yasarergun
Dünyayı değiştirebilirsin
Ynt: Önemli Duyuru !!!
yazdıklarınızın altına imza atıyorum. bir ara uzuuun bir ekleme yapma hakkımı saklı tutuyorum.
[table][tr][td]BOZO' Alıntı:Selamlar
Beyler bu konu sanki buralarda biraz saklı kalmış bence herkesi bilgilendirecek bir başlıkta toplamak lazım insanlar sıkıntıya düşecek.
Konuyu okudum bir kaç şey yazmam izninizle.
Doğada özellikle bozuk havalarda dolaşmak insanda denge yön bulma özellikle hızlı düşünme ve zekayı geliştirip vücududa güçlendirir dayanaklı olmasını sağlar. çocuk yaşta yüzmeye başlamakta aynı etkileri saglar. sokakta dolaşan insanların %90 nı kuzeyi gösteremez sokakta dolaşan insanların yine %80 - 90 nı yüzme bilmez 3 tarafı denizlerle çevrili yurdumun şilesinde milesinde boğulur. Bu arada bulgaristana kadar uzanan belgrad ormanları girişe kapatılmıştır vahşi hayvan üretimi yada ne sebeple ise. iyde bu vahşi hayvanları vatandaş çoluk çocuk nasıl görecek. vs. emin olun amaç çok farklı madem vahşi hayata doğaya zarar verecek şeyler yasaklanıyor.
1 silah yasak neden adam öldürür tamam arabayıda yasaklayın daha çok öldürüyor dünya birincisiyiz.
2 marmara denizi doğal fosteptik oldu tamam affınıza sığınarak yazıyorum defi hacet etmeyide yasaklayın marmarada 223 balık türünden 2 - 3 tane kaldı bazı yerlerde oksijen seviyesi 0 haklı gerekçenizde olur bi de deniz trafiğini yasakladınız mı marmara kurtulur al sana doğa hadi sıkıysa kurtar kendi vatandaşına yüklenmek kolay bide yabancılara yüklen görelim
3 aman orman tutanagı kesin hükümdür danıştaya anayasa mahkemesine gitmez bu kanun kanundur da adaleti yoktur demokrasi ile ilgisi hiç yoktur söylenmesi ayıptır.
4 daha çok yazarız benim araç vergide jeep köprüde kamyonet falan diye.
ege denizinde 750 adanın mülkiyeti ihtilaflı yunanlı bu adalara meraklı insanları yollayıp her türlü maddi desteği verip saadece evin çatısı agaçları geçmeyecek şartı koydu ve adaların sahibi oldu
trol yapan balıkçı teknelerini yakalayıp personeli tutukladıktan sonra gemiyi batırdı balıklara yuva yaptı bizde sabah erken kalkan trolde yapar dip manyatıda durdursana
istanbulun %90 nı kaçak hadi buyur yık doğayı kurtar o %90 doğaya yapılmadımı hadi ğereğini yap amaç kalabalıkların yasak ceza bileşkesiyle parasını almak
Medeni ülkeler orman yangınlarının uçakla yangın arabasıyla sönmiyeceğini anlayıp daglarda yer altı sularını kullanmayı ögrendiler vatandaşı doğaya çıkmak için teşvik ettiler her türlü imkanı sağladılar gözcü kulleleri çöp kontenyerleri tuvaletler yaptılar hem doğaları gelişti hemde nesilleri gelişiyor bizdede alerji astım ufacık bir soğuk almada antibiyotik tüketimi aldı başını gidiyor ben Türküm Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım bana ormanı denizi yasaklıyamazsın vahşi hayvanmı üretiyorsun üret çek çitini sınırını belirle bende o sınıra gelip seyrediym çoluk çocuğa gösteriym doğada görsün tv de değil. o ormanlar topraklar bizim ormanımız neslimizin toprakları ormanlar yasak koyanların değil yasağın bilimsel gerçek bir dayanağı yok
aslında konu çok uzun ama olay saadece vatandaş yada kalabalık olmakla ilgili.. Bence bu konuya dikkat çekmek biz vatandaşız demek için mesela yurt genelinde kampanya başlatıp 15 gün benzin mazot almamak lazım, mesela 1000 araçla gidip ormanda bir tur atmak lazım. kısaca vatandaş olmak lazım kalabalık değil, hukuk yönü kapalıymış Türkiyede hukuk yolu tükendimi ahim e doğrudan gidilir danıştay beklenmez ahime kadar yolu var burda 26000 TL alır ahimde 260000 € öder. saygılar
yazdıklarınızın altına imza atıyorum. bir ara uzuuun bir ekleme yapma hakkımı saklı tutuyorum.