Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 364
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,899
Ynt: Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

300TDI biteli yıl oldu. sadece bazı ülkelerin askeriyesi ve kamusu için üretiliyor. HS2800TDI motor ise, Brezilyalı International Engines firması tarafından 300TDI'nin geliştirilmiş bir modeli olarak fabrikasyon sonrası değişiklik isteyenlere sunuldu. Ama, her motorun olduğu gibi, bunun da bir satış ömrü var. Common Rail motorların yaygınlaşması ile, bu motor da raftan indirildi. Üretici firma kamu ya da LR destekli bir firma olmadığı için, bu motorun ömrü beklenenden kısa oldu.

Sahibinden'de gördüğünüz ilan Ümit Çukurel'in aracı. LR konusuna yıllarını vermiş bir kişidir. Gerek Discovery, gerekse Defender konusunda eşsiz bir tecrübesi olduğundan eminim. Bu motoru taktırmadan önce, aracında 300TDI vardı. Şuan çok memnun olduğunu biliyorum. Bir önceki aracında da 120'lik Puma motor kullanıyordu.

Etiketler

edaghan' Alıntı:
300TDI biteli yıl oldu. sadece bazı ülkelerin askeriyesi ve kamusu için üretiliyor. HS2800TDI motor ise, Brezilyalı International Engines firması tarafından 300TDI'nin geliştirilmiş bir modeli olarak fabrikasyon sonrası değişiklik isteyenlere sunuldu. Ama, her motorun olduğu gibi, bunun da bir satış ömrü var. Common Rail motorların yaygınlaşması ile, bu motor da raftan indirildi. Üretici firma kamu ya da LR destekli bir firma olmadığı için, bu motorun ömrü beklenenden kısa oldu.

Sahibinden'de gördüğünüz ilan Ümit Çukurel'in aracı. LR konusuna yıllarını vermiş bir kişidir. Gerek Discovery, gerekse Defender konusunda eşsiz bir tecrübesi olduğundan eminim. Bu motoru taktırmadan önce, aracında 300TDI vardı. Şuan çok memnun olduğunu biliyorum. Bir önceki aracında da 120'lik Puma motor kullanıyordu.

Gayet acık ve net konustunuz :smiley: tesekkürler......

engin bey ve sayın reha bey bende land 110 2500 benzinli lpg li kullanıyorum motoru hariç her yerinden memnunum arabanın yaklaşık sağlıktan alıp kullanalı 1.5 yıl oldu çok para masraf ettim vinç ten tutunda lpg li truma ısıtıcı ya varıncaya taktım araçta yok yok denecek kadar ama anladımki bu motordan bana hayır yok hem sık sık arızası hem güçsüzlüğü beni bitirdi hafif bir rampada 2 ye düşüyorum vitesi işin doğrusu aracıma kimseyi bindiremiyorum utanıyorum yollarda kağnı gibi gitmekten usandım benim anlattıklarınıza göre dizele dönmekten başka çarem yok son düzenlemelerden sonra durum nedir dizele dönme imkanım vamı acaba ? teşekkürler

Aracınız 2500cc... o nedenle daha büyük hacimli bir motor takmanız gerekecek. 300TDI taktırabilirsiniz. ama puma olmaz. 300TDI taktırma işleminin de ucuza çıkmayacağını şimdiden belirtmek isterim. Lütfen trafik müşaviriniz aracılığı ile konuyu detaylıca araştırın.

safari2000' Alıntı:
engin bey ve sayın reha bey bende land 110 2500 benzinli lpg li kullanıyorum motoru hariç her yerinden memnunum arabanın yaklaşık sağlıktan alıp kullanalı 1.5 yıl oldu çok para masraf ettim vinç ten tutunda lpg li truma ısıtıcı ya varıncaya taktım araçta yok yok denecek kadar ama anladımki bu motordan bana hayır yok hem sık sık arızası hem güçsüzlüğü beni bitirdi hafif bir rampada 2 ye düşüyorum vitesi işin doğrusu aracıma kimseyi bindiremiyorum utanıyorum yollarda kağnı gibi gitmekten usandım benim anlattıklarınıza göre dizele dönmekten başka çarem yok son düzenlemelerden sonra durum nedir dizele dönme imkanım vamı acaba ? teşekkürler

Sayın Safari2000
Anlattıklarınız araç LPG de iken mi yapıyor yoksa Benzinde ikende aynı sorunla karşılaşıyormusunuz. Siteye üye olduğumdan beri okuduklarım doğrultusunda araç benzindeyken yapmaması lazım diye düşünüyorum. Tabii abilerim ne der bilmem. Ben sadece hayyellerinde Defender sahibi olan bir kişiyim. :smiley:

Saygılarımla,

lpg de kullanıyorum aracı mürsel bey ama benzine attığımdada aşırı bir performans yok yanı %15 tahmini artış gösteriyor ama sonuçta problemli motor az önce yine servisteydim şimdide biyel kolu burçlarından ses geiyor yarın motor indiriyoruz:(

safari2000' Alıntı:
lpg de kullanıyorum aracı mürsel bey ama benzine attığımdada aşırı bir performans yok yanı %15 tahmini artış gösteriyor ama sonuçta problemli motor az önce yine servisteydim şimdide biyel kolu burçlarından ses geiyor yarın motor indiriyoruz:(
sizin v8 motoru araştırmanız daha mantıklı değilmi.

v8 motor ne kadar yakar yakıtın altından kalkabilirmiyim? lpg ile v8 motor yürürmü birde yaklaşık ne kadar fiata mal olur acaba v8 motor bilgisi olan arkadaşlar lütfen bilgi versin

v8 ile o araç kesinlikle rahat eder. Ama 3.9lt olanı taktırın. Lpg ile ortalama 10lt benzin eşleniği yakacaktır. Aracınızın yaşı nedeniyle çok vergisi de olmaz. Maliyeti konusunda bilgim yok. Çıkmacılara bakıp motor fiyatı araştırın. Temizleme, işçilik, ruhsat, eksik parçaların tamamlanması motor hariç sanırım 5'i bulur.

benim size tavsiyem bu mesaji hic yazmamis olun ,ve hemen silin meaji, dediginiz seyin ismi sahtecilik ve cezasi agirdir kanunuda change diye gecer acele et sil mesaji !! acep?? moderatorller ; gozden kacirmis olmali sizin bu yazinizi , ben bu sitenin surekli takipcisiyim,,dikkatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ahada sildim zaten ben öyle bişem demedimki bizim ufaklık yazmış kafasına göre siz görmediniz bende yazmadım :D

peki o zaman bu konunun sonucu ne oldu başlığı açan arkadaş taktırdımı puma motoru

engin abi motoru bi bulabilsem bu iş tamam adam diyor ankarada motor bulamıyorum :D benim şansımdan olsa gerek

benzinli motordan dizel motora geçebilmek için son durumlar nedir haberdar olan arkadaş varmı ? Erzurumda net bilgi alamıyoruz yardımcı olursanız sevinirim gerçi v8 motor tavsiye eden arkadaşlar oldu ama dizel bir başka

Abdulkadir bey,

sizin arabanız 2500cc. puma 2402cc. şuanki motorunuzdan daha düşük hacimli ya da daha düşük silindirli bir motora geçemezsiniz. Tarık'ın arabası dizel. dolayısı ile sorunu yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR