için tasarım ve araç seçimi konusunda bazı çekincelerim var tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

-Karavanın 2 kişilik olması yeterli.
-Mümkünse oturma alanı ve sabit yatağı ayrı olmalı
-Yatak ve banyo-wc bölümü 2 metrelik birinin kullanabileceği boyutlarda olmalı.

Yataklar genelde aracın en arka bölümünde yatay olarak konumlandırılıyor ve bu şekilde yatağa sığmam mümkün değil.
Yatak dikey ve en az 2.10 metre olmalı veya yatağın ayak ucu açık olmalı (evdeki yatağım da 2 metre ayaklarımı dışarı sarkıtarak rahatça uyuyabiliyorum)

Aklıma birkaç yöntem geldi ama kağıt üzerinde bir türlü yerleştiremedim.

17 metreküplük bir araca bu isteklerimi sığdırmak sizce mümkün mü?

Etiketler

Merhaba, motokaravan yapmak istiyorum ama boyum 2 metre olduğu için tasarım ve araç seçimi konusunda bazı çekincelerim var tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

-Karavanın 2 kişilik olması yeterli.
-Mümkünse oturma alanı ve sabit yatağı ayrı olmalı
-Yatak ve banyo-wc bölümü 2 metrelik birinin kullanabileceği boyutlarda olmalı.

Yataklar genelde aracın en arka bölümünde yatay olarak konumlandırılıyor ve bu şekilde yatağa sığmam mümkün değil.
Yatak dikey ve en az 2.10 metre olmalı veya yatağın ayak ucu açık olmalı (evdeki yatağım da 2 metre ayaklarımı dışarı sarkıtarak rahatça uyuyabiliyorum)

Aklıma birkaç yöntem geldi ama kağıt üzerinde bir türlü yerleştiremedim.

17 metreküplük bir araca bu isteklerimi sığdırmak sizce mümkün mü?
Sondan başlarsak 17 m3 olarak zikrettiğiniz araç Ducato Panelvan oluyor isteklerinizi “taviz vererek” gerçekleştirmeniz mümkün.

Dönüşümü kendiniz yapacak yetkinlikteyseniz öncesinde taslak proje ve doğru planlama yapmanız gerekir.

Bunun için de doğru sorulara doğru cevapları verip kafanızı netleştirmelisiniz.

2 kişi bu karavanda tam zamanlı mı yaşayacak?

Sadece tatillerde mi kullanılacak?

Gezgin olarak dolaşılacaksa gidilen lokasyonlarda kaç gün konaklanacak?

Konaklama kampinglerdemi olacak yoksa outdoor şeklinde mi olacak.

Yemek sürekli karavanda mı yapılıp yenecek yoksa gezilen yerlerin mutfakları mı deneyimlenecek.

Kısaca bu soruların cevapları verilebilecek tavizleri netleştirecektir.

Ducato’da yatağı yatay kullanabilmek için yan panelleri şişiren (çıkıntı) çözümler kullanılabilir.

Dikine yatak ancak Mercedes Sprinter, MAN yada IVECO panelvanda uygulanabilir.

Bu araçların da uzun şase yüksek tavan modelini seçmek zorundasınız.

Pop-Up çözümü de düşünebilirsiniz. Ya da semi entegreye odaklanmak zorundasınız

Dikine yatak model örneklerini de Pinterest ya da Google taramalarda bulabilirsiniz.

Doğru malzeme seçimini de bol bol fuar gezerek, sorarak bilgi edinerek çözebilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,769
Kayıtlı Üye Sayımız
166,590
Kaydolan Son Üyemiz
kadirizmle

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR