Restorasyon bitti :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mjeliada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 151
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,303
Ynt: Restorasyon bitti :smiley:

aracı alayım da rastlamayı beklemeden bir gc zj buluşması ayarlayalım sevinsin garibanlar... fabrikadan bu yana görüşemiyorlardır....

Etiketler

bir size gülümsettiysek, gerçekten sizde bizi biraz utandırdınız ? yıllardır zjcim valla benden çok bilgilisiniz sanırım.. :smiley: bu arada sayın ada siz aracınızı akgün ustadanmı almıştınız ? öğrenci olan bir arkadaş vardı aracını anlatan akgün ustadan aldım diye.. o sizmiydiniz? birde bu bakımları kime yaptırdınız acaba?

golhiat' Alıntı:
ankara küçük... araçlarda oldukça büyük...

Doğru :smiley:
KLL' Alıntı:
tamam, takoz dedikleri şey burç olmalı. bushing yani ingilizcesi. bizde ses yok gerçi. ancak ön ve arkada track bar ve sway bar ların burçları değiştirkten sonra bile bence hala aracın engebeli yüzey stabilitesi olması gerekenden düşük. bunu eşim söylüyor birde. hala biraz var dedi geçen.o kadar işten sonra yıkıldım :smiley: bende alttaki büyük kolların burçlarını poliüretan malzeme ile değiştirmeyi planlıyorum şimdi. ebay den getireceğim diğerleri gibi ilk denk getirdiğimde.

lassa lastikler ne kadar gürültülü? eski nissanımda vardı bunlardan kumhodan filan iyiydi gürültüsü. yol tutuşuda güzeldi. bu araçta goodrich TA/KO var sanki gürültülüler.

plaka 06 ymış dedikleri gibi,trafikte görürsem kornaya basarım.

kornaya basın tabikide :smiley: Bf goodrich lastikleri sevmiyorum çok sert hamurlular , çok ses yapıyorlar ve fren mesafeleri iyi değil. Lassadan memnunum. 3 tercihim vardı ; Continental ContiCrossContact A/T , Yokohama Geolandar ve Lassa Competus. Lassa en iyi fiyat performansı sunduğu için tercih ettim. Poliüretan malzemeler daha sert ve konforu biraz daha bozuyor. Sönümlemeleri çok iyi değil sadece parça ömürleri uzun. Aracın stabilitesi evet çok uğraşsamda pek hoş değil. Bunun nedeni amortisör ve helezonların farklı ölçülerde basıklaşması olabilir. benim sağ ön 9 cm sol ön 7 cm arka helezonlarda 5 er cm basık. ZJ lerde kronik bu helezon basması. buda yolda dalmalara yol açabiliyor. Direksiyon kutusu civatalarıda bazen kırıldığında aracın dalması artıyor onuda bir kontrol ettirin. Ancak belirteyim 160 170 km hızlarda yol tutuşun iyi oldugunu düşünüyorum 190+ süratlerde biraz korkutucu olabiliyor :smiley:.

mtyarga' Alıntı:
bir size gülümsettiysek, gerçekten sizde bizi biraz utandırdınız ? yıllardır zjcim valla benden çok bilgilisiniz sanırım.. :smiley: bu arada sayın ada siz aracınızı akgün ustadanmı almıştınız ? öğrenci olan bir arkadaş vardı aracını anlatan akgün ustadan aldım diye.. o sizmiydiniz? birde bu bakımları kime yaptırdınız acaba?

Prensip gereği yazmayayım giriş yazımı okuyun :smiley: ( şair burada ne demek istemiş :D )

giriş kısmını okumuştum daha önce fakat teşekkür kısmını okumamıştım:smiley: şimdi okudum... akgün usta iyi bir usta biraz pahalı ama ankaranın en iyisi sanırım.. diğer birkaç ustayı da denedim bundan sonra ben yapacağım sanırım... ayrıca helezon basması (imiş) :smiley: benim aracımdada var ve bu durumun helezon basması olduğunu sizden öğrendim teşekkür ederim tekrar... sonuç olarak eşimi ve oğlumu alıp zj mi satıp diğer arabamla yola devam etmeliyim sanırım ... ben boşa binmişim yıllarca bu araca.. ciddiyim sizin bildiklerinizi bilmiyorum... akgün ustaya saygı duyarım ...aynen sizede bir o kadar saygı duyuyorum... bırakın sizinle dalga geçtiğini sananları onlar kendi haline gülsünler....

mtyarga' Alıntı:
giriş kısmını okumuştum daha önce fakat teşekkür kısmını okumamıştım:smiley: şimdi okudum... akgün usta iyi bir usta biraz pahalı ama ankaranın en iyisi sanırım.. diğer birkaç ustayı da denedim bundan sonra ben yapacağım sanırım... ayrıca helezon basması (imiş) :smiley: benim aracımdada var ve bu durumun helezon basması olduğunu sizden öğrendim teşekkür ederim tekrar... sonuç olarak eşimi ve oğlumu alıp zj mi satıp diğer arabamla yola devam etmeliyim sanırım ... ben boşa binmişim yıllarca bu araca.. ciddiyim sizin bildiklerinizi bilmiyorum... akgün ustaya saygı duyarım ...aynen sizede bir o kadar saygı duyuyorum... bırakın sizinle dalga geçtiğini sananları onlar kendi haline gülsünler....

:smiley: çok teşekkür ederim. bence aracınız çok güzel daha yıllarca binin ( oğlunuza kalsın ama değil mi :smiley: ) Akgün Ustanın pahalı olduğuna katılmıyorum. En iyisi olduğu ise su götürmez gerçek. Motordaki basit krank sensör, krank kasnak ve lpg enjektör hatası için , komple üst motor yapılacak diyip 3500-4500 arası fatura çıkaranlar vardı. Başka yerde hata tesbiti yanlış oluyor , çözüm yolları direk en pahalısından başlıyor buda size büyük masraf olarak geri dönüyor.

teşekkür ederim :smiley: aracımı bende çok seviyorum inanınki ama yıllardır kullanıyorum cidden hiç birşey bilmiyormuşum sizden öğrenecek çok seyimiz varmış... ayrıca oğluma da kalsın çok istiyorum... umarım gerçek olur bu dileğim... akgün usta pahalı olduğunu düşünüyorum hala ama haklısınız diğer ustalar gerçekten çok tehlikeli forumda sık sık övülen bir usta yüzünden iki kez ölümden döndük denecek kadar tehlikeli durumlar yaşadık... o yüzden akgün usta akıllıca bir seçim.. ne yaptığını biliyor boşu boşuna uğraştırmıyor ben daha önce başka ustaları da denedim dediğim gibi ama soruna hiç çözüm olmuyorlar.. onu değiştir bunu değiştir diyorlar sürekli değiştiriyorum sorun yine aynı oluyor o zaman şu arızalı o zaman bu arızalı diye uzayıp gidiyor... sonuç hep aynı...

Konuyla alakasız ama laf açılmış, boş geçmeyim...

Ben 2009 Haziranda Ankara Zj buluşmasına ön ayak olmuştumm...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=34110.msg317175#msg317175
Jeep Grand Cherokee ZJ (1993-98) Ankara.... Gettin' Together!....

Gerçekten 2. sini yapsak güzel olur, hemde şöyle hareketli bişi ;D

Alfonse' Alıntı:
Konuyla alakasız ama laf açılmış, boş geçmeyim...

Ben 2009 Haziranda Ankara Zj buluşmasına ön ayak olmuştumm...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=34110.msg317175#msg317175
Jeep Grand Cherokee ZJ (1993-98) Ankara.... Gettin' Together!....

Gerçekten 2. sini yapsak güzel olur, hemde şöyle hareketli bişi ;D

yapalımmm hemde şöyle başka sitelere inat İstanbulu kıskandıracak şekilde yapalım :smiley:

mtyarga' Alıntı:
teşekkür ederim :smiley: aracımı bende çok seviyorum inanınki ama yıllardır kullanıyorum cidden hiç birşey bilmiyormuşum sizden öğrenecek çok seyimiz varmış... ayrıca oğluma da kalsın çok istiyorum... umarım gerçek olur bu dileğim... akgün usta pahalı olduğunu düşünüyorum hala ama haklısınız diğer ustalar gerçekten çok tehlikeli forumda sık sık övülen bir usta yüzünden iki kez ölümden döndük denecek kadar tehlikeli durumlar yaşadık... o yüzden akgün usta akıllıca bir seçim.. ne yaptığını biliyor boşu boşuna uğraştırmıyor ben daha önce başka ustaları da denedim dediğim gibi ama soruna hiç çözüm olmuyorlar.. onu değiştir bunu değiştir diyorlar sürekli değiştiriyorum sorun yine aynı oluyor o zaman şu arızalı o zaman bu arızalı diye uzayıp gidiyor... sonuç hep aynı...

sonra işini iyi yapmayan ustaları söyleyince birde ayıp etmiş olan biz oluyoruz :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,649
Kaydolan Son Üyemiz
kendinibilmez

Çevrimiçi üyeler

Geri