Babadağdan inişte görüntülediğimiz orman içinde aynen bir Robinson misali gibi elektriksiz ve bütün şehir nimetlerinden yoksun bir şekilde yaşayan bir aile.
Tekrar inişte Kelebekler vadisini görüyoruz.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]
[attachment=5]
Evet yine Ölü deniz göründü. Ayrıca yürüyen Baz istasyonları yol boyunca seyyar olarak duruyor. Daha sonra Ölü deniz şehir içinde tur atıp Ölü denize veda ediyoruz
Elveda Ölü deniz daha güzel yaz günlerinde tekrar görüşmek üzre elveda!! sen bu güzel cennet vatanımın en güzel köşelerinden birisin. Dünyanın gözlerini vede tüm doğal güzelliklerini üzerinde taşımaktasın ve bütün umudum seni sadece yabancılar ve kıymetni bilmeyenler görmemeli kıyıların atık sular bırakanlar sahillerini zapt etmemeli. Güzel vatanımın tüm nadide insanları gezip görmeli denizlerinin tadına bakabilmeli palmiyelerinin altında güneşlenmeli hemde özgürce gönlünce,bilmem anlatabiliyormuyum. Öyle umuyorumki anlatabilmişimdir.
Çok merak ediyorum dünyanın gözünün üzerindeki hint okyanusundaki gibi bir maldivler örneğinin çevresinde neden,nasıl denize sıfır kamplar,tesisler,ve dikenli teller ile çevrili bahçeler var.Ruhsatlı bile olsalar ben böyle kıyıların ayağımı denize sokamıyacak kadar işgaline karşıyım. Neden sıradan sıradışı bu ülkemin insanları etrafında rahatça gezemez ve gökyüzünden çekilmiş resimlere bakarak avunur ve avucunu yalar. Dikkat burada köpek var dikkat burası özel mülktür levhalarını ne zaman nasıl kaldıracağız.Neden ve nereden aldığı güç ile buranın etrafındaki tesisler pis leş gibi atık sularını Akdenizin ve Fethiyenin İncisi Ölü denize bırakır.
Bu hususta buraya bir milyon nokta bırakıyorumki insanlar doldursun.
.........................................................................................
Ölü denizden sonraki durağımız Kayaköy önce Kayaköy ile kısa bilgi.
Kayaköy: Kuruluşu kesin olarak bilinmeyen ve depremler sonucu birkaç ev tipi mezarı dışında bütünüyle yok olan antik Karmillassos'un üzerinde 14. yy. dan başlayarak kurulmuş bir Rum yerleşimidir. Eski adı Levissi'dir Yaşamı boyunca çevresindeki beş Türk köyünün halkı ile bütünleşen ve dostluk, kardeşlik, barış kavramları üzerinde insanlık dersleri veren Kaya köy bölgemizin gurur kaynaklarından biridir. 1922 yılında Türk ve Yunan hükümetleri arasında imzalanan bir ''nüfus değişimi'' anlaşması uyarınca, Kaya köyün Rum ahalisi ile Batı Trakya'da yaşayan Türk ahali karşılıklı olarak yer değiştirmiştir.
Kayaköyden 15-20 dakikalık bir yol mesafesi ile Gemile koyuna varıyoruz.
Gemiler Adası: Ölüdeniz ya da Gemiler Koyu'ndan teknelerle ulaşılan ada üzerinde M.S. 5 -11. yy.lar arası yapılmış Bizans dönemine ait kilise, şapel sivil yapı kalıntıları bulunmaktadır. Hıristiyanlığın ilk yayılma merkezlerinden biri olması nedeni ile önem taşımaktadır. St. Nicolas olarak da bilinen ada, Mavi Tur teknelerinin uğrak yeridir.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]
İlerilerde uzaklardan Gemile'ye giderken geri dönüp Kayaköy'e bakıyorum.
[attachment=4][attachment=5]
Yolumuzun üzerinde Af kule manastırı var biraz içeriye doğru giriyoruz.
Koy ve plaj, korunaklı oluşu, çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili güzel kumsalıyla, sadece gezi teknelerinin değil, özellikle yaz aylarında karayoluyla Fethiye - Hisarönü - Kayaköy üzerinden gelen piknikçilerin de akınına uğramaktadır. Koyun Kayaköy’e uzaklığı sadece 6 km. olduğundan buradan Gemile'ye yürüyerek de gelinebilmektedir. Trekking parkuru durak noktası olacak şekilde düzenlenmiştir.