Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 364
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,905
Ynt: Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

bu gün dua edecem sana kardeşim çünkü 5 ay önce bende senin gibiydim inşallah en kısa zamanda tdi 300 motorlu bi aracın olur

Etiketler

sailor06' Alıntı:
Doğrusu yaa, DiscoI lerde birden çok sayıda otomatik seçeneği olduğunu bilmediğimden, bu soruya cevap veremem, sizin bildiğiniz uygun bir model var mı? Benzer bir uygulama yapılmışmıdır, aktarırsanız sevinirim.

Eğer motor değişimi ile birlikte otomatik vites de taktırmak istiyorsanız Discovery TD5'ten çıkma şanzıman arayın. Niye otomatik istediğinizi sorabilir miyim?

edaghan' Alıntı:
Eğer motor değişimi ile birlikte otomatik vites de taktırmak istiyorsanız Discovery TD5'ten çıkma şanzıman arayın. Niye otomatik istediğinizi sorabilir miyim?
,

Elbette, güçlü bir motorun otomatik vites ile birleşiminin keyifli bir sürüş sağlayacağını düşünüyorum, bir de belki yanılıyorumdur ama yol dışı zorlu kullanımda manuel vitesli araçların baskı balatalarının çok daha kolay yıpranacağı düşüncesi bir şekilde bende oluştu. Sürücüye göre elbet bu değişecek olsa da.

ata036' Alıntı:
bu gün dua edecem sana kardeşim çünkü 5 ay önce bende senin gibiydim inşallah en kısa zamanda tdi 300 motorlu bi aracın olur
Hocam iyi dilekleriniz için teşekkürm ederim, umarım off road keyfini sizlerle paylaşacağım zamanlar yakındır :smiley:

puma 120 veya 130 olarak bahsettiğiniz motorlar hangi tip araçlarda kullanılıyor ve ne zaman (hangi yıl )kullanılmaya başlandı. almak için arasam hangi yıl ve hangi modelden çıkma olmalı...110 defendere akuple etmek için şanjmanıdamı almak gerekiyor....

genelde fort transitlerde kullanılan duratorq motorlar
adaptasyon genelde flanş kullanılarak yapılıyor LT 77-R380 pek fark etmiyo
puma motorun gücünden dolayı yürüyen ve aktarmalarda
ezme kırma koparma muhtemel

yaklaşık 1 senedir Discovery'imde 130PS Puma kullanıyorum ve yürüyen aksamda (aktarmalar dahil) herhangi bir problem yaşamadım. LR'lerin standart yürüyeni 380Nm torka dayanacak şekilde üretilmiştir. 130PS Puma 320Nm üretiyor. 120PS Puma 240Nm. dolayısı ile rahatsızlık çıkaracağını sanmıyorum.

siz yine aracı bulmuşsunuz biz hala ihale kovalıyoruz önümüzdeki ayda inşallah bir araç sahibi olacağım.araç sahibimi dert sahibimi bilemiyorum walla

ercan süzer' Alıntı:
siz yine aracı bulmuşsunuz biz hala ihale kovalıyoruz önümüzdeki ayda inşallah bir araç sahibi olacağım.araç sahibimi dert sahibimi bilemiyorum walla
acılı çig köfte veya jalepello gibi birşey hem zevk veriyo hemde yakıyo

yani şimdi puma 110 tdi dan daha mı iyi oluyor? td5 yada tgv olsa olmuyormu? sonuçta hepsi traktör motoru... hahahahahahaha

ndoganci' Alıntı:
yani şimdi puma 110 tdi dan daha mı iyi oluyor? td5 yada tgv olsa olmuyormu? sonuçta hepsi traktör motoru... hahahahahahaha

En iyisi 3.9 V8 motor Naci'cim... ama neden V8 kullanamadığımızı biliyorsun... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR