kartalveat
Zirve
Matka Kanyonu, Makedonya (Mutlaka görülmeli, Üsküp den belediye otobüsü var, ucuz, en az 2-3 saat)
Ekli dosyayı görüntüle 501272
matka kanyonu ,dediğiniz gibi görülmeye değermiş.
Matka Kanyonu, Makedonya (Mutlaka görülmeli, Üsküp den belediye otobüsü var, ucuz, en az 2-3 saat)
Ekli dosyayı görüntüle 501272
https://www.amazon.com/Amethyst-Deceiver-Mushroom-Laccaria-amethystina/dp/B06XP27GW3Minnacık siyah mantar, Rize Yaylaları) Endemik bir tür olsa gerek. Mantar bilenlere de sordum ne tür bilemediler. Araştırma yapacak olan varsa yardımcı olurum.
Ekli dosyayı görüntüle 501278
O sandalyelerde oturduğumu söyleyebildiğim için mutluyuminstagram streamandrain
Saint Naum Manastır Bahçesi, sandalyeler hoşuma gitti.
Ekli dosyayı görüntüle 501306
Zaten ben de Bulgaristan'ın Karadeniz kıyılarını demiştim. Arnavutluk'ta çalınma risklerinden dolayı aracınızdan pek ayrılmadığınızı yazmışsınız. İşte ben Bulgaristan ve Romanya için ne düşündüğünüzü merak ediyorum. Kimileri buraları için de aynı şeyleri söylüyor. Aracınız ile sakın gitmeyin diyorlar. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz öğrenmek isterim doğrusu.siyasi sorunlar sınır geçişlerinde ciddi olumsuzluklara yol açabiliyor. Örneğin bana Moldova girişinde bile bunu hissettirdiler. Neredeyse sıfır olan aracımda yarım saatten fazla şase numarası nerede bahanesi ile beklettiler. Bizim jeton sonradan düştü. Ülkeye girişte nerelere gideceksiniz diye sorduklarında ben direk Gagavuzya başkenti Komrat demiştim) İşte bu bile sizin bekletilme nedeni olabilir. Yani aslında Rusya veya Ukrayna ya bile gitmeden karşınıza her an siyasi nedenlerle zorluklar çıkartılabilir.
Karadenizin gerek siyasi gerek asayiş yönlerinden dolayı 360 derece araçla gezilebilmesi bana göre risk taşımaktadır. Rüşvet henüz bu bölgelerde zaten tam anlamıyla bitmiş değil ama beni daha çok düşündüren acaba aracın önü kesilir mi? Bu maalesef zayıf da olsa mümkün gibi.
Bu rotayı ben yaparım ama araçla değil .. Tek kişi yerine grup halinde hareket etmek daha da güzel olacaktır.
Sofya da kaldığımız yer şehrin göbeği değil biraz kenar semtiydi. Evler eski sistemden kalma bloklardı. Gelir düzeyinin yüksek olmadığı da aşikardı. Bu bölgede araç 3 gün kaldı. Her seferinde acaba diye içimden geçmedi değil. Fakat sorun yaşamadık. Nessabar da ise zaten hiç aklıma bile gelmedi. Romanya ya gelince açıkçası orada da hiç aklımıza gelmedi ve sorunda yaşamadık. Bize sadece söylenen aracı diğer araçlara fazla yakın parketmeyin zira insanlar kapı açıp kapatırken pek umursamazlar dendi.Zaten ben de Bulgaristan'ın Karadeniz kıyılarını demiştim. Arnavutluk'ta çalınma risklerinden dolayı aracınızdan pek ayrılmadığınızı yazmışsınız. İşte ben Bulgaristan ve Romanya için ne düşündüğünüzü merak ediyorum. Kimileri buraları için de aynı şeyleri söylüyor. Aracınız ile sakın gitmeyin diyorlar. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz öğrenmek isterim doğrusu.