Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 364
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,901
Ynt: Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

engin bey dizele dönmem için tüm kapılar kapalımı bunu böylemi anlayayım teşekkürler

Etiketler

yasal olarak evet, kapalı. ama herşeyin çözümü var... 2.4 puma değil de, 3.0 lt dizel bir motor taktırabilirsiniz... yeter ki, uygunluk belgesi, projesi, faturası, ve birkaç basit kıstası daha tamamlayın, yeter. ruhsata işletme maliyetinin çok (ciddi çok) olacağını önceden belirtmek isterim.

en uygunu: dizel ama ölü bir araba alın, şasesini sökün, temizletin, istediğiniz dizel motoru takın, arkasından da şuanki aracınızın trafik kaydını sildirin, kasasını ve tüm aksesuarlarını dizel şaseye aktarın. emin olun daha sıhhatli olur. Benzinli şaseyi ve motoru, dizel arabanın kasası ve motorunu da hurda olarak satarsınız. ya da Gezenbilir gibi bir camiada yedek parça olarak da değerlendirebilirsiniz.

bir defender sahibi olacaksam herhalde kendi zevkime göre toplayarak edinmek en mantılısı.bugün bir defender incelemsine gittim!!!!
ama bence ilk motordan başlamak lazım.puma yada 300tdi ve şanzımanda da şansını denemeden sağlam bir adet r380.

engin bey bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim

puma motoru sıfır alıp taktığımızda ford şartsız bu motora garantisini veriyormu

grknsnl' Alıntı:
bir defender sahibi olacaksam herhalde kendi zevkime göre toplayarak edinmek en mantılısı.bugün bir defender incelemsine gittim!!!!
ama bence ilk motordan başlamak lazım.puma yada 300tdi ve şanzımanda da şansını denemeden sağlam bir adet r380.

R380 şanzıman yerine çıkma bir otomatik Disco1 şanzımanı uydurulabilir mi? bildiğiniz bir örnek, uygulayan biri var mı?

grknsnl' Alıntı:
puma motoru sıfır alıp taktığımızda ford şartsız bu motora garantisini veriyormu

Bu konuda bir bilgim yok. ama faturalı bir motorun belirli bir süre de olsa garantisi olmalı.

reha beyin yazılarında okumştum acaba hangi şartlarda nasıl bir garanti veriyor.

safari2000' Alıntı:
ata036 sizin arabada şu an ne motor var benzinlimi dizelmi
BENİM ARAC DÜZ DİZEL SAOLSUN ENGİN ABİMİN SAYESİNDE ALDIM ŞİMDİ SIRA MOTORU DEĞİŞMEKTE ENGİN ABİ SANA DEDİĞİM ADAMDAN TEL BEKLİYORUM ARAR ARAMAZ DÖNECEĞİM SANA

edaghan' Alıntı:
Hangi model otomatik şanzıman takmak istiyorsunuz?

Doğrusu yaa, DiscoI lerde birden çok sayıda otomatik seçeneği olduğunu bilmediğimden, bu soruya cevap veremem, sizin bildiğiniz uygun bir model var mı? Benzer bir uygulama yapılmışmıdır, aktarırsanız sevinirim.

sailor06 arkadaşım profilinde bulunan resimdeki araçlarla uzaktan yakından alakan varmı :D

ata036' Alıntı:
sailor06 arkadaşım profilinde bulunan
resimdeki araçlarla uzaktan yakından alakan varmı :D

Ah keşke, hocam ALLAH konuşturuyor seni, bir gün olur inşallah. :smiley:

ata036' Alıntı:
BENİM ARAC DÜZ DİZEL SAOLSUN ENGİN ABİMİN SAYESİNDE ALDIM ŞİMDİ SIRA MOTORU DEĞİŞMEKTE ENGİN ABİ SANA DEDİĞİM ADAMDAN TEL BEKLİYORUM ARAR ARAMAZ DÖNECEĞİM SANA
Ok, umarım hayırlısı olur.

ata036' Alıntı:
bu arada ben neden özele mesaj gönderemiyorum sinir oldum ya
sanırım 10 mesajdan sonra özele mesaj yollayabilirsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR