Yeni Bir Karavan Yine Bir Mercedes-sprinter 315 Cdi Karavan Dönüşüm Serüveni

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kayahan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 676
iyi günler, klima üst ünitenin üzerindeki koruma parçasının ön tarafı genellikle altı boş oluyor. fanlar arka tarafta oluyor. bakarsınız ön kısımda dediğim gibi herhangi bir şey yoksa 30-40 cm ne kadar yere ihtiyacınız varsa kesip yer açabilirsiniz. koruma fiberden yapılmadır, spiral ile rahatlıkla kesiliyor. ön kısmını tavana doğru eğip kapanacak şekilde ayarlarsınız. önceki karavanımda ben öyle yapmıştım. panelleri tavana nasıl sabitleyeceğinizi de düşündünüz mü?
Hocam,
Teşekkür ederim. Eğer o bahsettiğiniz alanda bi 40 cm alan açılabilirse amacıma ulaşırım. Panelleri sabitleme meselesine gelince yan taraflarda kanallar ve kanalların içinde sanırım 50 cm aralıklarla somun yerleri var. Oraya bir ucu koltukların montesinde olduğu gibi kızak şeklinde olacak şekilde metal düşünüyorum. Daha olması solar plastik ayaklarla tavana sabitlemeyi düşünüyorum. Tek bir panel kullanmak istiyorum. Sizce mevcut klima yeterli oluyor muydu. veya faydalı oluyor muydu. Sonraki aracınızda söktünüz sanırım klimayı

Etiketler
Hocam,
Teşekkür ederim. Eğer o bahsettiğiniz alanda bi 40 cm alan açılabilirse amacıma ulaşırım. Panelleri sabitleme meselesine gelince yan taraflarda kanallar ve kanalların içinde sanırım 50 cm aralıklarla somun yerleri var. Oraya bir ucu koltukların montesinde olduğu gibi kızak şeklinde olacak şekilde metal düşünüyorum. Daha olması solar plastik ayaklarla tavana sabitlemeyi düşünüyorum. Tek bir panel kullanmak istiyorum. Sizce mevcut klima yeterli oluyor muydu. veya faydalı oluyor muydu. Sonraki aracınızda söktünüz sanırım klimayı
klimanın performansı iyiydi fakat havanın arkadan öne gelmesi sıkıntı idi. tavanda yer alan dolaplar ve banyo kabini gibi engellerden dolayı şoför koltuğuna gelemiyordu. bu karavanımda tavanda bir havalandırma kanalı ile bunu çözmeyi düşünüyordum ama tavanda oluşan çürümelerden kaynaklı klimayı sökmeyi tercih ettim. iç ünitenin havalandırma kanallarını ön tarafa üfleyecek şeklide bir çözüm bulunabilirse (ben plastik kablo kanalı kullanmayı düşünüyordum büyük olanlarından, okullarda akıllı tahtaların alt yapısında kullanılanlardan, görmüşsünüzdür belki.)klima kalmalı bence yazın ihtiyaç oluyor, özellikle güney bölgelerde.

klimanın performansı iyiydi fakat havanın arkadan öne gelmesi sıkıntı idi. tavanda yer alan dolaplar ve banyo kabini gibi engellerden dolayı şoför koltuğuna gelemiyordu. bu karavanımda tavanda bir havalandırma kanalı ile bunu çözmeyi düşünüyordum ama tavanda oluşan çürümelerden kaynaklı klimayı sökmeyi tercih ettim. iç ünitenin havalandırma kanallarını ön tarafa üfleyecek şeklide bir çözüm bulunabilirse (ben plastik kablo kanalı kullanmayı düşünüyordum büyük olanlarından, okullarda akıllı tahtaların alt yapısında kullanılanlardan, görmüşsünüzdür belki.)klima kalmalı bence yazın ihtiyaç oluyor, özellikle güney bölgelerde.
Evet hocam o kanalları biliyorum. 10x5cm ebadlarında falan oluyor. Birde Webasto gibi makinelere takılan sprial borular var onunla ön tarafa gelebilir ama görüntü açısından hoş bir durum olmayacağını düşünüyorum. Fakat duş kabininin ve üst dolapların olmayacağından (mutfak tezagahı üstü ve oturma bölümü üstü hariç) arkadan serin havanın araç içinde yayılabileceğini düşünüyorum. Geriye klimanın durumuna bakma kaldı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,119
Kayıtlı Üye Sayımız
166,849
Kaydolan Son Üyemiz
lütfi03

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR