Pirikamp Yollarda (ve Kamplarda) 2020

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 370,941
Kampçılık ve Karavancılık,
Benim en önemli hobimdir.
Senelerdir her yaz düzenli başka başka (Bazen de aynı) kamplara giderim.
Kamptan kampa atlayarak da gezerim bazen.
Bazen dışarda da kaldığım olur.
İşte ben böyle bir karavancıyım.

Arkadaşlar,
Karavancılık maddi güç isteyen bir hobidir.
Bazen karavancılık için gerekli ekipmanın pahalılığından bunalırız.
Bazen de insanlar o kadar çok harcar ki,
Kendimizi onların yanında küçük veya fakir hissederiz.
Biz bu işi kendi olanaklarıyla yapmaya çalışan,
Ücretli bir kişiyiz.
Şu ana kadar kimseden bir şeyini istemiş almış değiliz.
Ama bizim durumumuz öyle her sene Avrupalarda gezebilecek bir durum da değil.
Yapabildiklerimizle mutlu olmaya çalışıyoruz.
Ve bunu çoğunlukla başardığımı düşünüyorum.
Gençlere önerim Donanımla ilgili konular için kendilerini fazla üzüp sıkmamaları.
Biz de senelerce çadırla ve standart otomobillerimizle kamp yaptık.
Zamanla hepsi olacaktır.
Selamlar herkese...

Bu şehri seviyorum.
Bu şehri sevmemin bir nedeni de,
Her gün akşam dinlediğim radyoları.
Şu anda 95.8 Radyo Max dinliyorum mesela,
Radyo max sürekli aynı şeyleri çalan bir radyo değil.
İnsanlar konuşup kafa da ütülemiyor.
Benim gibi yanlız yaşayan huzurlu birisi,
Akşam vakti mutlaka güzel bir radyo bulur bu şehirde...

Karavanda ekmek pişirmenin bir kolayını bulmalıyım. Evde ekmek yapmak hem çok lezzetli hem de pratik oluyor. Bu nedenle karavana elektrikli bir fırın alıp karavan içerisinde seyyar kullanmayı düşünüyorum.

Her karavan parkın elektriği, fırını kaldırmayabilir.
LPG li fırın düşündünüz mü?
Bir ara forumda muhabbeti geçmişti. Satış linki de vardı.

Arkadaşlar,
Tüplü fırın düşünmüyorum. Zaten tüplü fırınlar ekmekten ziyade yemek yapmak için iyidir. Çünkü ısı dereceleri sabit tutulamaz pek. Harcanacak tüp de cabası.
Ben elektrikli davul fırın alıp onu karavan içinde seyyar kullanmayı düşünüyorum. Şu anki elektrik bağlantım bunu kaldıracak gibi görünüyor.
Krep vb şeyler yapılır ama ekmeğin yerini pek tutmaz. Ben evde ekmek yapmaya alıştım. Bir şekilde bunu devam ettirmek niyetindeyim. Ama şart da değil.
Aslında ekmeği satın alma şansı her zaman var. Ama bu her gün markete gitmeyi gerektiriyor. Ekmeği pişirmek daha pratik bence.
Herkese selamlar.

format:webp

Elektrikli davul fırın.

Yücel Hocam okurken sizin sayenizde fark ettim galiba kamp ateşi artık pek tercih edilmiyor ya da ben denk gelmiyorum. Halbuki kamp ateşi (özellikle benim için) olmazsa olmazdır. Ateş yanınca her şey daha farklı daha keyifli geliyor bana. Kamp ateşi yakış şekline göre ısıtır, aydınlatır, pişirir insana kendini güvende hissettirir. Kimi zaman taşları dizer ocak yapar, kimi zaman mangalda ya da bir tenekenin içinde mutlaka ateşimizi yakarız. Bir izci adeti olarak her kamp ateşinin külünden bir tutam alır bir sonraki kamp ateşine atarız.

Kamp ateşinde her zaman sıcak suyunuz hazır olur, yemekleriniz daha lezzetli pişer (tencere demlik vb. altı is olmasın derseniz ateşe koymadan altına çamur sürebilirsiniz), ekmeğinizi bile pişirirsiniz.

Doğru söylüyorsunuz kamp ateşi çok güzeldir. Ama ben şu an olduğum kampta pek fazla kamp ateşi yakmıyorum. Ekmek benim için her gün yapılacak bir faaliyet. Bunu kamp ateşinde yapmaya çalışmak zahmeti arttırır. Sonuçta her zaman kamp ateşi yakacak kadar zamanımız da olmuyor doğrusu.
Selamlar...

Arkadaşlar,
Bugün de çok şükür ekmeğimi mayaladım.
Ekmeğini mayalayınca keyfi yerine gelen basit bir insanım.
Evet ben basit bir insanım ve bundan şikayetçi değilim.
Radyo dinler, Kitap okurum. Birkaç basit şey beni mutlu etmeye yeter.
İşte ben böyleyim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,586
Kaydolan Son Üyemiz
Dmcgaraj

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR