Restorasyon bitti :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mjeliada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 151
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,306

Etiketler
Ynt: Restorasyon bitti :smiley:

Alfonse' Alıntı:
Bozuk mozuk.... ;)
Hiç yol istemezuk ;) ;D

ağaçların arasından kayaların üzerinden direk pansiyon :smiley:

en güzeli o sarsıntıdan sonra muhteşem bir doğa, yıldızlar, kamp ateşi ve uyumak için taş evler...

http://www.hindibapansiyon.com.tr/

bir sakınca yoksa bu linkte azını görürsünüz..

yahu şu araç gelsin artık bana...

golhiat' Alıntı:

çadır kurmak mümkünmü acaba :smiley: ben doğa gezilerinde çadırsız pek yapamam da

Doğa gezilerini çadırsız yapmayan biri nasıl olurda Yedigöller'i bilmez...
Acilen Bolu'ya gelin tüm Ankara olarak :D

Saygıdeğer Ada kardeşim,
Öncelikle aracınız çok güzel, güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Fakat bir arkadaşımız size; “aracınız güzelde başta diraksiyon amasörü yan sani bilginiz varmı bir kaç ay sonra setlerden atladınızda arac kafa salıcak )))))))))))))” diye bir mesaj atmış. Sizin cevabınız da “sana sorduğumu hatırlamıyorum. fikrini sorduğumuda.” olmuş. Tabi ki iyi dilekler ve beğeniler gibi yanlış yönlerde iletilecek. Eğer yanlış yönlere katlanamayacaktınız neden bir başlık açtınız. Yaptırın aracınızı, çekin resimlerini, bakın mutlu olun. Bu mesajı atan arkadaşın da kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum. Sizi kötü bir olay olmadan tedbir alabilirsiniz diye uyarmaya çalışmış.
Bununla kalmamış arkadaşımızın attığı mesajı tekrar alıntı yaparak “ayrıca yükseltilmemiş hiçbir araç 'death wobble' dediğiniz olaya girmez kolay kolay. direksiyon amortisörüdür ayrıca 'diraksiyon amasörü' değildir. bende forumda bilgi almak veya yeni arkadaşlara bilgi vermek için varım. sizin gibi reklam amaçlı değil. Umarım site yönetimi buna birşey yapar” diye bir mesaj daha atmışsınız. Buradaki insanlar bir bilim konferansında bilgi paylamışımı yapmıyor. Bütün arkadaşlarım bende dâhil aklımızın erdiği ve dilimizin döndüğü kadarı ile düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Arkadaşımızın Türkçeyi kullanmasını eleştirmenize rağmen kendi yazdığınız mesajları baştan bir okuyun. Cümlelerin sonuna nokta koymak Türkçeyi güzel kullanmak mı? Dikkat edin bilgi paylaşımı dersi verdiğiniz arkadaş bir parçanın resmine bakınca yan sanayi olduğunu bilecek kadar bilgili.
Sanıyorum bana da sana soran odlu mu türündeki üslubunuzu kullanacaksınız.
Sonuç olarak evet aracınızı çok iyi öğrenmişsiniz ama size yakışır şekilde hanımefendiliğinizi muhafaza etmelisiniz.

golhiat' Alıntı:

Bana sanki siz bu işi kotaracakmışsınız gibi bi his geliyor ;)

Siz organizasyon işinde süpermişsiniz.... Arkadaşlar söyledi valla... :smiley:

mjeliada' Alıntı:
çadır kurmak mümkünmü acaba :smiley: ben doğa gezilerinde çadırsız pek yapamam da

Eeee, hani sadece Pazar müsaittin.... Konklamalı geziler olmazdı... :smiley:

Olur olur, mis gibi olur.... :smiley:

ict3055' Alıntı:
Doğa gezilerini çadırsız yapmayan biri nasıl olurda Yedigöller'i bilmez...
Acilen Bolu'ya gelin tüm Ankara olarak :D

Valla ben bi konuda Düzce' ye gidelim demiştim arkadaşlara, ses çıkmadı :smiley:
Serkanları iyi tanıdığım için Düzce demiştim.... Bolu' da çok güzel fikir....

Ben varım...

mjeliada' Alıntı:
Off Road gezisine ama ilk defa katılacagım :smiley: mazur görün

Ada,
Organize olacak gezinin off road gezisi olması şart değil....

(Zaten stabilize yollardan bi yere gidilip, yolda bulunan 10 metre çamurdan geçilip veya konaklama alanındaki 100 mt2 lik bi çamura makineleri atıp, adının OFF ROAD Gezisi Olmasını çok yadırgıyorum ben...
"Off Road", adı üstünde "Yol Dışı" demek. Yani stabilizede olsa, köy yolu olsada yol yoldur ve yoldan yapılan gezilere Off Road gezisi denmesi bence doğru değil...
"Off Road Gezi" başka bişi...
"Off Road Tadında Gezi" başka bişi...
"Off Road Oyunu" veya "Off Road Oynamak" başka bişi...)

"Off Road Gezi" çok techizatlı ve kompleks bişi olduğunu biliyoruz...

Dolayısı ilke konuştuğumuz organizasyon en fazla "Off Road Tadında Gezi Olacaktır"

Çokda güzel olacaktır.... :smiley:

"Çadır Madır Çamur Mamur Bahane, Muhabbet Şahane" ;D olacaktır yani... ;)

smlhyk' Alıntı:
Saygıdeğer Ada kardeşim,
Öncelikle aracınız çok güzel, güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Fakat bir arkadaşımız size; “aracınız güzelde başta diraksiyon amasörü yan sani bilginiz varmı bir kaç ay sonra setlerden atladınızda arac kafa salıcak )))))))))))))” diye bir mesaj atmış. Sizin cevabınız da “sana sorduğumu hatırlamıyorum. fikrini sorduğumuda.” olmuş. Tabi ki iyi dilekler ve beğeniler gibi yanlış yönlerde iletilecek. Eğer yanlış yönlere katlanamayacaktınız neden bir başlık açtınız. Yaptırın aracınızı, çekin resimlerini, bakın mutlu olun. Bu mesajı atan arkadaşın da kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum. Sizi kötü bir olay olmadan tedbir alabilirsiniz diye uyarmaya çalışmış.
Bununla kalmamış arkadaşımızın attığı mesajı tekrar alıntı yaparak “ayrıca yükseltilmemiş hiçbir araç 'death wobble' dediğiniz olaya girmez kolay kolay. direksiyon amortisörüdür ayrıca 'diraksiyon amasörü' değildir. bende forumda bilgi almak veya yeni arkadaşlara bilgi vermek için varım. sizin gibi reklam amaçlı değil. Umarım site yönetimi buna birşey yapar” diye bir mesaj daha atmışsınız. Buradaki insanlar bir bilim konferansında bilgi paylamışımı yapmıyor. Bütün arkadaşlarım bende dâhil aklımızın erdiği ve dilimizin döndüğü kadarı ile düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Arkadaşımızın Türkçeyi kullanmasını eleştirmenize rağmen kendi yazdığınız mesajları baştan bir okuyun. Cümlelerin sonuna nokta koymak Türkçeyi güzel kullanmak mı? Dikkat edin bilgi paylaşımı dersi verdiğiniz arkadaş bir parçanın resmine bakınca yan sanayi olduğunu bilecek kadar bilgili.
Sanıyorum bana da sana soran odlu mu türündeki üslubunuzu kullanacaksınız.
Sonuç olarak evet aracınızı çok iyi öğrenmişsiniz ama size yakışır şekilde hanımefendiliğinizi muhafaza etmelisiniz.

İsmail bey, müsadenizle İsmail abi...

Ben bahsettiğiniz

aracınız güzelde başta diraksiyon amasörü yan sani bilginiz varmı bir kaç ay sonra setlerden atladınızda arac kafa salıcak )))))))))))))

mesajını görünce açıkçası biraz şaşırdım ve bunun gezegen1112 nickli üyenin 4. mesajı olduğunu görünce üyenin profiline/mesajlarına baktım...
Üstüme vazife olmadığını düşündüğüm için de bişey yazmadım o zaman...

Daha sonra sizin bu mesajınızı görünce bende yorumum belirtmek istedim...

"gezengen1112" nickli üye (profilinde isim, yaş, şehir v.s. hiç bişi yok)
Bu mesaja kadar 3 mesaj atmış. Bu mesajlardan hiç biri kendisinin tanıtıldığı bi mesaj değil ayrıca...
Bahsini ettiğiniz bu mesajdan önce attığı 3 mesajda sadece üyeleri İzmir'deki bi mekanik atolyesine yönlendirmekte...

*Yani gezegen1112 siteye üye olmuş,
sonra,
*İzmir' deki bi servisi ilk 3 mesajıyla övmüş, tanıtmış ve üyeleri yönlendirmiş
Hemen sonra,
*4. mesajında Ada hanımın taktırdığı rot amortistörü ile -özensiz bi yazı ile- dalga geçer kelimeler sarfetmiş...

Kendisini tanıtmamasında, gizlemesinde art niyet veya yanlış olmayabilir... Yorum yapmayacağım...
Üye olduktan hemen sonra özellikle tanıdığı bi servisi övmeside yanlış olmayabilir... Yorum yapmayacağım...
Ama bundan hemen sonra
sitede teknik v.s. düzeyli paylaşımlarda bulunan bi üyeye
orantısı dikkat çeker bi samimiyette böyle bi mesaj atması
oldukça ilginç..
(daha doğrusu patavatsız buldum)

Ada hanımın cevabı ile ilgili yorum yapmak istemiyorum
çünki
bence
önce
Ada hanımın cevabından önce gezegen1112 niin mesajı konuşulmalıydı...
Eğer gerekiyorsa,

ki bence gerekmiyordu... çünki...

Biri bişey yazmış, Ada hanımda haklı hassas davranıp cevabı vermiş, üstünede bi sürü mesaj olmuş, amrtsriy :smiley: konusu kapanmış....

Şunuda belirtmek istiyorum;

Ben Ada hanımı tanıyorum, aynı servisten hizmet alıyoruz...

Bi kaç kere görmüşlüğüm, üç beş kelamım var...

Ama,

Bunları Ada hanımı koruma amaçlı yazmadım...

"Çünki herhangi bi korumaya v.s. ihtiyacı olduğunu/muhtaç olduğunu düşünmüyorum..."
Çünki,
Az bişey tanıdığım Ada hanım,
kendi işini kendisi halledebilecek,
sosyal yaşamda karşılaşılan bilumum NETAMETTEN :smiley: kendisini koruyabilecek
özgüvene sahip bi insan tanıdığım kadarıyla"
-özellikle ifade etmek istedim-
;D Ada hanıma yağ/yağcılık/yağdancıllık borcum da yok ayrıca ;D

Fikirlerinize katılmasamda saygı duyduğumu da ifade etmek isterim İsmail abi...

Sağlıcakla...
Alp...

gezegen1112' Alıntı:
aracınız güzelde başta diraksiyon amasörü yan sani bilginiz varmı bir kaç ay sonra setlerden atladınızda arac kafa salıcak :smiley:)))))))))))))

gezegen1112,

Jeep, Chrysler grubunun markasıdır...
Mopar Chrysler grubunun sahip olduğu diğer bi markadır, Chrysler grubunun üretimlerinde üstüne düşen segmentte parça tedarikçisidir...

Bahsi geçen parçanın orjinal adı steering stabilizer' dir...

Orjinal denilen markası Mopar' dır... Aslında Mopar markasına fabrikada ilk kullanıldığı için orjinal denmektedir...
Yani Mopar içinde aslında bi yan tedarikçi, yan sanayi denilebilir...
Diğer bi anlatımla, Chrysler Jeep fabrikası bi aracın üretimi sırasında fabrika tedarikçisinden bi sebeple ürün kullanamayıp, skyjacker gibi bi marka taksaydı, skyjackera orjinal parçamı diyecektik...
Bi örnek daha vereyim...
"Valeo" ünlü bi Fransız markası(Fransız biliyorum)... Renault ve Jeep gibi markaların silecek, elektronik v.s. parçalarında fabrika tedarikçisidir... Yani orjinal parça denir...
Ben, Reno marka aracıma Bosch marka silecek takarsam, "ilk yağmurda işe yaramayacak silecek" mi takmış oluyorum?...
Ben, orjinal fabrika tedarikçisi Bosch olan BMW aracıma, Valeo marka silecek taktığımda adi parçamı kullanmış oluyorum?

Ayrıca,
Yan sanayide kötü bişey değildir...
Yan sanayi / Orjinal yerine, kaliteli / kalitesiz yedek parça diye ayırmak aslında doğru bence...

Neyse,
Bu parçanın orjinal fabrika tedarikçisinin markası "Mopar"...
Ada hanımın aracına takılan steering stabilizer' in markasıda "Bleistin" olması lazım...
Akgün&Aydın' ın raflarında görmüştüm, hatta benim dışardan aldığım skyjacker ile karşılaştırmıştık. Aklımda kalmış, oradan biliyorum...
"Bleistein" oldukça ünlü, güvenilir ve büyük bi markadır...
BU parçanın "SkyJacker" markasındaki kodu "SJ7000"...
Gene "SkyJacker" markasındaki "Heavy Duty" olan parçanın koduda "SJ7009"
İki parçada "SkyJacker"' in "Hydro7000" serisinin alt ürünleri...
SJ7009 ile SJ7000 arasındaki tek farkta kutudan extradan çıkan kırmızı poliüretan heavy duty poliüretan burçlardır...
Aslında iki amortisör arasında sertlik ve çalışma kurs açısından fark yok...
Kutusunda SJ7000 barkodlu amortisöründe, gene kutusunda SJ7009 yazan amortisöründe üzerinde soğuk damga SJ 7000 yazmaktadır...

Bu bahsettiğim SkyJacker Hydro 7000 serisine ait SJ7000 amortisörü Bleistein ile karşılaştırmıştım...
Boyası aynı renk, çalışma kursu aynı, sadece elle tecrübemde Bleisteinin biraz daha yumuşak olduğunu hissetmiştim... Orjinal fabrika tedarikçisi Mopar ile aynı sertlikte ayrıca...

SkyJacker, Bleistein, ProComp v.s. bu markalar kendilerini kalite olarak dünyaya kanıtlamışlardır...
Ada hanımın ve servisin parça tercihi çok doğrudur...
Tabiki Mopar' da olabilirdi... BudaAkgün&Aydın raflarında mevcut ama fiyatı pahalı olduğu içi gereksiz...

Ek bilgi olarak;
Sert veya çift steering stabilizer direksiyonu ağırlaştırır ve direksiyon powerına fazla güç bindirir, yorar...
Yumuşak fakat bozuk olmayan amortisör, kullanımda ve power ömründe daha faydalıdır...

Yükseltilmiş ve daha geniş/yüksek ebatlı lastik kullanımlarında HD/sert/çift steering stabilizitör kullanılmalıdır...
Std ebatlı lastik ile kullanılan std sertlikteki steering stabiliter, büyük ebat lastikte artımş olan tensionu alamaz/sönümleyemez...

gezegen1112,
umarım merakınızı giderebilmiş, sorunuza cevap verebilmişimdir...

Sağlıcakla...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,649
Kaydolan Son Üyemiz
kendinibilmez

Geri