Pasaportlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dr.semanur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,933

dr.semanur

Ana Kamp
merhaba arkadaşlar,

ben yeni bir üyeyim. arabamla avrupa gezisi planı yaparken bu siteyle tanıştım. başta bünyamin bey olmak üzere tüm

üyelerden çok şey öğrendim. herkese teşekkürler. ben yunanistan vizesi başvurusu yaparken öğrendiğim şeyi paylaşmak

istiyorum.

05.04.2010 tarihi itibariyle 10 yıllık ve daha eski pasaportlar kullanım dışı. geçerlilik süresi daha olmasına rağmen ilk

alındığından beri 10 yıl geçmişse pasaportunuz gümrük ve sınırlarda geçmiyor. tam uçağa binecekken veya sınırda zor durumda

kalmayın. herkese duyurulur.

geziyle ilgili plan ve gelişmleri daha sonra anlatacağım. 20 mayıs ta hareket ediyoruz.....!!!!!!!!

Etiketler

Ynt: Pasaportlar

Birde şu konu var.
1 Hazirandan itibaren kredi kartı formatında yeni biyometrik pasaportlar yürürlüğe girecekmiş ve minumum pasaport süresi 5 yıl olmakla beraber 500-600 lira gibi bi ücret talep edilecekmiş.
Yani şu aralar yurt dışı seyahat planlayanların en azından pasaportlarını çıkartması tavsiye olunur.
Gerçi uygulamanın tehir edileceği falan söyleniyo ama belli olmuyor işte!
Malesef ülkemiz yurt dışı çıkışlarında havadan en fazla para toplayan ülkelerden biri.
Bir haftalık seyahat planlıyorsunuz. Gezide harcayacağınz para kadarda devlete harç hurç veriyorsunuz.

Merhaba,
İşim nedeniyle yıl içerisinde gerek liman hudut gerekse havaalanlarından birçok kez giriş çıkış yapıyorum ve yaklaşık 12 yıldır aynı pasasportu kullanıyorum, verdiğiniz bilgiden emin misiniz? Dediğiniz uygulansaydı benimde çıkamamam gerekirdi. Birde yeni pasaportlara geçiş için 2015'e kadar vaktimiz var, yanılmıyorsam 2014'e kadar başvurup eski pasasportunuzun geçerlilik süresinizde uzatabilirsiniz, bu tarihten sonra yeni pasaprtu almanız şart olacak. Ben son süre uzatımımı bu ayın 4'ünde 5 yıllık yaptım.

10 yıllık pasaport mevzusu Schengen ülkeleri için söz konusu.
Bu ülkeler diyorki vize müracaat tarihinde pasaportunuz 10 yıldan daha eski olamaz. Aksi taktirde pasaportunuzu yenilemenizi istiyorlar.
Bir diğer konu olan biyometrik pasaportta dediğiniz gibi eski pasaportlarımız belli bir süreye kadar daha geçerli olacak. Fakat biyometrik pasaport almak diğerine göre daha maliyetli olacakmış gibi bir durum var. Buda şu sıralar bir iki haftalık tatile çıkacaklar için ekstra miliyet getirebilir.
herkese saygılarımla

Bilgi için teşekkürler,
Muhtemelen yeni uygulamaya konmuş olmalı, geçtiğimiz kasım ayında firmam tarafından başvurulup schengen alınmıştı, ya da bize farklı bir uygulama yapılıyor olabilir.

Merhaba,
Bu uygulama nisan 2010 da başladı .Size bu yüzden rastlamamış olabilir. Shengen ülkeleri mevzusunda haklı olabilirsiniz. Ayrıntılı araştırmadım . Ben shengen vizesi almak isterken başıma geldi.

Merhaba,

Pasaportun 10 yıldan eski olamayacağı konusu; kişinin yüzünün 10 yıl içerisinde fiziki olarak bariz değişiklikleri uğramasıdır, bu yüzden 10 yıldan eski pasaport durumu sıkıntılıdır.
Ayrıca yeni tedavüle gircek olan modern pasaportlarımız, için ICAO nun (Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu-Internaional Civil Avaition Organisation) tanıdığı süre 2010 yılıydı bu tarihten sonra pasaportlarımız hiç bir yerde geçmeyecek. Sebep güvenlik uygulamaları pasaportun güvenilirliği, sahtenin yapılmasının zorlaştırılması ve modern dünyaya ayak uydurmamız gerekliliği. selamlar murat

Selam herkese
Şuan İtalya dayım. Artık eski pasaportları da soruyorlar ama sorun olmuyor.( gelirken 5 ülkeden geçtim. sadece birinde sordular)

demek vizeyi alıp seyahate başladınız sema hanım
bizde yarın (1 haziran) belçika konsolosluğu yolundayız:smiley:
Allah izin verirde vizeyi alabilirsek 21 temmuzda avrupadayız.
şu ana kadar yaklaşık ne kadar masrafınız oldu? oralarda ne gibi harcamalar oluyor günlük ne kadar para lazım acaba
maddi konuda tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz..
saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.