Restorasyon bitti :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mjeliada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 151
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,318
Ynt: Restorasyon bitti :smiley:

mtyarga' Alıntı:
maalesef benim aracın arızası şanzumandan... kalkışta zor hareket ediyor, giderken bağırıyor fakat gitmiyor, yokuşlarda neredeyse duracak hale geliyor.. levent bey 2000 lira sıkıştı dedi şanzumana ( :smiley: mi :'( mı bilmiyorum ama ) hayırlı olsun artık... başa gelen çekilir....

türbin ise 0 ını takmak 900 tl , tamiri 600 tl bizzat araştırdım çünkü bende de türbinden şüphelenmiştik :smiley:

ha sorun türbin dediğimiz tork konvertöründe ise nasıl anlarız? stall test ile.

aracı boşa alın. şanzıman soguk olsun yani zoranmamış olsun. dururken d ye alın , el frenini çekin her ihtimale karşı takoz koyun frene basın ve gaza yüklenin. devir 1800 - 2100 arasındaysa türbin sağlamdır. devir 2100 ü geçiyorsa türbin arızalıdır , 1800 altındaysada ya motor sorunlu yada türbinde aşırı kavrama söz konusudur. bu aşamada vitesten mekanik ses geliyorsada türbin arızalıdır. bu işlemi sakın 5 saniyeden fazla yapmayın ve yaptıktan sonra 15 dk araç çalışır durumda boşa alıp şanzımanı sogutun. türbinde sıkmayın canınızı en fazla 1 milyara hallederiz :smiley: sorun ama şanzımanın içindeki balatalarsa o zaman 1600 1800 arasına çıkar

2500 tl ye komple şanzıman yapılıyor zaten maksimum 2500 olur

Etiketler

teşekkür ederim ada hanım bilgileriniz için yarın deneyeyim bakalım... sonuç balata kaynaklıda olabilir levent beyin fikri türbin ama belirtiler çok benziyor ... ayrıca çok rahatladım 2500 ü duyunca... :D :D .D (offfffff)

mjeliada' Alıntı:
türbin ise 0 ını takmak 900 tl , tamiri 600 tl bizzat araştırdım çünkü bende de türbinden şüphelenmiştik :smiley:

ha sorun türbin dediğimiz tork konvertöründe ise nasıl anlarız? stall test ile.

aracı boşa alın. şanzıman soguk olsun yani zoranmamış olsun. dururken d ye alın , el frenini çekin her ihtimale karşı takoz koyun frene basın ve gaza yüklenin. devir 1800 - 2100 arasındaysa türbin sağlamdır. devir 2100 ü geçiyorsa türbin arızalıdır , 1800 altındaysada ya motor sorunlu yada türbinde aşırı kavrama söz konusudur. bu aşamada vitesten mekanik ses geliyorsada türbin arızalıdır. bu işlemi sakın 5 saniyeden fazla yapmayın ve yaptıktan sonra 15 dk araç çalışır durumda boşa alıp şanzımanı sogutun. türbinde sıkmayın canınızı en fazla 1 milyara hallederiz :smiley: sorun ama şanzımanın içindeki balatalarsa o zaman 1600 1800 arasına çıkar

2500 tl ye komple şanzıman yapılıyor zaten maksimum 2500 olur
Tebrik ediyorum, bir bayanın mekanikle bu kadar alakadar ve bilgili olması güzel ve şaşırtıcı

mtyarga' Alıntı:
teşekkür ederim ada hanım bilgileriniz için yarın deneyeyim bakalım... sonuç balata kaynaklıda olabilir levent beyin fikri türbin ama belirtiler çok benziyor ... ayrıca çok rahatladım 2500 ü duyunca... :D :D .D (offfffff)

zj nin güzel yanları bunlar... komple motor 5 -6 , komple şanzıman 2.5 - 3... kötü yanları ise olmadık parçaların aşırı pahalı olması

pancarmotorcu' Alıntı:
Tebrik ediyorum, bir bayanın mekanilke bu kadar alakadar ve bilgili olması güzel ve şaşırtıcı

teşekkür ederim ama şaşırtıcı bulmayın. bazı konuların cinsiyetlere ayrılması kadar saçma birşey yok çünkü

hiç şaşırma pancar motorcu kardeşim gerçekten ada hanım bu konuda bilgili ... Dare a Cesare quel che è di Cesare ....(italyan atasözü ... '' sezarın hakkı sezara'' ) tebrik etmek lazım...... ben fikir alıyorum hep sağolsun...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,649
Kaydolan Son Üyemiz
kendinibilmez

Çevrimiçi üyeler

Geri