Chip tuning dediğimiz yazılım mı oluyor ekstra cihazla yapılan işlem mi?herşeyi yaptıktan sonra bir de chip tuning yaptırın. araba yüzde 20 kadar tork artışı ile alt devirlerde daha az yakar. ama basarsanız çok yakar.
Chip tuning dediğimiz yazılım mı oluyor ekstra cihazla yapılan işlem mi?herşeyi yaptıktan sonra bir de chip tuning yaptırın. araba yüzde 20 kadar tork artışı ile alt devirlerde daha az yakar. ama basarsanız çok yakar.
bir de hangi şehirdesiniz? sanayi de direk bu araçlardan anlayan, bilgisayardan aracın bütün kontrollerini yapabilecek bir servis var mı (çoğu yer bütn kontrolleri yapıyoruz diyor ama yüzeysel olarak bakıyor, bunu OBD alıp siz de yapabilirsiniz)?Ben öncelikle filtreyle, su ve yağ kontrolüyle başlayayım o halde. Sonrasında buji ve enjektörler için sanayiye gideyim. Agresif olmayan sürüş yöntemlerine ilaveten yapabileceğim farklı bir şey kalmamış sanırım
aracınızın kendi yazılımının kopyalanıp incelenip gereken yerlerde turbo basıncının ve enjektör zamanlamasının daha fazla güç üretebilecek şekilde düzenlenmesi ve yeniden araca yazılmasını içeriyor. ben Dodge Journey e uygulattım ve tüketimde iyileşme olmasa da üst devirlerde fark edilir güç artışı elde ettim. vites büyütmeler daha çabuk oldu ve vites küçültmeler gecikti. Tüketim artmadı.
bir de hangi şehirdesiniz? sanayi de direk bu araçlardan anlayan, bilgisayardan aracın bütün kontrollerini yapabilecek bir servis var mı (çoğu yer bütn kontrolleri yapıyoruz diyor ama yüzeysel olarak bakıyor, bunu OBD alıp siz de yapabilirsiniz)?
hmm, o zaman var ise bir bosch servisi belki onlar bakar, bu araçları büyük şehirler dışında bakımını yaptırmak zor.Aynen öyle hocam. Çinden on dolara bir obd cihazıyla ben de o kontrol edebilirim ama detaylı kontrol yapabilen daha farklı cihazı olan kimse yok maalesef Malatya’da. En azından benim araç için.
hmm, o zaman var ise bir bosch servisi belki onlar bakar, bu araçları büyük şehirler dışında bakımını yaptırmak zor.
mekanikte eğer bişi çıkarsa bizim ustalara sorup yardımcı olabiliriz, aklınızda olsun
Sorunu üzülerek çözmüş bulunuyorum. Arabada yağ kalmamış baya baya bitmiş yani çubuğun ucuna ya bulaşıyor ya bulaşmıyor. Umarım çok masraf çıkartmaz. Şimdi çok da yorum yapamayacağım konuya gelelim, nedir sizce sebebi?rica ederim, sonuçları bekliyoruz
Peki yag lambasini yakmamis mi?
Araca yag ekledikten sonra az bisi kullanip lifte kaldirin ve kacak kontrolu yapin. Her gun de duzenli olarak calistirmadan once altina bakin. En buyuk sorun da yağ müsuru calismiyor mu?
Ufak bir kacak var ise sikinti yok ama yag yakmasi varsa o zaman problem.
1.5 litre eksilmesiyle yakmaz ama. Normal yani bir bozukluk yok. Toplamda kac lt yag aliyor ve en son bakim kac km once yapildi?
Sabah aracin altina bir bakin kacak var mi diye
Baktım hocam, emin olmamakla beraber görünmüyordu sanırım.6 lt için az km yaptıysa kayıp yüksek, aracın altına baktınız mı sabah?