Restorasyon bitti :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mjeliada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 151
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,318
Ynt: Restorasyon bitti :smiley:

geolander lastikleri merak ediyorum doğrusu ancak o lastiklerdeki küçük kanallar competustakinden daha az. ıslakta iyi tutmaz gibi geldi. competus fena değildi. bfgoodrich ler yeni olmasa değiştirirdim ama lastikler 5000 km de bile değiller.

Etiketler

KLL' Alıntı:
geolander lastikleri merak ediyorum doğrusu ancak o lastiklerdeki küçük kanallar competustakinden daha az. ıslakta iyi tutmaz gibi geldi. competus fena değildi. bfgoodrich ler yeni olmasa değiştirirdim ama lastikler 5000 km de bile değiller.

Biz şirketimizde hep Geolandar kullanıyoruz oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim arazide. Ancak görmezden gelmemeliyiz ki Competusun markası michelin olsa 300 tlden aşağı olmazdı :smiley:

smlhyk' Alıntı:
Saygıdeğer Ada kardeşim,
Öncelikle aracınız çok güzel, güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Fakat bir arkadaşımız size; “aracınız güzelde başta diraksiyon amasörü yan sani bilginiz varmı bir kaç ay sonra setlerden atladınızda arac kafa salıcak )))))))))))))” diye bir mesaj atmış. Sizin cevabınız da “sana sorduğumu hatırlamıyorum. fikrini sorduğumuda.” olmuş. Tabi ki iyi dilekler ve beğeniler gibi yanlış yönlerde iletilecek. Eğer yanlış yönlere katlanamayacaktınız neden bir başlık açtınız. Yaptırın aracınızı, çekin resimlerini, bakın mutlu olun. Bu mesajı atan arkadaşın da kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum. Sizi kötü bir olay olmadan tedbir alabilirsiniz diye uyarmaya çalışmış.
Bununla kalmamış arkadaşımızın attığı mesajı tekrar alıntı yaparak “ayrıca yükseltilmemiş hiçbir araç 'death wobble' dediğiniz olaya girmez kolay kolay. direksiyon amortisörüdür ayrıca 'diraksiyon amasörü' değildir. bende forumda bilgi almak veya yeni arkadaşlara bilgi vermek için varım. sizin gibi reklam amaçlı değil. Umarım site yönetimi buna birşey yapar” diye bir mesaj daha atmışsınız. Buradaki insanlar bir bilim konferansında bilgi paylamışımı yapmıyor. Bütün arkadaşlarım bende dâhil aklımızın erdiği ve dilimizin döndüğü kadarı ile düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Arkadaşımızın Türkçeyi kullanmasını eleştirmenize rağmen kendi yazdığınız mesajları baştan bir okuyun. Cümlelerin sonuna nokta koymak Türkçeyi güzel kullanmak mı? Dikkat edin bilgi paylaşımı dersi verdiğiniz arkadaş bir parçanın resmine bakınca yan sanayi olduğunu bilecek kadar bilgili.
Sanıyorum bana da sana soran odlu mu türündeki üslubunuzu kullanacaksınız.
Sonuç olarak evet aracınızı çok iyi öğrenmişsiniz ama size yakışır şekilde hanımefendiliğinizi muhafaza etmelisiniz.

Tepkim biraz orantısız olmuş olabilir :smiley: Tabiat işte naparsınız. Ancak ; ben kendisinin mesajlarına baktım , kendisi hiçbir forum kuralına uymuyor ki... Kendisini tanıtmamış , ilk üç mesajı tamamen reklam amaçlı vs.. Direksiyon amortisörünün mopar olmadığını bende biliyorum sonuçta dediğiniz gibi aracımı bu kadar öğrenip onu bilmemek olmaz, değil mi? Alp arkadaşım çok iyi şekilde anlatmış bende ona bir iki ekleme yapmak istiyorum. Aracımda kullandığım tüm parçalarda , fiyat-performans kriterini dikkate aldım. Çok büyük bir restorasyon sonuçta ve her parçayı en pahalı takacak gücüm yok. Kullandığımız direksiyon amortisörü öyle 2 3 ayda bozulacak bir parça olsa elbette takmazdık. Mopar amortisörden ne farkı var renk dışında? Araziye girmiyorum , büyük lastik kullanmıyorum. Moparın 'orjinal' dediği amortisör ; benim kullandığımdan çok daha ince ve yumuşak üstelik. Bir yanlış bilme olayı söz konusu. Beyefendinin Türkçesi beni ilgilendirmez. Sanayiye çok girip çıkıyorum , işim gereği maden sahalarında bir ok işçi ile de muhattap oluyorum. Bana bir yanlışı söylediklerinde 'kardeşim senin Türkçen iyi değil , sen yanlışsın' demiyorum. Olay burada bol keseden atmaya çalışması. O kadar çaba ( 2 ay sanayiye taşındım boş vakitlerimde ) ve para ( 8600 tl ) harcayıp sonucu burada iyi niyetimle yeni arkadaşlara yada benim gibi bir restorasyon işine gireceklere , hatta bir arkadaşıma araç alım satımı hakkında başka bir arkadaşıma lastik konusunda; bilgi , kaynak ve klavuz oluşturmaya çalışıp hevesle buraya yazıp , bunun üstüne birde dalga geçer tarzda laubali bir şekilde konuma , şahsıma ve aracıma yazmış olması beni açıkçası gerçekten sinirlendirdi. Size yanlış gelmiş olabilir elbette ben o zaman sizden özür diliyorum ama o kişiden asla.
Alfonse' Alıntı:
İsmail bey, müsadenizle İsmail abi...

Ben bahsettiğiniz

aracınız güzelde başta diraksiyon amasörü yan sani bilginiz varmı bir kaç ay sonra setlerden atladınızda arac kafa salıcak )))))))))))))

mesajını görünce açıkçası biraz şaşırdım ve bunun gezegen1112 nickli üyenin 4. mesajı olduğunu görünce üyenin profiline/mesajlarına baktım...
Üstüme vazife olmadığını düşündüğüm için de bişey yazmadım o zaman...

Daha sonra sizin bu mesajınızı görünce bende yorumum belirtmek istedim...

"gezengen1112" nickli üye (profilinde isim, yaş, şehir v.s. hiç bişi yok)
Bu mesaja kadar 3 mesaj atmış. Bu mesajlardan hiç biri kendisinin tanıtıldığı bi mesaj değil ayrıca...
Bahsini ettiğiniz bu mesajdan önce attığı 3 mesajda sadece üyeleri İzmir'deki bi mekanik atolyesine yönlendirmekte...

*Yani gezegen1112 siteye üye olmuş,
sonra,
*İzmir' deki bi servisi ilk 3 mesajıyla övmüş, tanıtmış ve üyeleri yönlendirmiş
Hemen sonra,
*4. mesajında Ada hanımın taktırdığı rot amortistörü ile -özensiz bi yazı ile- dalga geçer kelimeler sarfetmiş...

Kendisini tanıtmamasında, gizlemesinde art niyet veya yanlış olmayabilir... Yorum yapmayacağım...
Üye olduktan hemen sonra özellikle tanıdığı bi servisi övmeside yanlış olmayabilir... Yorum yapmayacağım...
Ama bundan hemen sonra
sitede teknik v.s. düzeyli paylaşımlarda bulunan bi üyeye
orantısı dikkat çeker bi samimiyette böyle bi mesaj atması
oldukça ilginç..
(daha doğrusu patavatsız buldum)

Ada hanımın cevabı ile ilgili yorum yapmak istemiyorum
çünki
bence
önce
Ada hanımın cevabından önce gezegen1112 niin mesajı konuşulmalıydı...
Eğer gerekiyorsa,

ki bence gerekmiyordu... çünki...

Biri bişey yazmış, Ada hanımda haklı hassas davranıp cevabı vermiş, üstünede bi sürü mesaj olmuş, amrtsriy :smiley: konusu kapanmış....

Şunuda belirtmek istiyorum;

Ben Ada hanımı tanıyorum, aynı servisten hizmet alıyoruz...

Bi kaç kere görmüşlüğüm, üç beş kelamım var...

Ama,

Bunları Ada hanımı koruma amaçlı yazmadım...

"Çünki herhangi bi korumaya v.s. ihtiyacı olduğunu/muhtaç olduğunu düşünmüyorum..."
Çünki,
Az bişey tanıdığım Ada hanım,
kendi işini kendisi halledebilecek,
sosyal yaşamda karşılaşılan bilumum NETAMETTEN :smiley: kendisini koruyabilecek
özgüvene sahip bi insan tanıdığım kadarıyla"
-özellikle ifade etmek istedim-
;D Ada hanıma yağ/yağcılık/yağdancıllık borcum da yok ayrıca ;D

Fikirlerinize katılmasamda saygı duyduğumu da ifade etmek isterim İsmail abi...

Sağlıcakla...
Alp...

Ben sana ne diyeyim Alp teşekkür ederim , bitanesin valla :smiley:

http://www.jeep4x4center.com/jeep-steering-parts/grand-cherokee-zj.htm

'orjinal' olarak adlandırılan parça ; buradaki 21 kodlu parça. Benim kullandığım ise 21a* şeklinde görülen direksiyon amortisörünün farklı bir markası ama 3 aşağı 5 yukarı aynısı. Upgrade olarak geçer çünkü daha serttir , mukavemeti daha fazladır. Aracımda hızda duyarlı sertleşen direksiyon yok. Ben ise hızlı gidiyorum. Yüksek hızlarda bir nebze güvenli hale getirmenin tek yolu bu. 2 3 ayda ise bozulmaz , bozulursa bunu yaptırdığım servis zaten parçayı bu durumda garantiden değiştirecek ahlakta insanlar.

Biraz da foto koyalım :smiley:

Köroğlu beli :smiley:

[attachment=1]

Yine Köroğlu belinden güzel bir foto

[attachment=2]

190220111771.jpg

190220111768.jpg

şu 21a diye gösterilen skyjacker amortisör gerçekten fark yapıyormu hareket halindeki direksiyonda. biraz daha ser olsa nefis olur direksiyon. birde nekadara aldınız?

Alfonse' Alıntı:
Bana sanki siz bu işi kotaracakmışsınız gibi bi his geliyor ;)

Siz organizasyon işinde süpermişsiniz.... Arkadaşlar söyledi valla... :smiley:

yok efendim ne haddime, sadece yeni üyesi olduğum bir forumda yeni ve güzel dostluklara bir an önce adım atılması için gösterdiğim küçük bir ümit benimkisi. daha zj gelmedi bile o tarihe kadar gelmezse birinizin aracında "yancı" olurum o ayrı.
öte yandan evet off road tadında. ancak başka bir tat da şu ki, stablize de olsa o yola girdiğinizde o ormanın eşsiz kokusu, derenin o baş şişiren akış sesi.

aracı boşverin yahu bir an önce bahar gelse de gitsek...

KLL' Alıntı:
şu 21a diye gösterilen skyjacker amortisör gerçekten fark yapıyormu hareket halindeki direksiyonda. biraz daha ser olsa nefis olur direksiyon. birde nekadara aldınız?

70 lira gibi komik bir rakam. Gerçekten işe yarıyor. Sizin direksiyon amortisörünüzde bitmiştir muhtemelen onca yıldan sonra.

golhiat' Alıntı:
yok efendim ne haddime, sadece yeni üyesi olduğum bir forumda yeni ve güzel dostluklara bir an önce adım atılması için gösterdiğim küçük bir ümit benimkisi. daha zj gelmedi bile o tarihe kadar gelmezse birinizin aracında "yancı" olurum o ayrı.
öte yandan evet off road tadında. ancak başka bir tat da şu ki, stablize de olsa o yola girdiğinizde o ormanın eşsiz kokusu, derenin o baş şişiren akış sesi.

aracı boşverin yahu bir an önce bahar gelse de gitsek...

Valla mevsim fark etmez :smiley: Boş vakit önemli

forum içinde yaşanan bu tatsız yazışmayı farkettiysem de elimden geldikçe görmezden gelmeyi ve keyifli konulardan bahsetmeye çalışıyorum. daha önce de söylediğim gibi bazen "görmezden gelinmeli." sonuçta belki iyi belki de art niyetle yazılmış belki de dikkat çekme maksadı olan bir yazı. herkesin kalbine emeğine sağlık. gerisi inanın bana boş.

golhiat' Alıntı:
forum içinde yaşanan bu tatsız yazışmayı farkettiysem de elimden geldikçe görmezden gelmeyi ve keyifli konulardan bahsetmeye çalışıyorum. daha önce de söylediğim gibi bazen "görmezden gelinmeli." sonuçta belki iyi belki de art niyetle yazılmış belki de dikkat çekme maksadı olan bir yazı. herkesin kalbine emeğine sağlık. gerisi inanın bana boş.

Dedim ya ; 'tabiat işte' :smiley: Art niyet olduğunu sezmesem teşekkür edip , bu parçanın bilgim dahilinde takıldığını söylerdim :smiley:

Ada Hanım, hayırlı olsun aldığınız tüm yeni parçalar. Her parça değişimnde aracın da değiştiğini ve daha iyi olduğunu görünce insan daha bi zevk almaya başlıyor aracından. Ben bu paraları boşa harcamamışım, işte şimdi istediğim gibi oldu diyebiliyorsak bence harcanan para yerini buluyor. Size keyifli sürüşler diliyorum, 4 tekeriniz (zaman zaman 3'te olabiliyor ;)) hep yere bassın ;D ;D ;D

versus' Alıntı:
Ada Hanım, hayırlı olsun aldığınız tüm yeni parçalar. Her parça değişimnde aracın da değiştiğini ve daha iyi olduğunu görünce insan daha bi zevk almaya başlıyor aracından. Ben bu paraları boşa harcamamışım, işte şimdi istediğim gibi oldu diyebiliyorsak bence harcanan para yerini buluyor. Size keyifli sürüşler diliyorum, 4 tekeriniz (zaman zaman 3'te olabiliyor ;)) hep yere bassın ;D ;D ;D

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim Cem Bey :smiley:
Söylediklerinize katılıyorum. ( Artık daha fazla sanayi görmek istemiyoruummmmmm yeteeeeerrrrr :D )

bu amortisörü nerden alabilirim? akgün getiriyormu? yoksa istanbuldan mı temin etmeli?

KLL' Alıntı:
bu amortisörü nerden alabilirim? akgün getiriyormu? yoksa istanbuldan mı temin etmeli?

Akgün Ustada var. Çıkma parça için adres İstanbul olmalı onun dışında 0 fiyatlar hemen hemen aynı

çıkma parça almam. akgüne gideyim bir ara. bilgi için teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,649
Kaydolan Son Üyemiz
kendinibilmez

Çevrimiçi üyeler

Geri