Ssang sohbet köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sabri yucel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 334
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 144,915
Ynt: Ssang sohbet köşesi

cumartesi günü gaziemir/izmir ssangyong bayiine gittim,
korando sportsu inceleyip test sürüşüne çıktım,
gerçekten mükemmel bir araç, bayıldım.
ama malesef hesap kitap edince beni sarsacağını farkettim :(
şuan 2008 4x4 otomatik ve 2008 4x2 otomatik olmak üzere 2 araç bakmatayım 2sinin de fiyatı birbirine çok yakın
servisten baktırdım 2 si de temiz görünmekte.
arada 600 lira civarında vergi farkı mevcut.
2008 4x4 otomatik kullanan arkadaşlar kasko değerine göre vergi indiriminden faydalanabiliyormu acaba?
yoksa seneye mi yararlanılabilir hale gelecek?
bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirse sevinirim.
teşekkürler
selamlar

Etiketler

sabri yucel' Alıntı:
Arkadaslar merhaba dün arıza yapmış bir defenderi 30 veya tahmını daha fazla derecede dik bir rampadan çektim ... Benim arka ceki demirimi başka bir defender çekerken koparmıştım gerı gerı çekmek zorunda kaldım defenderi ' Ssang o kadar dik ve 2.5 tonluk bir arac cekmesıne rağmen hıc ama hıc zorlanmadı .. 4 Löw da 1800 2000 devir civarında bır km kadar çektim dogrusu bu kadar bende tahmın etmıyordum bır kez daha bravo Ssang muhendıslerıne ;)
bende geçen seneki kar erirken kemerde bi mandranın çıkış yolunda (yokuşun sonuna doğru asvalta çıkmadan bayaa dikleşiyor) bi renoult master çekmiştim araçta en az 1 ton süt vardı. yol yarı kar yarı çamurdu adamlar iş makinesi çağımayı planlıyorlardı ben çekerim dedim / çektim...

Arkadaşlar 2011 model Ssangyong Actyon Sports 4x4 otomatik vites bir araç bakmaktayım. Gördüğüm kadarıyla orjinal deri koltuk ve 18 jant olan modelleri de var. Bu modellerin diğerlerine göre deri koltuk ve 18 jant dışında başka bir farkları var mıdır acaba? Yanıtlarsanız memnun olurum. İyi günler.

Pick Up' Alıntı:
Arkadaşlar 2011 model Ssangyong Actyon Sports 4x4 otomatik vites bir araç bakmaktayım. Gördüğüm kadarıyla orjinal deri koltuk ve 18 jant olan modelleri de var. Bu modellerin diğerlerine göre deri koltuk ve 18 jant dışında başka bir farkları var mıdır acaba? Yanıtlarsanız memnun olurum. İyi günler.
bu yazdıklarıniza ek olarak elektrikli koltuk var başka bir farklılık yok. Ticari işinizde kullanacaksanız deri ve 18 janti tavsiye etmiyorum. Malum deri yipranabiliyor, 18 jant lastik fiyatları da baya bi pahalıdır...

Hırçın Karadeniz' Alıntı:
bu yazdıklarıniza ek olarak elektrikli koltuk var başka bir farklılık yok. Ticari işinizde kullanacaksanız deri ve 18 janti tavsiye etmiyorum. Malum deri yipranabiliyor, 18 jant lastik fiyatları da baya bi pahalıdır...

Çok teşekkür ederim. Evet, ticari amaçlı kullanacağım. Peki otomatik vites ve düz vites arasında yakıt yönünden çok fark olur mu? Alacağım araca servisten ekspertiz yaptırıp alacağım. Sizce araç kaç km aralığında olmalı ve başka nelere dikkat etmemi önerirsiniz?

Merhabalar,
ben de 3 gün önce 2008 otomatik 4x4 actyon sports aldım.
öncelikle plakayı tramerden sorguladım, daha sonra şifre ile vatandaşlık işlemlerine girip araç çalıntı mı? üzerinde haciz falan var mı diye baktım. daha sonra ssangyong servisine telefon açıp aracın plakasını verip yapılan tüm bakımların detaylarını ve eksik bakımı olup olmadığını öğrendim araç aklıma yatınca aracı götürüp kaporta ve motor ekspertizine soktum. ondan sonra da aracı aldım.
haftasonu araç ile çok berbat bir havada istanbul'dan söke'ye yaklaşık 700 km'lik bir yolu ortalama 100 km civarında bir hızla çok konforlu bir şekilde geldim. yaklaşık 0,30 TL/Km'lik bir yakıt yaktı. hızı hiç göstermeyen bir araç, arka koltuklarda hem geniş hem de zıplama olmadığı için oturanlar çok memnun (kızım oğlum ve eşim). bugün plaka işlemlerine başlayacağım inşallah.
bilen varmıdır bilmiyorum ama plaka işlemlerini yapacak olan arkadaşım trafiğe tespit yapılması için başvurup aracı jip-arazi aracı olarak ruhsata işletebiliriz, böylece 2 yılda bir tüv'e girersin, ayrıca da karayollarındaki hız ve diğer kurallardan otomobil-arazi aracı sınıfındakilerin haklarından yararlanırsın dedi. bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
teşekkürler&selamlar

kabasakal73' Alıntı:
Merhabalar,
ben de 3 gün önce 2008 otomatik 4x4 actyon sports aldım.
öncelikle plakayı tramerden sorguladım, daha sonra şifre ile vatandaşlık işlemlerine girip araç çalıntı mı? üzerinde haciz falan var mı diye baktım. daha sonra ssangyong servisine telefon açıp aracın plakasını verip yapılan tüm bakımların detaylarını ve eksik bakımı olup olmadığını öğrendim araç aklıma yatınca aracı götürüp kaporta ve motor ekspertizine soktum. ondan sonra da aracı aldım.
haftasonu araç ile çok berbat bir havada istanbul'dan söke'ye yaklaşık 700 km'lik bir yolu ortalama 100 km civarında bir hızla çok konforlu bir şekilde geldim. yaklaşık 0,30 TL/Km'lik bir yakıt yaktı. hızı hiç göstermeyen bir araç, arka koltuklarda hem geniş hem de zıplama olmadığı için oturanlar çok memnun (kızım oğlum ve eşim). bugün plaka işlemlerine başlayacağım inşallah.
bilen varmıdır bilmiyorum ama plaka işlemlerini yapacak olan arkadaşım trafiğe tespit yapılması için başvurup aracı jip-arazi aracı olarak ruhsata işletebiliriz, böylece 2 yılda bir tüv'e girersin, ayrıca da karayollarındaki hız ve diğer kurallardan otomobil-arazi aracı sınıfındakilerin haklarından yararlanırsın dedi. bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
teşekkürler&selamlar
Valla böyle bir durum varsa sizden hayırlı haberler bekliyoruz o zaman... Benim araçta 2009 otomatik bu sene bir alt dilimden ödeyeceğimi öğrendim.

bugün yoğunluktan, işlemlere başlayamadım.
yarın sabah başlıyacağım, bu arada bunu da soracağım trafikten.
bakalım ne diyecekler?
selamlar

Arkadaslar bizim actyonlar ticari dolayısıyla kamyonet geçiyor dediğiniz gibi olsa keske süper olur arazi taşiti yazılsa Muayene ve istanbulda köprüden geçme olayıda çözülür ..

Arkadaşlar,
plaka işlemlerimi hallettim,
trafikte konuyla ilgili baya konuştum,
fakat malesef olmuyormuş,
cip gibi vergi ödeyip kamyonet gibi dolaşmaya malesef devam edeceğiz. :(
selamlar

iyi akşamlar arkadaşlar 4 senedir kullandığım kumho road ventura 225x75x16 lastiklerimi bugün cooper discoverer at3 107 ile değiştirdim lastikci hava basıncını 40 hava olarak bastı lastik üzerinde max 2.5 bar diyor. arkadaşlar bu işi doru mu yaptı
acaba diye düşündüm bu konuda deneyimli arkadaşların tafsiyelerine ihtiyaç duymaktayım bilen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim izmirden saygı ve sevgilerimle

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR