Ynt: R/D Lock mu ATSC mi tercih edilmeli hangisi daha iyi ?
Merhaba, havalı kilit sisteminin nasıl çalıştığını anlatmak zor olacak. youtube'da "airlocker" diye arama yaparak videolara bakarsanız bulabilirsiniz. Bendeki biraz modifikasyonla takıldı, kilid geldi ama, araç garantideyken takamadım. İngilterede triton adıyla satılan bir modele uygundu. mesala o modelde arkada disk fren vardı, akslar biraz farklıydı. şimdi her araca ve modele birebir uygunu var sanıyorum.
soran arkadaşlarım için; aracımın modeli ruhsatında ve faturasında Temsa ocak çıkışlı 2007 model L200 4X4 OV 2.5 CDI Lux olarak yazılı. aracın TR'ye ilk geldiği yıldı. Magnum veya intense diye bir modellemesi yoktu. temsa'dan araca uygun kilit talebinde bulunmuştum ama, o zaman kimse pek fazla bilmiyordu ve ilgilenmedi. Sonra bir dönem R/D kilitli (elektrikle çalışan) bir sistemi olan modellerin geldiğini gördüm. Bildiğim kadarıyla astc ve bu kilit beraber olan model TR'de yok.
Bu araçtan önce 93 model 5.8 grand cherokee, 92 model kare kasa dedikleri cherokee, 2001 nissan terrano ve 98 ford explorer kullandım.
her türlü arazi koşulunda offroad'da (yarış hariç) kilitsiz olarak 4X4 ve astc ile kullanmaktan memnunum. ancak uzun şase olması, güç ve tork zayıflığı (2007'den sonra yeni modeller bu konuda geliştirildi) nedeniyle çok zor koşullar ve yarış amaçlı kullanmak için ben bu aracı uygun bulmuyorum. arkada bir kilitli diferansiyel desteği ise özellikle tırmanma ve inişlerde farkedilir derecede aracı olumlu etkiliyor. tabi kullandığımız lastik, süspansiyon vb. diğer donanımında uyumlu olması kaydıyla. gereksiz yükseltmelerle araç yere sağlam basamıyorsa, kum ve kaya üzerinde kullanılacak geniş taban lastiklerin yumuşak zeminde ön takımlara baskısı için önlem alınmadıysa vb. kilidinde faydası olmayacaktır.
selamlar,