Ynt: S100 4X4
merhaba arkadaşlar her güzelin olduğu gibi dodge lerinde kusuru yakıtı km de 400 -500 kr arası normal sayılabilecek bir rakam bunun üzeri ise motor ayarlarında lpg ayarlarında bir anormallik var demektir.
siboplar sıkı olabilir lifterli modellerde kadehlerde aşınma,sentede kaçıklık,bujiler,aşırı kısılmış lpg karbutarördeki düzensizlikler hava ayarı bunların hepsi motorun yakıt tüketimine etken.
lpg de 600 kr yaksın diye sıfır karbürotör takan var . motor ayarları düzgün ateşlemede buji ve kablolarda elektronik beyinde sorun yoksa (elektronik beyinde düzensizlik varsa yenisi ile değiştrin 25 tl civarında )düzgün monte edilmiş bir lpg ile sabah çalıştırmada sorun olmaz .
ben sabah soğuk motoru kontağı açık 3-4 sn geçtikten sonra marşa basar 1 sn sonrada çeyrek gaz verdiğimde araç çalışır isterse -10 derece olsun bunu çok kere test etmişimdir manisada göl marmarada çivrilde aydın dağlarında izmir ayazında tık marş çalışır maşallah
birde ben aracımda bor yakıt sistemi kullanıyorum çekişte ve yakıtta çok etkisi var 40 km hızda 4 viteste silkelemmeden sibop vurmadan rahatlıkla seyir halinde kullanıp ara hızlanmasını gerçekleştirebiliyorum isterseniz ( mercanotomotiv.com )inceleyebilirsiniz