Önemli Duyuru !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 219
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,332

Etiketler
Ynt: Önemli Duyuru !!!

iyi çimmeler,(çimirem çikirem ricoys) gec kalma,iyi muhabetler.

mogzilla' Alıntı:
Kıymetli Arkadaşlar

22.03.2011 tarihli ISOFF merkezinde İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Bahçeköy Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Orman Mühendisi Sn. Ahmet Yaşar Yıldız ile birlikte yapılan toplantıda. , bundan böyle özellikle Belgrad Ormanı sahalarına 4x4 araçlar ile girilmemesi yönünde telkinler yapılmıştır.Yetkili tabii kendi sınırları çerçevesinde konuşmuştur , ancak sınırlama yaban hayatının korunması ile ilgili olunca bu tüm orman varlığını kapsamaktadır.Bu da Tuzladan Silivriye kadar sahilde Karacaköyden Ağvaya kadar İstanbul il orman sınırları içinde ormana girilmemesi demektir.Bize önerilen sadece orman içlerinde asfalt ve stabilize yolları takip etmemiz , bunların dışına çıkmamamızdır.
Bu da offroad değil , onroad anlamına gelmektedir.
Kırmızı çizgiler yaban hayvanlarının kızışma , çiftleşme ve doğurma terminlerine göre konmuştur.Ormandaki yaban türlerin çeşitlerine göre bu sıklayı yaydığımız zaman ise, bunun hemen hemen 12 ayı kapsadığını söyleyebilirim.
Benim önerim kıymetli üyelerimizin ve offroad severlerin bir müddet orman içi yerlerden uzak durmasıdır.Bize dün akşam kesin olarak şuraya girmeyin , şuraya girebilirsiniz şeklinde bir şey net olarak söylenmedi.Ancak yetkililer tarafından bağlanan bazı Motokros ve ATV'ler örnek gösterildi.Aynı durum bizim araçlarımız için de geçerli.Ekosisteme ve doğal yaşama verilen zarar ile ilgili kesilen en ufak cezanın 26.000 TL olduğunu düşünürsek , konunun önemini daha iyi anlarız.
Gelişmeler oldukça Siz sayın üyelerimize bildirilecekir.

Nadir Uğurlular
Orman Mühendisi

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
2.4. 2011 cumartesi günü isoff kemerburgaz çiftalan mevkiinde yaklaşık 35-40 araç toplandık ,sabah 11 den akşam 18,kadar güzel güzel eglendik ,oyunların yapıldığı yer orman alanı dışında ,korkunç zorlu bir parkurdu,birde yağmur yağınca pazar günü yapılacak yarış iptal edildi,sivil savunma ve orman koruma ,hep içimizdeydi son araç parkurdan çıkana kadar,orayı terketmediler ,bilinçli yapıldığında kimse sizi rahatsız etmez, kimsede yasak koymaz, yeterki önce kendimize sonrada ,doğaya saygı gösterelim

aynı bölgeye yakın bir yerde, pazar günü 'de 15-20 araçlık bir gezi yapılmış hiç sorun yaşanmamış.

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
her hafta 2-3 kere geçiyorum izmitten,kısmetse olur ,nazik davetin için teşekkür ederim

Orhan Abi şimdi çok ayıp ettin ama, her hafta buradan geçen birisi bizi nasıl ''S'' geçer. Çok mutlu oluruz seni görmekten, lütfen bir dahakine bizi görmeden gitme.

sehat merhaba ,
vallahi yukardaki mesajda senden ve denizden'de bahsedecektim,konuyu dağıtıyormuşuz gibi olur diye yazdıklarımı sildim
inşallah, sizlerle bir çay içmek beni çok mutlu eder.

yol' Alıntı:
Konuyla ilgili bir takım girişimlerde bulunduk, çalışmalarımız devam ediyor. Kısa bir süre içinde birbirinden güzel haberlerin duyurusunu yapmayı umuyoruz :smiley:

Orhan Abi merhaba tekrar;

Konuyu tabiki dağıtmak istemeyiz ama Sayın Başkanımızın yukarıda ki açıklamasından sonra gelişmeleri beklemeye başladık, güzel haberler bekliyoruz ondan. Başkanın bu açıklmasından sonra yorum yapacak bir şey kalmıyor. :D :D.

Hiç olmaz sa başlık güncelliğini korusun değil mi? :smiley: :smiley:

Konuyu dağıtmak en son isteyeceğimiz şey, top başkan da artık.

Saygılar.

bu girişimlerin sonucunu emin ol en heycanlı bekleyenlerden birisiyim ,inşallah hakkımızda hayırlısı neyse o olur.

Ormana girmek için bir bilgilendirme birifinginin ardindan senelik bir aidat karşiliginda bir kart ve pul olsa pulu on cama kartida cuzdana koysak hem digerlerinden farkli oldugumuz belli olsa hem ormana kucuk bir bagişimiz olsa bizde rahatca gezimizi yapsak iyi olmaz mi?
Ve kendi içimizde kimsenin bilmedigi denetcilerimiz olsa mesela kendi kendimizi denetlesek cezai işlem olsa mesela o pula sahip biri hatami yapti. Yonetime bildirilse ilkinde ikaz ikincisinde bir sezon pulunun iptali saglansa fena olmaz mi?
Kimse 50-100 vermekden cekinmez zannedersem.

Aynen..
zaten onuda orman işletmesine oduyoruz.
Avci olmamama rahmet her sene onuda oderim mesela

Zaten yonetim bir adim atmiş bekliyelim gorelim. Camiaya hayirli olur inşallah.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR