Bir sonraki günümüze -istesek de- erken başlayamadık...Gerçekten , reklamda diyor ya:"...Kirlenmek güzeldir..." diye. Çocuklar üst başlarını çamura bulamış falan, sonra da ....deterjanıyla yıkıyor. Böyle yorgunluk tüm Genginlerinbaşına
Ramazan Bayramıyla inanıyorum ki tüm gezginler de biryerlere kaçıyor, herkese iyi bayramlar. Bir büyüğümüzü ziyaret de uzun bir hayat yolculuğunu ziyaret değil mi?..
Büyüklerimizin ellerinden , küçüklerimizin gözlerinden öpüyorum...
San Marco'da kahve , gerçekten de kaçırılmaması gereken bir fırsattı . Bu kez kaçırdık , geçen sefer eşimle geldiğinizde kaçırmamıştık ..... 17 sene evvel (!)
Sabah 11 gibi çıkabildik Ctesi odadan . Hedef Verona-Sirmeone-Garda karması idi ...
Geçerken Veronayı arabayla turlayalım , gece dönüşte gelir yemeği burda yeiz diye düşündük ... Şehrin girişini bulduk , içerde dolaştık. Nehrin bir "U" yaptığı yarımadada kurulmuş bir film stüdyosu burası DA !..
Bir ara polis arabası arkamızda, olmayacak yerlerde dolaşıyoruz, acaba burası ZTL mi?.. derken , kazasız belasız çıktık şehirden ...Garda'ya yaklaşırken GARDALAND tabelası çıktı karşımıza. Gezenbilirden bir gezgin'in anıları canlandı gözümde-çocuklara da bir sürpriz yapasım var, saptım o yola önce . ..Arabayı parkettik falan , Aile paketi 100 euro, ama 10 yaş altı çocuk sayıyorlar, bu fiyat anne-kız(13) ve Ege için ..Bir büyük daha ilave ediyor=>140 euro toplam!..
Anne fedakarlık edeyim dedi(!)..
((Onun gözü mağazalarda!...))
Bir de o gün gece 3'e kadar açıkmış ve "akşam bileti" fırsatı var:25 euro kişi başı..Saat 6'dan sınra gelin ama....diyorlar.
Biz de 3 bilet aldık , Verona'ya dönüşü es geçtik. Saat 6 ya kadar da Sirmeone'ye gidelim dedik .
Dedik ama, Sirmeone'nin girişini kapatmışlar:Triatlon yarışı varmış!..
Beyaz çizgili bir akana parkettik, merkez yaklaşık 2 km, hava 40 derece yoksa 39 rahat var(!).. Yürürken triatloncular yanımızdan bisikletle geçti , az ilerdeki meydana bisikletleri bırakıp , koşmaya başladılar!..İnsan değil , bionik adam ve kadın bunlar !...
Biraz daha baktık sağa sola, vakit de geldi !..Haydi bakalım Gardaland'a...Nil'i de geçerken Pesciera'da bıraktık tek başına,11:00'de buluşmak üzere....Bu arada wi-fi bulursak 10:30 gibi mesajlaşacağız!...
Gardaland'da her bir gaydırıgupbak(!)
alet bekleme süresi 15-40 dk!!..
Olmayaxak aletlere bindik!..
Kendim korktuğum kaydıraklara bindirmek için çocukları cesaretlendiriyorum
Ter ve nemli sıcak bir yandan , korku öbür yandan , adrenalin ha keza!...
Depomuzdaki sular birer yudumda bitiveriyor, ıslanmalı oyunlar falan var, bayaaa eğlendi çocuklar , hatta Ege "..Ben büyüyünce buraya yerleşiceem , çok eğlenceli bu ülke.." demeye kadar vardırdı işi !
Ablamız daha cool , "bunlar ne ki?.." havasında
Çektiğim fotoları paylaşayım , dönüş yolculuğumuzu bir sonraki yazıya bırakayım.
O bambaşka çünkü (!?!?!)