Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor
sisdagili61' Alıntı:
Merhab Kemal bey,
Yine güzel şeyler gördük sayenizde.
Bana verdiğiniz yanıta gelince,siz daha iyi bilirsiniz sanırım çocukluğunuz İstanbulda geçti.İsatanbul sulüeti deyince neler vardı hani yeditepeli şehir mevzuları.Nereden baharsak,örnek Harem,Üsküdar gibi yerden bakınca ne görüyurduk,şimdi ne görüyoruz.Veya Avrupa yakasından Anadolu yakasına bakınca neler oldu.Ben askerken Zincirli kuyuda büyük olarak sadece Karayolları binası vardı değil İstanbulun belkide memleketin en büyük binasıydı.Ya şimdi.Yapılmasınmı tabiki yapılmalı yapılmalıda iyibir planlamadan sonra farklı yerlerde olmalı.Zincirlikuyudaki kuleleri bilirsiniz ben o kulelerin içinde röleve çalışması yaptım inanın Karadeniz görülüyor boğaz girişi öyle herkat 800m2 36 kat tan toplam 72 kat,otopark durumu nasıl giriş çıkış mükemmel 7 kat alış veriş merkezi olacak çevrenin yükü belli sonrası ne olacak ben işte o brandaları kesenlerede kızdığım gibi o bina için izin verenlerede aynı dilekte bulunuyorum,ha buarada Kilerin binası ve diğerleri içinde aynı şeyleri diliyorum.Tabi Karadeniz otoyolu için imza atanlarıda bunlardan kesin ayırmıyorum.
Neyse boşverelim bunları siz bize güzellikleri sunmaya devam edin lütfen.İnşallah gönlünüzdeki yere yerleşip mutlu ve sağlıklı bir ömür yaşarsınız.
Kalın sağlıcakla.
Sevgili Niyazi bey kardeşim Çocukluğumun İstanbulda geçtiği gibi ben 08 -11- 1960 İstanbul yeşilköy doğumluyum Annem 85 yaşında şuan yanımda yaşıyor ve benim tarih kütüphanem halen okuma yazması inci gibidir ,oda İstanbul Fatih yavuzselim doğumlu Babam ise 1945 yıllarında Balıkesirden İstanbula yokluk günlerinde İstanbula göç etmiş.
Şimdi bunlar ile ne demek istiyorum! Rahmetli Babam ile ilgili bir hatıra ile devam edeyim bunlarda gezimizin magazini olsun.
İstanbul Eminönündeki tarihi değeri çok önemli bir hanı yine o yıllarda Eminönü belediye başkanı olan zat ile o hanın oda başısı ile birlikte bütün kiracıları yıldırmak süreti ile boşaltacaklar ve tarihi hanı modern hale getirip tekrar yüksek fiyattan kiraya vereceklerdir.Tabiki handa tarihi eserlikten çıkmış olacak tamda İstanbulun yağmalandığı yıllardı (1978-1979)
Babam ilkokulu bile okuyayamışken tek başına bu hanı bütün kiracıların yıldırarak atılmasına rağmen korumuş kollamış mahkemelere çıkmış arkasına tabancanın namlusu dayanmıştır ama o yılmadı ne yaptı ne etti orada kiracı olmasına rağmen Eminönü belediye başkanının ceza almasını sağladı ve belediye başkanı başkanlıktan otomatikman görevden düşmüş oldu.
Bu olayın arkasından daha sonra iş başına gelen bir önceki belediye başkanının tam zıttı görüşle gelen yeni belediye başkanı Babama bu çabalarından dolayı Sirkeci yeni postahane civarında ödül babında bir yer vermek istedi isede Babam bırakın yer mer almayı ödül kabul etmeyi , Eminönünü kökten terk edip o yıllarda Florya kavşağında bulunan evimizin bahçesine kendisine küçük bir atölye yaptı ve bundan sonra Eminönüne sadece arkadaşlarını ziyaret sebeb ile gitti. Aslında konu uzun ama ben kısa kestim.
İşte böyle azimli ,gururlu ,onurlu,yılmayan,yıldırmayan o adam benim Babam.
Niyazi bey kardeşim kısaca İstanbulun olsun Türkiyemizin sorunları olsun bizi şuurlu ve akllı kılacak kadar bilgi ve tecrübeye sahibiz çok şükür. Umarım bir gün uygun bir ortamda görüşmek bu konularda bol bol sohbet etmek ederkende şişleride kebablarıda yakmamaya özen göstermek dileklerimle.
saygılarımla