Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 364
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,905
Ynt: Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?

çok duygulandım şimdi

halbuki ben turbolcharged, değişken geometrili olan ve olmayan, euro3 mazot kullanan ve kullanmayan dizel motorları traktör motoru olarak nitelendirmiştim ( yani en azından sesleri traktör sesine benziyor, traktörlerde dizel motor kullanıyorlar) aklımda hiç duygusallık yoktu...

Etiketler

naci bey herkezin anladığı ve anlamadığı konular vardır. bu formlarda bazı engin bilgileri olan arkadaşlarımızın tavsiyelerini okuyoruz .sizinde engin bilgilerinizden faydalanmak isteriz.yanlız konumuz maalesef traktör motorları değil...bahsi geçen motorların norm ,tork, ps,yedek parça,performans,kalite ve yakıt sarfiyatları hakkında bilgilerinizden bizleri mahsur bırakmayınız teşekkürler şimdiden...

ercan bey

derhal dilimin döndüğünce anlatayım

bütün bu bahsi geçen motorlar dizel yakıt kullanırlar, güçleri ve yakıt tüketimleri birbirine yakındır, yeni teknolojiye sahip olanlar ( td5, tgv, puma) doğal olarak 200 ve 300 tdi motorlara kıyasen - göreceli olarak - daha iyidir.

bu genel saptamadan sonra turbo beslemeli dizel motorların alım maliyeti, tamir, bakım, yedek parça gibi konularda da aynı şekilde sıralandığını söylemek, yani yeni teknolojiye sahip olanlarının eskilerine göre daha fazla maliyetli olduğunu söylemek yanlış olmaz...

dizel motorlar alçak devirlerde benzinli atmosferik motorlara kıyasla göreceli olarak daha yüksek tork elde ettiklerinden ve kullanıldıkları ülkelerdeki yakıt fiyatlarına ve vergilendirmeye bağlı olarak bir kısım insanlar tarafından öncelikli olarak tercih edilmektedir...

son yıllarda yaygınlaşan ve teknolojisi ilerleyen LPG sistemleri sayesinde dizel ve benzin/lpg kullanan araçların yakıt maliyetleri birbirine çok yaklaşmıştır...

şu anda bizim gibi ülkelerde yüksek hacimli motorlara sahip araçlardan alınan vergilerin diğer araçlara göre çok yüksek olması bu araçları kullanan kişilerin tercihlerini etkilemektedir.

gene ülkemiz mevzuatı gereği benzinli motor takılarak üretilmiş bir araca daha sonra motor değişikliği yapmak belli kısıtlamalar ile mümkün olduğundan, bir şekilde motor değiştirmek isteyen insanlar zorluk çekmektedir

son olarak yukarıda bahsettiğim bütün dizel motorlar "traktör" gibi çalışmakta ve kulağa bir V8 motorun çıkardığı ses gibi hitap etmemektedir...

naci

Engin,
asağıdaki söylemine kesinlikle katılmıyorum... V8'in en iyisi olduğuna.. o sevgili motoru 3 sene kullandım..
edaghan' Alıntı:
En iyisi 3.9 V8 motor Naci'cim... ama neden V8 kullanamadığımızı biliyorsun... :smiley:

2 senedir Puma motoru kullanan bir sürücü olarak Naci'ye de kesinlikle katılmıyorum

ndoganci' Alıntı:
yani şimdi puma 110 tdi dan daha mı iyi oluyor? td5 yada tgv olsa olmuyormu? sonuçta hepsi traktör motoru... hahahahahahaha

Ortada 2 adet konu var..
1) Teknik konu: bence Dizel bir motor hem yüksek tork'u hem de suya/neme dayanıklılığı açısından arazi için idealdir
2) Kulak zevki: ben bir dizel morotun homurtusunu her zaman tercih ettim ve ediyorum..

sonuç olarak zevkler ve renkler tartışılmasa da , traktör olarak nitelenen motorun sesi herkese "kötü" gelmeyebilir. reha

o lafları Naci'yi susturmak için söylemiştim. V8'izin sadece sesi güzel... V8 kullanıp da LPG taktırmayan kaç kişi var acaba??? hem suya / çamura girince pek de sevimli olmuyorlar. :smiley:

ama grupta birkaç V8 kullanıcısının olmasında fayda var...

fayda var derken......! :smiley:

sevgili reha ve engin

forum kuralları gereği sizlere fazla birşey yazamıyorum ama umarım siz anladınız :smiley: ... "traktör" motorlarınızı alın, bol bol ıslatarak yüksek torkla ve o müthiş güzellikteki sesiyle tepe tepe kullanın...

sevgiler

ndoganci' Alıntı:
sevgili reha ve engin

forum kuralları gereği sizlere fazla birşey yazamıyorum ama umarım siz anladınız :smiley: ... "traktör" motorlarınızı alın, bol bol ıslatarak yüksek torkla ve o müthiş güzellikteki sesiyle tepe tepe kullanın...

sevgiler
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D rating zirve yaptı...

Birisi eksik burada..........:smiley:

herkes kendi aracına uygun gördüğü motoru ve başka aksesuarları takma konusunda özgür... şu vakte kadar elde ettiğimiz tecrübelerden faydalanırsanız, sizlerin yararına. kimin hangi aracında hangi motoru kullandığı zaten biliniyor. isteyen özelden de bilgi paylaşımı talep edebilir... geyik yerine icraat üretmek lazımdır.

evet haklısınız keşke benim aracımda dizel olsaydı da boşver traktörü kepçe motoruna razıyım 2500benzinli

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR