Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,384

..

• KONU SÝLÝNSÝN

Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

• KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

• BU ÞEKÝLDE KALSIN

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

enverdede' Alıntı:
Kemal bey.Bu resmi çektiğiniz yer varya,oradan tamamı görünmeyen koy,işte oraya devam edip ulaştığınızda büyük çakıl plajına ulaşacaktınız ve orada cana yakın sohbeti seven bir ailenin işlettiği ada restaurant parkına çektiğiniz anda Kaş'tan 2 saatte ayrılma şansınız olmayacaktı.Sizi hemen semaverde demledikleri çaya davet edicek kalın burda nolcak restaurant imkanlarından faydalanın(elektrik-WC) diyerek sizleri göndermek istemeyeceklerdi.Neyse bir dahaki sefere bir şeyler kalsın değilmi ?
Enver bey bilgilendirmeniz çok teşekkür ederim.Eksik olmayın İnşaallah bir dahaki seferimizde uğrarız. Bizim her ne kadar rahatımız yerinde ve zaman sorunumuz yoktuysada yinede Afyondan gelebilecek 1 dakikalık telefon ile her an olduğumuz yerden dönmek gibi bir durumumuz söz konusuydu.
Enver bey yanlız yüklemiş olduğunuz resimlerde her nedense yengemizin yanındaki sandalye veya şezlong hep boş kalmış ben sizin yerinizde olsam mutlaka birisinin eline fotoğraf makinasını tutuşturuveriridim. Kimsede yoksa cihazımızın 3 ayağını takardım ;) :D :D
Peki ilgi ve alakanıza tekrar teşekkürler ediyorum sağolun...

Etiketler

salihcal' Alıntı:
Kemal bey yol çalışmalarını görünce 1985 yılında Kas tan Antalya istikametine çıktığımda stabilize yola girdik ve uzunca birsüre bozuk yolda devam etmiştim.Yirmibeş yıl sonra sizde yol çalışmalarına denk geldiniz.Bunların ulaşımın ve emniyetin iyi olması için gerekli olduğunu düşünüyorum.Elinize gözünüze sağlık.Kolay gelsin.
Salih bey karşılıklı bilgi alışverişiniz için çok teşekkür ediyorum sağolun. Ama yazık oldu o kadar canlara,cananlara. Şimdi Hz. Ömer'i (r.a.) nasıl hatırlamayız ne demişti
zamanında "1000 kusur kmlik bir mesafede bulunan birinin ayağına yolda batan dikenin acısını hissetmiyorsam bana yazıklar olsun". Büyük insanlar büyük konuşur.Büyükler konuşunca küçükler susar kabilinden!!
Ben bu konulara hiç girmiyim yoksa bir bu gezimiz kadarda Türkiyenin sorunlarını ve bunlara sebeb olanları yazabilirim ama malesef Gezenbilir.com'un ve forumumuzun formatı buna müsait değil. Fakat mini bir müjde vermek isterimki :"Bundan sonra herşey güzel çok güzel olacak en azından ben bu duygular ile yaşayacağım."
30 yıldır yapmış olduğum bütün tespitlerim tutmuştur.
Saygılarımla

Türkiyedeki Maldivlere cd mizdeki bir Karadeniz türküsü ile gidiyoruz.

Divane aşuk gibi da yar dolaşırım yollarda
Kız senun sebebune Kız senun sebebune
Kaldım istanbullarda kaldım istanbularda
Sar belune belune da karadeniz kuşağı
E kız sende delisun E kız acep delisun
Alsam hapu uşağu Alsam hapu u
Yüksek dağun kuşiyum da selviye konacağum
İste beni babamdan iste beni anamdan
Vermezse kaçacağım Vermezse kaçacağum
Al şalum yeşil şalum da dağlaru dolaşalum
sen yağmur ol ben bulut sen yağmur ol ben bulut
Maçkada buluşalum Maçkada buluşalum
Maçkada buluşalum Maçkada buluşalum

10 - 12 - 2009 Tarihinde Ben Kemal ,Eşim ve aracımız Siyah Seyyah ile İstanbuldan başlayan "Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor" adlı gezimiz yine 08 - 02 - 2010 Tarihinde İstanbulda sona erdi.

Bu gezimizi 60 günde 5 bine yakın km ve 15 bin resim ve bu gezimizde yolculuk esnasında tanıştığımız ,bir çok yeni edindiğimiz dostlar ile tamamlamış bulunuyoruz.Hepsine buradan vermiş olduğumuz bu reklam arasında çok çok teşekkürler ediyor saygı ve sevgiler sunuyorum.

12 Şubat 2010, Tarihinde yayınlamaya başladığım "Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor" başlığı adı altındaki gezimizi şuan itibarı ile tam bir buçuk aydır sizlerinde güzel mesajlarınızla vermiş olduğunuz güzel destekler ile aralıksız yayınlamakla meşgulum.

Şuana kadar 4.548 adet resim yüklemiş ve yüzlerce anımı ,mesajlarımı sizlerle paylaşmış bulunuyorum. Ve dahası yol aldıkça sırası ile yayınlanacaktır.

Yayınlamakta olduğum gezimizin sanıyorum yarısındayız daha önümüzde uzunca bir kmlik yolumuz var.

"Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor" Aşağıdaki güzel sloganımız eşliğinde Gezi Notlarımız ve biririnden güzel Resimler ile devam ediyor

GEZİP
GÖRDÜKLERİNİZİ
KENDİNİZE
SAKLAMAYIN

"PAYLAŞTIKÇA ARTAN TAT"

seyyah-34' Alıntı:
Enver bey bilgilendirmeniz çok teşekkür ederim.Eksik olmayın İnşaallah bir dahaki seferimizde uğrarız. Bizim her ne kadar rahatımız yerinde ve zaman sorunumuz yoktuysada yinede Afyondan gelebilecek 1 dakikalık telefon ile her an olduğumuz yerden dönmek gibi bir durumumuz söz konusuydu.
Enver bey yanlız yüklemiş olduğunuz resimlerde her nedense yengemizin yanındaki sandalye veya şezlong hep boş kalmış ben sizin yerinizde olsam mutlaka birisinin eline fotoğraf makinasını tutuşturuveriridim. Kimsede yoksa cihazımızın 3 ayağını takardım ;) :D :D
Peki ilgi ve alakanıza tekrar teşekkürler ediyorum sağolun...
Kemal bey resimdeki iki bayan da eşimin çocukluk arkadaşları.Bir çekme karavan ve çadırla çıktığımız seyahatte(aracım 7 kişilik olabilecek carens) .size yerin boş resimlerini bulamayınca kendilerinden izin alıp bu resimleri paylaştım.Daha önce yayınladığım balıktutan arkadaş 'ımın eşi.Bİrde bu resim vardı elimde.

DSC09515.jpg

enverdede' Alıntı:
Kemal bey resimdeki iki bayan da eşimin çocukluk arkadaşları.Bir çekme karavan ve çadırla çıktığımız seyahatte(aracım 7 kişilik olabilecek carens) .size yerin boş resimlerini bulamayınca kendilerinden izin alıp bu resimleri paylaştım.Daha önce yayınladığım balıktutan arkadaş 'ımın eşi.Bİrde bu resim vardı elimde.
Hımmmm Bende eşiniz sanmıştım,Enver bey paylaşım için yinede teşekkürler ediyorum.

Şimdi Kaş'tan ayrıldıktan sonra Üçağız Kekova'ya doğru gidiyoruz.Karanlık basmadan konaklıyacak yerimizi bulmamız gerekiyor.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

060120103356.jpg

060120103364.jpg

060120103365.jpg

060120103369.jpg

060120103996.jpg

[attachment=1]

Hint okyanusundaki Maldiv adalarını bilmeyenler için yazıyorum.Maldivler Hint okyanusunun ortalarında bulunan bin kusur adadan müteşekkil bazılar ise kumların üzerinde kurulmuş bir rivayete göre dünyada son kalan cennet diye anılan bir tatil beldesidir,burada nüfusun çoğunluğu müslümanlardır.
Bende gitmedim fakat internetten izlediğim,incelediğim kadarı ile şimdi gideceğimiz Antalya'nın Kaş ile Kale(Demre) arasında kalan Üçağız'ı (Kekova) bendeniz şahsım Maldiv adalarının güzelliği ile kıyaslıyorum. Ha Maldivlerin artısı sadece bol miktardaki kumu Üçağızın eksisi ise (Bu çok önemli) Koskoca tarihi Antik bir şehrin üzerine kurulmuş yerleşimlerin ve yapıların oluşu.
Şimdi hep birlikte Üçağız'ın -Kekova'nın efsane güzelliğini görmeye gidiyoruz.Önce hakkında kısa bir bilgi.

3 BOYUTLU KEKOVA-2.jpg

KEKOVA HAKKINDA
Lykia bölgesinin kıyısında Demre’nin (Kale) batısında yer alan Kekova kayalık bir adadır. Burası ismini ilk defa XIX.yüzyılın başında Cramer tarafından duyurmuştur. Çoğu kez de kaynaklara Kakava olarak geçmiştir.

Kekova Adası ismini çevresindeki bölgeye de vermiştir. Ancak bu ada depremler sonucu deniz altında kalmış ve buraya batık şehir ismi de verilmiştir. Bu adanın yakınında Aperlai, batık Kent, Kaleköy’deki Simena, Üçağızdaki Theimussa, Gökkaya koyundaki Istlada isimli antik kentler bulunmaktadır.

En yüksek tepesi 188 m. karşısındaki anakara ile arasındaki kanal görünümündeki denizin derinliği ise 105 m.’dir. Kekova adı son yıllardaki güncelliğinden dolayı turizm ve korumacılık alanlarında da sıkça kullanılır olmuş, Çayağzı'ndan (Andriake) yapılan tekne turları "Kekova Turu" olarak anılmaya başlamış, daha da önemlisi ada ve çevresindeki arkeolojik doğal koruma alanları "Kekova Sit Alanı" olarak adlandırılmıştır.

Ada, hiçbir zaman karşısındaki iki küçük liman gibi kent özellikleri taşımamış, daha çok iki kenti perde gibi Akdeniz'e karşı koruyup denizcilerin sığınak, gemi inşaa ve onarım üssü olarak kullanılmıştır. Bu çevrede bugün "Batık Kent" olarak adlandırılan adanın kuzeybatı kıyılarındaki kalıntılar en az İ.Ö. 5. yy.'dan beri ticari ve askeri üs olarak kullanılmış olan Kekova'nın en renkli köşesidir. Tersane koyu ise hem yüzülebilecek tek yer hem de Bizans dönemine ait bazilika apsisi ile arkeolojik kalıntıların en yoğun olduğu alandır.

Yakınındaki batık kent olarak anılan köşede genellikle ana karaya oyulmuş yerleşim kalıntıları ve su içindeki temeller yer alırlar ki orijinal durumlarını canlandırmak için taşın yanında ahşap mimarinin de yoğun olarak kullanıldığını unutmamak gerekir. Sadece bu köşedeki yapıların batmış olması büyük bir ihtimalle deprem sonrası adanın bu köşesinden ana karaya doğru yatmasıyla açıklanabilir.

Alaca akşam karanlığında Kekova'daki meydanda kendimize bir yer bulup yemek yedikten sonra İsatnbuldan çıkarken bizim damadın elimize tutuşturduğu bazı flimlerden birini izledik.
Sabah olduğunda ise manzara karşısında gözlerimize inanamadık ve mevlamızdan cennet vatanımızı bütün doğal afetlerden korumasını diledik.

İşte günün ilk ışıkları ile Üçağız - Kekova sokakları ve birazdan çok üzüldüğüm bir serzenişte bulanacağım.

070120103426.jpg

070120103380.jpg

070120103382.jpg

070120103383.jpg

070120103384.jpg

[attachment=1]

KEKOVA
Antik şehirleri Simena ve Teimiussa ile uzun ve dar olan Kekova adası; antik olmasına rağmen, hala gemiler için iyi korunmuş bir liman olan bir koyun önünde uzanır. İçinde Teimiussa'nın antik kalıntılarını barındıran, balıkçı köyü Üçağız, koyun iç tarafındadır. Teimiussa ismini, Yunanca "üç ağız" anlamına gelen "eristomo" sözcüğünden almıştır. Bu isim coğrafi konumundan kaynaklanmaktadır. Bu üç ağızı, adanın doğusunda ve batısında bulunan kanal şelindeki iki giriş oluşturur. Simena'nın antik yerleşmesi doğu girişine hakim bir manzara ile Kale Köyü'nün civarında uzanır. Koyda, deniz seviyesine kadar yuvarlanan taşlar, bir takım küçük adalar oluşturmuştur. Eski çağlarda, kayalardan yontulan büyük taş bloklar inşaat amacıyla kullanılmıştır.

3 BOYUTLU KEKOVA-5.jpg

070120103386.jpg

070120103387.jpg

070120103388.jpg

070120103389.jpg

070120103390.jpg

070120103391.jpg

070120103392.jpg

070120103393.jpg

070120103394.jpg

070120103395.jpg

070120103396.jpg

070120103397.jpg

070120103398.jpg

070120103399.jpg

070120103400.jpg

070120103401.jpg

070120103402.jpg

070120103403.jpg

070120103404.jpg

070120103405.jpg

070120103406.jpg

070120103407.jpg

070120103408.jpg

070120103409.jpg

070120103410.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri