Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 364
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,899
Ynt: Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

Merhaba Engin bey,

Puma motor için Ankarada tavsiye edeceğiniz bir yer varmı?

Etiketler

arkadaşlar hepinize merhaba, siteye bugün üye oldum, defender hayranıyım, 2 yıldır bu araca sahip olmak istiyorum fakat nelerle karşılaşacağımı bilemediğimden şuana kadar bekledim, hala kafamı kurcalayan bir kaç soru var, bunlarıda aşabilirsem, bu aileye katılmak istiyorum. Bana defender hakkında bilgi aktarımı sağlayacak arkadaşların yardımını bekliyorum. Teşekkür ederim.

Selamlar,
aramıza hosgeldiniz, ancak bu konu başlığı 300TDi ve Puma motorlarını karşılaştırmak için.. sorunuz ile iligi konu başlığı açarsanız iyi olur. iyi gunler, reha

puma defendere ne kadar uyumlu.tdi motora göre perfonmas iyi sanıyorum okuduğum kadarıyla ama su geçişlerinde zorlanmalarda engebeli arazide yağlanma gibi konularda tatminkarmı.
kafama takılan bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.

Şu vakte kadar, su geçişlerinde ve eğimli arazide yağsız kalma ya da su alma tarzı bir olay yaşamadım. LR'nin yeni Defender'da kullandığı motor yalıtım ve yağlama açısından farklılıklar taşıyor diye lanse edildi. ama yapılan değişiklikler hakkında bilgim yok.

su geçişlerinde maruz kalacağı ısı değişikliğinde bir sorun yaşanmıyor sanırım merak ettiğim konu bu aslında

Diğer turbo beslemeli dizel motorlar ne derecede yaşarsa, Puma da o derecede yaşayacaktır. Arazi araçları anfibik araç olarak tasarlanmıyor. Dolayısı ile 5-10 dakikalık su geçişlerinde bir sorun yaşamazsınız. Ama çok soğuk suda nasıl bir tepki verir, bilmiyorum.

Engin Bey veya bilgisi olan bir arkadaşımız bana Ankaradan puma motor için güvenilir bir adres verirmisiniz rica etsem...
Her an bir 110 dizel alabilirim 90 lık bulamıyorm.... hiç olmazsa elimizde bir adres olsun..
Ayrıca rn 380 şanzuman var yazmıssınız engin bey yanlış okumadıysam bir fiyat isteyebilirmiyim sizden...
Güncel olarak 120 lik puma ve 130 puma cıkma ile sıfır fiyatları hakkıında bilginiz varmı ?(Engin Bey Daha önecede sormuştum bir konu içinde artık bana kızabilirsiniz :smiley: )
şimdiden teşekkür ederim.....

Beyrun bey;
120 ve 130'un sıfır fiyatları en son sorduğumda İstanbul'da 8500 lira civarıydı. Ankara'da da aynıdır diye düşünüyorum. Çıkma almanızı tavsiye etmem. İlk başta ucuza mal oldu gibi görünse de, değişmesi gereken parçalar + işçilik eklenince en fazla 1000 lira kurtarıyor. o para farkına da, şahsi düşüncem, sıfır motora binmek daha uygun olurdu.
R380 şanzıman hala duruyor. İlanlar sayfasında da belirttiğim gibi 2500 TL istiyorum. Sorunsuz çalışır vaziyette iken araçtan sökülmüştü. Lakin, ben olsam, motor yaptırma masrafını göz alan kişi olarak, şanzımanı da kontrol ettirerek taktırırdım. Araç yapıldıktan sonra motor ya da şanzıman üzerinde çalışma yapmak hem zor hem de extra maliyet.
Kolay gelsin.

edaghan' Alıntı:
Beyrun bey;
120 ve 130'un sıfır fiyatları en son sorduğumda İstanbul'da 8500 lira civarıydı. Ankara'da da aynıdır diye düşünüyorum. Çıkma almanızı tavsiye etmem. İlk başta ucuza mal oldu gibi görünse de, değişmesi gereken parçalar + işçilik eklenince en fazla 1000 lira kurtarıyor. o para farkına da, şahsi düşüncem, sıfır motora binmek daha uygun olurdu.
R380 şanzıman hala duruyor. İlanlar sayfasında da belirttiğim gibi 2500 TL istiyorum. Sorunsuz çalışır vaziyette iken araçtan sökülmüştü. Lakin, ben olsam, motor yaptırma masrafını göz alan kişi olarak, şanzımanı da kontrol ettirerek taktırırdım. Araç yapıldıktan sonra motor ya da şanzıman üzerinde çalışma yapmak hem zor hem de extra maliyet.
Kolay gelsin.

Teşekkür ederim degerli bilgileriniz için... ankarada adres sormustum ama szıde tam bir bilginiz yok sanırım... duydugum kadarıyla yıldız sanayinde bulanabiliyormus arastırdım ford cıkmacıları baya var yıldız sanayıde vede ivedikte oluyormus....

Yıldız'da ve İvedik'te bulabilirsiniz. Ama çıkma tavsiye etmiyorum. harcadığınız paraya yazık.

Aslında esas motor bu olsa güzel olurdu ne dersiniz....
HS 2.8 TGV Power Stroke

hs28l_i_gg_8FO_PakWheels(com).jpg

home_I89_PakWheels(com).jpg

Ekli dosyalar

• technical_features_2.8Powerstroke[1].pdf
    98.6 KB · Görüntüleme: 226

o motor güzel bir motor.. ama iki deavantajı var. adaptesi çok zor, artı yedek parçası Türkiye'de yok denecek kadar az. yine de yaptırmak isterseniz, Anıl otonun bu motorla tecrübesi mevcut diye biliyorum

edaghan' Alıntı:
o motor güzel bir motor.. ama iki deavantajı var. adaptesi çok zor, artı yedek parçası Türkiye'de yok denecek kadar az. yine de yaptırmak isterseniz, Anıl otonun bu motorla tecrübesi mevcut diye biliyorum

Evet turkıyede sahıbındende gormustum... bır aracta vardı ılerı duzey off-road mdıfıkasyonlu 300 tdi dan daha sessiz ve güçlü oldugunu bılıyorum ınternational üretimi olan bir motormus 135 ve 133 hp üretebiliyirmus neden 300 tdi degılde bunu bitirmişler acaba.....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR