Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,054
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 160,023
Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

jeep' Alıntı:
Bazı dana44 lerde ön kapak sacı çok kalın oluyor. Ben alırken özellikler kapak sacını 4mm olandan almıştım. ilave koruma yapmadım.

Valla d44 e dikkat etmedim de dana 60'ınki çok inceydi.İşlevinin dışında bu kafesler ayrı bir hava da katıyor :smiley:

Etiketler

Ynt: Project Gülazer: 38" TSL, D60, D44 Diferansiyel, Doubler, Beadlock ve Fazlası

abi otomatik şanzuman ın bi soğutma sistemi var mı kendinde?

Hep süs, hep süs nereye kadar gülezer ??

bitloklarda islevsel dimi ;D

Bir araca uygulanabilecek en aci recete bu olsa gerek :-\ hayranlikla takip etmeye devam ediyorum ama "Bu arac Tuv muaynesinden muaftir" :smiley:) buna yikildim.

4WD' Alıntı:
Bir araca uygulanabilecek en aci recete bu olsa gerek :-\ hayranlikla takip etmeye devam ediyorum ama "Bu arac Tuv muaynesinden muaftir" :smiley:) buna yikildim.

Tesekkur ederim, ancak yaziyi sokmek zorunda kaldik.Cunku bu sefer de her gelen bu niye muayeneden muaf diye sormaya basladi :smiley: ondan sonra da pesine harbiden muayeneden nasil gececeksin diye soruyolar iki soru geliyordu bizde soktuk :D

moonwalker_arc' Alıntı:
Tesekkur ederim, ancak yaziyi sokmek zorunda kaldik.Cunku bu sefer de her gelen bu niye muayeneden muaf diye sormaya basladi :smiley: ondan sonra da pesine harbiden muayeneden nasil gececeksin diye soruyolar iki soru geliyordu bizde soktuk :D

Gerçekten yurdum insanı bir başka güzel her türlü soru hazır... ;) :D ;D ;D Aracınız çok güzel oluyor gerçekten kazasız güle güle kullanın inşallah...

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Bugün çok yoğundum akşama doğru geçebildim aracın yanına erkan usta sol arka çamurluğu kesmiş, sol tarafta çürüğümüz daha fazla :( çamurluğun arka tarafındaki çürüğü yapmış, kestiği yerin içini kapatmış.Çamurluğun önündeki çürük baya büyük şablonu aldım yarın saçı bastırıp götürecem oranın da çürüğü yapılacak.

Dodiğin alt saçı kesildi, ben gittikten sonra da borusunu büküp kaynattık.

IMG_1323.JPG

IMG_1325.JPG

IMG_1324.JPG

IMG_1326.JPG

IMG_1327.JPG

İş hiç planda olmayan bir şekilde modifiyeden revizyona döndü :S Arka çamurluk tadilatı sırasında kesilen yerlerde çürük çıkınca arka çamurluklardaki çürükler yapıldı.Arka çamurluklar komple boyanması gerekiyor.Kaputu da kesip modifiye edecez, kaputta boyanması gerekecek.E geriye 2 kapıyla ön çamurluklar kaldı.Parça boyanın bir espirisi kalmadı.Madem araba komple boyanacak, kalan çürükleri de yapalım hepsi bir arada çıksın dedik.Zaten ön çamurluklarda çürük yoktu.Kapı altlarında çürükler var, elimde temiz çürüğü olmayan kapılar var kapıları direk değişecez.

Bugün arka çamurluğun kapı arkası belden aşağı saç bastırdım ve değiştik.Yarın da bir aksilik olmazsa tavanın bagaj kapağının üst kısmında çürük olan bir yer var orayı da yapıp sol arka dodiği bitirecez.

IMG_1329.JPG

IMG_1330.JPG

IMG_1331.JPG

IMG_1332.JPG

Boya için aklımda iki alternatif var, birincisi aracı macunlayıp astarını atıp son kat boyaya hazır hale getirip mat siyahla kaplatmak.

İkincisi ise düz siyah boyamak, şu aşamada boyaya hazır hale getirdikten sonra geriye 2 kutu boya alıp atması kalıyor ki daha uygun gibi gözüküyor.

Hangisini yapacağıma daha karar veremedim, mat siyah kaplamanın ise nasıl gözükeceğini de bilmiyorum.Tabii mat siyah boyatmak gibi bir alternatif de var ancak rengi tutturabileceklerini hiç zannetmiyorum :S Zira yapıp da tutturanı göremedim daha :S

Tabii bir de ruhsat mevzuu var ki araç ruhsatta siyah-kırmızı olarak işli.Bir daha ruhsat masrafı çıkarmamak için aracı siyah yaptıktan sonra stickerla kırmızı zebra deseni yada yine kırmızıyla kaputtan arkaya doğru alev deseni kaplatmayı düşünüyorum.Böylece ruhsat sorununu aşabileceğimi düşünüyorum.

Ancak hala kararsızım ???

işin içine girdin mi, şu kalsın bu kalsın olmuyor. Sökmüşken, hazır boştayken diyerek kuşa dönüyorsun ;D

jeep' Alıntı:
işin içine girdin mi, şu kalsın bu kalsın olmuyor. Sökmüşken, hazır boştayken diyerek kuşa dönüyorsun ;D

Hiç aklımda yoktu çürükler, hep ilerki bir tarihte arabayı komple soyup çürüklerini yaptırıp komple boya düşünüyordum.Orayı kestik şurayı yapalım bunu yapalım bunu yapalım derken yapmışken komple yapılsın çıksına döndü.

Erkan usta hala şokta revizyonu ayak üstü revizyonu kitledin bana diyor :smiley: Ne olduğunu bizde anlamadık :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

SON KONULAR

Geri