Arka tamponun ayaklarını ayarladık, şaseden bağlancağı yere 8mm saça diş açarak takviye yaptık (Daha önce elimizde kesip de kullanmadığımız makas küpelerinden)
Ayakları yerine monte edip tamponu da üzerine monte ederek kaynattık ve aşağı aldık.
Erkan usta başladı tamponun iç kaynağına, köşeleri ek yerlerini vs. tamamladı.
Tamponun birtek tesviyesi kaldı, onu da yarın ben yapacağım.
Bu arada tampon komple 3mm, ayakları 6mm, şase bağlantısı ise 8mm den yapıldı.Dıştaki çeki mapaları tam tamponun şaseye bağlanan ayakların hizasına kaynatıldı.
Bu arada bende boş durmadım tabii Kaputu söküp tezgaha yatırdım.Önce işe Dakar stickerını sökmekten başladım.İnsan o kadar para harcayıp sonrada stickerları kendi sökünce biraz koyuyo tabii
Daha sonra kesilecek yeri çizdim, dar geldi biraz genişleterek tekrar çizdim o da dar gözüktü gözüme tekrar daha geniş çizdim ve tamam budur dedik.
Yok ya o dodikler o kadar sağlam olduki dıştan dönülen boru dikişsiz çekme etli doğal gaz borusu, araya bilerek fazla kuşak atmadık tek bir kuşak attık çünkü dodikler çok sağlam oldu bir yere vurduğunda çamurluk gidecek o daha kötü.
Bugün arka tamponun tesviyesini yapıp tekrar yerine taktığımızda görük ki tamponla dodiklerin ara mesafeleri bir değil.Sol arka dodikle tampon arası mesafe çok fazlaydı.Mecbur dodiği yarıdan kesip kıvrımları değiştirerek araya ek yapıp uzattık.
Aman ne üzüldüm ne üzüldüm ) zaten içime sinmemişti sol arka dodikte tarif edemediğim bir gariplik vardı, biraz uğraştırdı ama yeni hali içime sindi.
Sıra geldi kaputa, dün kaputu kesmiştik zaten bugün kenarlara kaynatılacak saçları kestik, ince bir işçilikle saçın şeklini verdik ve sonra yerine kaynattık.Puntolarken iyiydi ancak sıra kaynağı çekince kaput çekti.Erkan usta söylenip duruyordu kim düzeltecek bu kaputu diye. ) baya bir çekiç işi var bugün sadece bir tarafını yapabildik artık devamı yarına.
ılk mesajdan berı takıpedıyorum bu kadar guzel olacagı hıc aklıma gelmemıstı, hayvansı bı sey cıkıyo ortaya ,bıttıgı gunu cok merakedıyorum dağda bayırda gormekde nasıp olur ınsallah
bu kadar emek zaman para zor iş valla