Önemli Duyuru !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 219
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,334
Ynt: Önemli Duyuru !!!

Şimdi ben Gezenbilir de paylaşılan tüm gezi fotoları ve videolarında gördüğüm yanlışları, doğaya verilen zararları toplayım...
Sonra da burada yayınlayım mı? Olur mu sizce...

Neyse ben gerçekten iyi niyetliyim. Umarım ne demek istediğimide anlatabilmişimdir...
Umarım kimsenin kalbini kırmadan buraya kendi adıma noktayı koyuyorum...

Hepinize iyi geceler...

Etiketler

yol' Alıntı:
Sevgili arkadaşlar,

Konumuz doğaya en az zararla nasıl off-road veya kamp yapabiliriz diye başladı ve lütfen bu şekilde devam etsin. Başkalarına ait fotoğrafları yayınlayarak "kötü örnek" diye göstermek doğru bir davranış değildir. Bu niyetle yayınlanan fotoğraf veya yazıların silinmesi kadar doğal bir davranış yoktur. Başka birileri çıkıp da sizlere veya birlikte gezilere gittiğiniz gruplara ait fotoğraflar yayınlayıp "kötü örnek" diye gösterse hoşunuza gider mi? Fotoğraflar veya yazılar her ne kadar iyi niyetle eklendiyse de, kimseyi rencide etmeden tartışmalarımızı devam ettirmeliyiz.

Bugüne kadar off-road veya kamp yaparken farkında olsak da olmasak da doğaya karşı hepimizin yanlışları ve hataları oldu. Ben bu hataların hiçbirinin kasıtlı olarak yapıldığını düşünmüyor, düşünmek istemiyorum. Bundan sonra hepimizin amacı bu zararı en aza indirmek için mümkün olduğunca çaba sarfetmek olmalıdır. Artacak olan offroadcu nüfusuyla doğaya verilecek zararın da artacağını bildiğimiz için manifestomuzu 4 sene önce yayınladık. Bu zarar daha da artmaya devam edecektir. Bu nedenle manifesto gibi akademik çalışmaların yanında saha çalışmalarımıza da devam etmekteyiz. Çok yakında birbirinden güzel haberlerin duyurularını yine bu sayfalardan yapacağız...

Birbirimizi kırmadan, incitmeden, hepinize keyifli forumlar dilerim.

Sevgilerimle,
Sedat

Evet sabahtan beri tam olrak anlatmak istediğim buydu...
Teşekkürler...

Tempus' Alıntı:
örnek kötü örnek o tip şeyleri yapmayı kimse savunamaz, ama burda koyup hedef göstermekde anlaşılmaz bir tavır.

Örneğin kötülüğü hakkında hemfikir olduğumuza sevindim,
bu en azından savunulmaması gereken bir davranış olduğunu düşünmek bile bir adım ilerlediğimizi gösteriyor buraya koyarak hedef gösterme meselesine gelince anlaşılmaması için resimleri ne hale getirdiğimi sanırım görmüşsündür hiç bir isim veya gurup adı zikretmeden yayınlandığınında farkındasındır sayfanın silinmesine samimiyetle onay vermiştim fakat şu an pişmanım keşke satır satır dursaydı.ve bu konuyu off road medlerinin önüne koyabilseydik ayrıca o örnekler video halinde bu sitede halen var sevgi ve saygı

arkadaşlar, bu konu sadece offroad severleri ilgilendiren bir konu değil, bu başlık
herkesin görebileceği bir ortama taşınmalı.

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
Örneğin kötülüğü hakkında hemfikir olduğumuza sevindim,
bu en azından savunulmaması gereken bir davranış olduğunu düşünmek bile bir adım ilerlediğimizi gösteriyor buraya koyarak hedef gösterme meselesine gelince anlaşılmaması için resimleri ne hale getirdiğimi sanırım görmüşsündür hiç bir isim veya gurup adı zikretmeden yayınlandığınında farkındasındır sayfanın silinmesine samimiyetle onay vermiştim fakat şu an pişmanım keşke satır satır dursaydı.ve bu konuyu off road medlerinin önüne koyabilseydik ayrıca o örnekler video halinde bu sitede halen var sevgi ve saygı

Tamamda abi benim demek istediğim yaptığın bu şey yüzünden esas konuşmaya çalıştığımız mevzudan ne kadar uzaklaştığımızın farkındamısın?

Farkındayım tabiki kürşatım konumuz neden bize ormana giriş yasağı koyuyorlar biz ne yaptıkki bu yasak geldi,doğrumuyduk'ki bu yasak'ile cezalandırılıyoruz biz ne yaptıkta bunu hakettik,yaptıklarımız ortada herkes herşeyi görüyor ve biliyor şapkamızda ortada duruyor düşünmeye sence gerek varmı? yasagı koyan kendi sitemizdeki ,resim ve videoları önümüze koyduğunda
ne demeyi düşünüyoruz, ağac 90 derece açılı iken iki tekerin ağırlık ve kütle hesaplarınımı önlerine koyacağız,

Orhan abi peki bende sana ankaradaki otistik çocuklar etkinliğinde tırmandığın tepeye çıkarken bir sürü fidan ve çalıyı ezdiğini söylesem fotograf video koysam?

Bende mesela bir kere bir ağaca vinçledim arabamı ve toprak çok zayıfmış ağaç yerinden oynadı farkettiğim an durdum , ama ağacı oynattım yerinden , sonra tekrar düzelttim toprağını vs ama işte o an yaptığımın bir videosunu buraya birisi koyabilir

yani bu tip şeylerle bir yere varamayız, sadece esas önemli konuyu sulandırırız , o yüzden esas konumuza odaklanalım, fikir üretelim lütfen. Saygılar sevgiler

Tempus' Alıntı:
Orhan abi peki bende sana ankaradaki otistik çocuklar etkinliğinde tırmandığın tepeye çıkarken bir sürü fidan ve çalıyı ezdiğini söylesem fotograf video koysam?

hemen koy kürşatım, oda benim densizliğim , sütten çıkmış ak kaşık olduğumu idda etmiyorumki ,aracı kullanan ben değilim ama olsun araçtaydım kabülüm ,

ben fikrimi baştan beri söylüyorum 4 çeker sahibi ile gerçek off road cular ortaya çıksın araçlar ve sürüçüleri sertifika veya benzeri bir belgeyle konturol altına alınsın bu belgeyi almak için eğitim programları düzenlensin , ormancı arkadaşlar belge sorsun biz böyle aklı başında bu sporu yaptığımız zaman onlarda bu yasağı esnetip belgeli bilinçli,eğitimli off cuları belirli yerlere sokabilir hatta off için özel parkurlar yapıp küçük bir ücret karşlığında geçiş izni verebilir ,ödenen bu kücük üçrette orman sakinlerinin yararına kullanılabilir,olmayacak iş deği.

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
hemen koy kürşatım, oda benim densizliğim , sütten çıkmış ak kaşık olduğumu idda etmiyorumki ,aracı kullanan ben değilim ama olsun araçtaydım kabülüm

Orhan abi demek istediğimi anladın, öyle bir hayır mevzusuna istanbuldan oraya kadar geldin, kötü birisi olsan zaten bunları yapmazsın. Ama hepimizin hataları oldu yanlışları oldu, kazara yaptıklarımız oldu. Bunları buraya taşımak bize bişey kazandırmaz. Ama hata yapanı görürsek yaparken uyarırız yada kampda ateş başında hatalarımızı tartışır ders çıkartırız.

Şimdi bu başlıkda ise yapmamız gereken istanbuldaki bu durum için çözüm üretmek.

Saygılar

Tempus' Alıntı:
Ama hepimizin hataları oldu yanlışları oldu, kazara yaptıklarımız oldu. Bunları buraya taşımak bize bişey kazandırmaz. Ama hata yapanı görürsek yaparken uyarırız yada kampda ateş başında hatalarımızı tartışır ders çıkartırız.

Şimdi bu başlıkda ise yapmamız gereken istanbuldaki bu durum için çözüm üretmek.

Söylenecek son söz budur arkadaşlar. Lütfen sorunun çözümleriyle ilgilenelim artık... Toplum olarak sorunun kendisiyle boğuşmaktan, çözüme gelemiyoruz bir türlü...

yol' Alıntı:
Söylenecek son söz budur arkadaşlar. Lütfen sorunun çözümleriyle ilgilenelim artık... Toplum olarak sorunun kendisiyle boğuşmaktan, çözüme gelemiyoruz bir türlü...

sedat bey merhaba
mesajımı değiştirirken kürşat alıntı yapmış değişen mesajımda kendimce doğru olabilecek önerim var baştan beridir bunu savunuyorum.
farklı bir yerde değilim.

Arkadaşlar ormanlarda yapılan aktivitelerde özellikle çok sayıda araçla yapıldığında yaban hayatına zarar verme söz konusudur. Bunun yorumu olmaz. Ancak bu zararı veren grubun en altında sanırım gezenbilir offroad grubu gelir. Onda da hemfikiriz sanırım. Orman mühendisi arkadaşlar kızışma zamanı ya da çiftleşme zamanı demişler o durum kasım sonundan şubata kadar sürer, şubattan sonra mart-nisan erken gebelik yine risklidir. Nisandan sonra da zaten biz gitmiyoruz. Bu durumda Nadir Abinin dediği şerden hayır doğurmak deyimini gerçeğe dönüştürüp yeni parkurlar aramak lazım. Ceza kesme furyasında bizden birileri de o ceza kesilenler arasında olursa üzülürüz. Bence bu olayı destekleyip günübirlik piknikçiler başta olmak üzere en ağır şekilde cezalandırmaya taraftar olup biz de yeni parkurlarda işimize bakmalıyız derim. Bu sayede zaten bizim de rahatsız olduğumuz konular da orman müdürlüğü eliyle halledilmiş olur. Boludaki olayla ilgili Sedat Paşama mesaj atmıştım ama o aralar siteye uzun süre girmedi mesaj arada kaynadı gitti.

Yaşar hocam günaydın.
kasımla nisan arası üreme için önemliymiş,sayende öğrendim.üreme sonrası yeni doğan neslin yaşama tutuna bilmesi de ayrı bir zaman dilimi grektirebilir mi?,ayrıca toprağın canlanması ,bitki ve ağaçların sürgün verme dönemleri varmıdır ,yoksa tüm yıl'mı sürüyor?

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
Yaşar hocam günaydın.
kasımla nisan arası üreme için önemliymiş,sayende öğrendim.üreme sonrası yeni doğan neslin yaşama tutuna bilmesi de ayrı bir zaman dilimi grektirebilir mi?,ayrıca toprağın canlanması ,bitki ve ağaçların sürgün verme dönemleri varmıdır ,yoksa tüm yıl'mı sürüyor?

Gebelik iki ay olduktan sonra çok ekstrem durumlar dışında sorun yaşanmaz. Gebeliğin son dönemlerinde yine strese bağlı erken doğumlar olabilir. Ancak şunun bilinmesi gerekir

koca koca makinalarla sürat yaparak etrafa ateş ederek hayvanı av ya da başka amaçla köpekle kovalayarak sıkıştımadıkça bunların hiçbirisi olmaz. Ne üreme periyodunda ne de gebelik ya da doğum sürecinde yolunda ilerleyen bir offroad grubu bu hayvanlara zarar veremez. Zaten yavaş ilerliyoruz hayvanın sesimizi duyup kaçma şansını kendisine veriyoruz
hayvanın yolunu kesmeyiz köpekle sıkıştımayız ateş etmeyiz avlamaya çalışmayız hatta hayvanı farkedersek kaçması için yol ve imkan veririz en fazla bir kare fotoğraf çakmeye çalışırız.

Ancak unutmayalım elinde delikli demir olanlar da bizimle aynı aracı hatta bazen aynı logoyu taşıyarak kullanıyorlar
bu durumda kim yaban hayatına zarar verir kim vermez ayırt etmek zor ve ormancı cezayı basarsa haklıdır

Nadir Abinin dediği gibi bir süre oralardan uzak duralım o bölgeye gitmeyelim ortalık durulunca da ormancılarla ortak çalışalım gönüllü denetleyici olalım gerekirse araçlarımıza onların tanıyacağı bildiği logolar yapıştıralım bir süre sonra emin olun işler yoluna girer

bizi avcılardan ayırdıkları an ve ortak projeler üreterek yavan hayatına zarar verenlere karşı ortak hareket ettiğimiz an heryere gideriz sadece şu an ortalık toz dumanken 26 000 lira ceza ödeyen ilk kişi olmayalım derim.

saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR