Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,054
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 161,175
Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

moonwalker_arc' Alıntı:
Arkadaşlar ilginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Kıvanç bey her zaman beklerim ;) Yalnız azcık daha toparlansın şekle şemale gelsin de öyle misafir edelim sizleri :smiley:

Bu akşam saat 7 gibi evde yemek yerken ustam aradı, yemek al gel diferansiyeli bitirelim dedi :smiley: atladığım gibi sanayiye geçtim hemen ön diferansiyeli bitirdik şu an eve yeni girdim :smiley: Ön vakumlu, 11/50 (4,56) oranlı, diskli diferansiyelimiz hazır.

Şenol ustam bir tanedir :smiley: Ustalığı on numaradır.Fotoğraflardan zihni sinir ustamızı da görebilirsiniz :smiley: Şenol ustanın hangisi olduğunu söylememe gerek yok sanırsam fotoğraftan rahatlıkla ayırt edilebilir.Allah bize sabır versin))))

Bu arada jantlarda bugün istanbuldan kargo edildi.Yarın çok düşük bir ihtimal gelmesi tahminim ancak Cumartesi alabiliriz.
Sidoff <sivas offroad> olarak bir deyimimiz var konuya tam uydu <ARAMIZA AKILLI GÖNDERİPTE HUZURUMUZU BOZMASIN> ;)

Etiketler

Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

Uğur bey mrb.
Projeniz ve anlatımınız için tebrik ediyorum. Ustalarınızıda tabiki. Sonuç mükemmel olacak.
Yazın yapmayı planladığım karadeniz turunda tanışmak nasip olur inşallah.

çok iyi...takip

emegi geçenlere teşekür ederim harika bir çalışma olmuş şahane

Arkadaşlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

ncmsrn' Alıntı:
Uğur bey mrb.
Projeniz ve anlatımınız için tebrik ediyorum. Ustalarınızıda tabiki. Sonuç mükemmel olacak.
Yazın yapmayı planladığım karadeniz turunda tanışmak nasip olur inşallah.

Mutlaka bekleriz.

Bugün sabah ilk iş gidip jantları kargodan aldım, doğru akçaabata Erkan ustanın yanına gidip lastikleri de alarak, jantları lastiklere geçirmek için lastikçinin yolunu tuttuk.Lastikler kargo sırasında ezilmiş olduğu için çok basıktı jantlarımızda geniş olunca çok uğraşmamıza rağmen ilk lastikçide bir türlü beceripte lastikleri jantlara sokamadık.

Takım taklavat tekrar arabanın bagajına doldurup başka bir lastikçinin yolunu tuttuk.

IMG_1017.JPG

IMG_1019.JPG

IMG_1020.JPG

IMG_1021.JPG

İkinci lastikçide de tekrardan aynı şeyleri defalarca deneyip başaramayınca ben biraz umutsuzluğa kapılmaya başladım.Derken şok aleti diye bir şey getirdi.Şok aleti dedikleri ufak bir depo havayı içine sıkıştırıyor daha sonra geniş ağızlı borusundan vanayı açarak birden havayı boşaltıyor.Ani hava veriyor yani ama sonuç yine nafile.

Tam bu lastikçide bizi başından savacak derken baktım bu sefer bu azimli çıktı gitti bi halat aldı geldi, lastiğe dolayıp bir lom demiriyle sıkarak lastiği üstten iyice sıkıştırdı, dolayısıyla lastiğin yanakları janta bastı ve en sonunda lastikleri şişirebildik.

Bu arada balans tozlarımızı da Erkan Baydemirden temin ettik, lastikleri elimde yuvarlayıp kontrol ettim herhangi bir balans yok :D

Lastikleri bagaja attığımız gibi hemen aracın yanına döndük.

IMG_1022.JPG

IMG_1023.JPG

IMG_1025.JPG

Erkan ustanın işleri biraz yoğundu, onu kendi haline bırakıp başladım arabnın önünü sökmeye, özetle ön takımda ne var ne yoksa söktük :smiley:

IMG_1034.JPG

IMG_1035.JPG

IMG_1036.JPG

Ön tarafta sökülecek birşey kalmayınca, yeni diferansiyelimizi aracın ön tarafına sürükledik (ki bu dar dükkan içerisinde baya zor oldu :smiley: ) Lastikleri diferansiyele tutturarak aracın altına koyup şöyle birkaç poz aldık :smiley:

IMG_1037.jpg

IMG_1038.jpg

IMG_1040.JPG

çok yüksek olmamışmı?

Erkan ustayı pazar günü çalışmaya ikna ettim, ancak başka bir aracın tamponunu bitirecek :D Açıkcası pazar günü bizim araca yapabileceğimiz fazla birşey yok, yarın ön diferansiyel için makasları başka bir araçtan söküp dükkana getirecez, ön tarafın makas bağlantısı için travers ve ayaklarının şablonlarını çıkarırız.

Eski tabla bağlantılarının amortisör kulesinin vs. hep kesilmesi lazım ancak oksijenimiz yok :smiley:, pazartesi oksijen işini halledersek ön tarafın press büküm işlerini hallettikten sonra makas bağlantılarını yapabiliriz.

IMG_1051.JPG

IMG_1052.JPG

IMG_1045.jpg

IMG_1049.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR