Ynt: Restorasyon bitti
gezegen1112' Alıntı:
aracınız güzelde başta diraksiyon amasörü yan sani bilginiz varmı bir kaç ay sonra setlerden atladınızda arac kafa salıcak

)))))))))))))
gezegen1112,
Jeep, Chrysler grubunun markasıdır...
Mopar Chrysler grubunun sahip olduğu diğer bi markadır, Chrysler grubunun üretimlerinde üstüne düşen segmentte parça tedarikçisidir...
Bahsi geçen parçanın orjinal adı steering stabilizer' dir...
Orjinal denilen markası Mopar' dır... Aslında Mopar markasına fabrikada ilk kullanıldığı için orjinal denmektedir...
Yani Mopar içinde aslında bi yan tedarikçi, yan sanayi denilebilir...
Diğer bi anlatımla, Chrysler Jeep fabrikası bi aracın üretimi sırasında fabrika tedarikçisinden bi sebeple ürün kullanamayıp, skyjacker gibi bi marka taksaydı, skyjackera orjinal parçamı diyecektik...
Bi örnek daha vereyim...
"Valeo" ünlü bi Fransız markası(Fransız biliyorum)... Renault ve Jeep gibi markaların silecek, elektronik v.s. parçalarında fabrika tedarikçisidir... Yani orjinal parça denir...
Ben, Reno marka aracıma Bosch marka silecek takarsam, "ilk yağmurda işe yaramayacak silecek" mi takmış oluyorum?...
Ben, orjinal fabrika tedarikçisi Bosch olan BMW aracıma, Valeo marka silecek taktığımda adi parçamı kullanmış oluyorum?
Ayrıca,
Yan sanayide kötü bişey değildir...
Yan sanayi / Orjinal yerine, kaliteli / kalitesiz yedek parça diye ayırmak aslında doğru bence...
Neyse,
Bu parçanın orjinal fabrika tedarikçisinin markası "Mopar"...
Ada hanımın aracına takılan steering stabilizer' in markasıda "Bleistin" olması lazım...
Akgün&Aydın' ın raflarında görmüştüm, hatta benim dışardan aldığım skyjacker ile karşılaştırmıştık. Aklımda kalmış, oradan biliyorum...
"Bleistein" oldukça ünlü, güvenilir ve büyük bi markadır...
BU parçanın "SkyJacker" markasındaki kodu "SJ7000"...
Gene "SkyJacker" markasındaki "Heavy Duty" olan parçanın koduda "SJ7009"
İki parçada "SkyJacker"' in "Hydro7000" serisinin alt ürünleri...
SJ7009 ile SJ7000 arasındaki tek farkta kutudan extradan çıkan kırmızı poliüretan heavy duty poliüretan burçlardır...
Aslında iki amortisör arasında sertlik ve çalışma kurs açısından fark yok...
Kutusunda SJ7000 barkodlu amortisöründe, gene kutusunda SJ7009 yazan amortisöründe üzerinde soğuk damga SJ 7000 yazmaktadır...
Bu bahsettiğim SkyJacker Hydro 7000 serisine ait SJ7000 amortisörü Bleistein ile karşılaştırmıştım...
Boyası aynı renk, çalışma kursu aynı, sadece elle tecrübemde Bleisteinin biraz daha yumuşak olduğunu hissetmiştim... Orjinal fabrika tedarikçisi Mopar ile aynı sertlikte ayrıca...
SkyJacker, Bleistein, ProComp v.s. bu markalar kendilerini kalite olarak dünyaya kanıtlamışlardır...
Ada hanımın ve servisin parça tercihi çok doğrudur...
Tabiki Mopar' da olabilirdi... BudaAkgün&Aydın raflarında mevcut ama fiyatı pahalı olduğu içi gereksiz...
Ek bilgi olarak;
Sert veya çift steering stabilizer direksiyonu ağırlaştırır ve direksiyon powerına fazla güç bindirir, yorar...
Yumuşak fakat bozuk olmayan amortisör, kullanımda ve power ömründe daha faydalıdır...
Yükseltilmiş ve daha geniş/yüksek ebatlı lastik kullanımlarında HD/sert/çift steering stabilizitör kullanılmalıdır...
Std ebatlı lastik ile kullanılan std sertlikteki steering stabiliter, büyük ebat lastikte artımş olan tensionu alamaz/sönümleyemez...
gezegen1112,
umarım merakınızı giderebilmiş, sorunuza cevap verebilmişimdir...
Sağlıcakla...