Önemli Duyuru !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 219
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,328
Ynt: Önemli Duyuru !!!

tyt.fan' Alıntı:
bir avuç gezginin 4x4 ünden çıkan egzost sesinden akabilecek yağdan doğaya zarar gelecek diye düşünen muhterem zevat arnavutköydeki ömerlideki ayazağadaki hafriyatları,kamyon iş makinası gürültüsünü akan yağları nedense görmez.ömerlide eskiden şimdi taş ocağı olan bölgede bahçesine giden köylü karaca domuz tikli çakal aklınıza gelecek hertürlü mahlukatı görebilirdi.ilk önce yılanlar bölgeyi terketti.şimdi martı ve karabataktan başka kuş yok.doğa severi ormandan çıkarmaya çalışan mühendisler bu ocaklar verimsiz hale geldiğinde 2b hafriyat döküm alanı gibi rantiye olmadan nasıl yeşillendirebilirler onun araştırmasını yapsınlar.kartalda e5 kenarında kendimi bildim bileli var olan eski taş ocağının krater gibi kalıntısı var.o orda duruken yandaşın anasının dinindeki döküm alanına devasa kamyonlarla hafriyat taşıtırlar.sebeb malum o hafriyat 50 100 tl karşılında o alana dökülecek.bence sayısı bi kaç yüzü geçmeyecek 4x4 den önce bu onbinlerce kamyon ve işmakinasından oluşan güruh ormandan çıkarılsın

Murat bey bende bunu vurgulamak istiyorum... Siz daha detaylı anlattınız...Bazı insanlar yok canım okadar da orman tahribatı yoktur düşüncesindeler, fakat durum daha vahim boyutlarda ve daha da zirveye tırmanmakta.Keşke bir fırsat olsa hepimiz atlasak araçlarımıza bu bölgede madenleri veya o bölgeye zarar veren diğer işletmeleri gözlerimizle görsek. Bu orman bölgelerinde (türkiyenin bir çok bölgesi) senelerdir keşifler ve geziler yapıyorum. Bitki örtüsüne olan en fazla zararrım yangın şeritlerindeki mt lastiklerin izidir... Tutup da enduro motorlar, 4x4 hafif arazi araçları eko sistemi bozuyor doğaya zarar veriyor demesinler lütfen... Tahribatı gözüyle göremeyenler google map veya google earth programlarını kullanarak üzücü durumu görebilirler... Maden firmaları devletten kiraladıkları arazileri işlevi bittikten sonra kendi kaderine terkedip gidiyorlar. Bilgilerim yanlış olduğunu sanmıyorum, olsa olsa eksiktir diye düşünüyorum ... Evet maalesef 1.6 milyon ağaç 3. köprü için kesilecek... (bunu yolun genişlik uzunluk ve talii yolların katılımından ormandaki dokunun sıklığından hesap edebilirsiniz.19.5 km ormanlık arazideki parçası, 110 mt yol genişliği ve tali yolları hesaba katın)daha önce 2 milyon diye yazmıştım demek 400 binde ben eklemişim. orman hayatı ve yaban hayat yaşaması için doğa severleri dışarı atıp otoban yapıyorlar mükemmel değilmi ! Lütfen aman da doğru yapıyolar doğal hayatı koruyolar demeyin...Siz, biz bilinçli olduğumuz sürece kendi hayatlarımızı yeşertebilirz, hiç bir yasakla bir yer korunmaz... google map 41.152808,29.387398 copy yapıp yapıştırın ve bakın nasıl bir tahribat var ve bu yara büyümekte...

Etiketler

olumlu gelişmeler doğrultusunda bir örgütlenmenin haberlerini bekliyoruz.. her ne kadar İstanbul'da olmasam da, 5 göbektir istanbullu olarak hem çevrenin koruması, hem de off-road etkinliklerinin devamı için güzel gelişmeler olması dileğiyle.. takipteyim..

MURAT BEY HAKLI BEYLER,
Bu doğa severlere yapılan ajitasyondan başka bir şey değil arkadaşlar. Ne yazıkki işede yarıyor çünkü
gerçek doğa severler bizleriz.

Verdiğiniz örnekler in hepsinde haklısınız,yetkili bunları anlattı yanlış olduğunu söyledi zaten,ama nihayetinde devlet memuru ,adamın kısaca dediği şu belgrat ormanının içinde özel bir bölge var,hayvanlar koruma altında ,oralara bile engelleri aşıp girenler olmuş,sıkıntılar bu yüzden meydana çıkmış,gelişmeleri bizde takip ediyoruz,bellimi olur sırf gezenbilir için ilerki tarihlerde kendi etaplarımızı oluştururuz. ???

mogzilla' Alıntı:
Arkadaşlar konu ciddi.Şahsen hiçbir arkadaşımım üzülmesini istemem.Mesleğim olduğu için orman kanunlarını iyi bilirim.Ormancı bir kere tutanağı tuttumu geri dönüş yoktur.Adam vursanız tecili var , orman suçlarının tecili yoktur.Hiç bir orman suçu danıştaya , anayasa mahkemesine gitmez.Direk hükme bağlanır.
Bu nedenle bir müddet sutre gerisine çekilelim ve gelişmeleri takip edelim derim.Ayrıca özellikle Belgrad Ormanlarından uzak duralım.
Orman Muhafaza,Gümrük Muhafaza,Allah Muhafaza arkadaşlar Nadir beyi dinleyin amaaan demeyin selamlar

yol' Alıntı:
Konuyla ilgili bir takım girişimlerde bulunduk, çalışmalarımız devam ediyor. Kısa bir süre içinde birbirinden güzel haberlerin duyurusunu yapmayı umuyoruz :smiley:

sanırım herhangi bir gelişme yok ,

Tamda Off-Road'ı İnsanlara Aşılamaya Çalışırken Böylesine Saçma Ve Genelleyici Kurallar Koymak..Kusura Bakmayın Ama Çok Aptalca.Tamam Hak Veriyorum Ne Yazıkki Aramızda Doğa Düşmanı Ve Off-Road'ı Sadece Dağda Dibine Kadar İçip Sarhoş Olup Oraya Buraya Zarar Vermek Zannedenler Var.Ama Bunları Elemek Bizlerin Elinde.Böylesine Yasaklar Koymak Doğru Değil..Ülkeyi Irak Haline Getirmeyi bıraktılar şimdi de doğa sporlarına el attılar..yazıkkk çok yazık..

Yarın görürsünüz o korunan , bu kadar önem verilen bölgelere nasıl havuzlu villalar yapılıyor ... orman yarılarak nasıl otoban geçiyor içinden ... Yakındır yakın ...

Evet maalesef Hükümetimizin istanbula yakını yeni şehirler yapma ve kanal projeleriyle trakyanın endemik bitkilere sahip, kıymetli tek ormanı olan ıstırancalarıda yok etmeye hazırlanıyor... Kimin umrunda değilmi, önemli olan herkeze yeni bir beton ev... Dostlar insanlar ormanları sevmiyorlar... Yakıp kesip tarım arazisi yapıyorlar, tarımıda hibritle GDO ile yok ediyorlar...Kanserli insan sayısı her geçen gün artıyor, ormanı kesiyorlar bina yapıyorlar ki ahmet mehmet ayşe 3. 5. evlerini alıp yatırım yapsınlar, ormanları kesiyorlar, ama aslında hepimizi kesiyorlar... Daha önce bir yazımda bir bey yanlış bilgilere sahip olduğumu her yere her ağaç dikilemeyeceğini söylemişti, ama ben işim ve merakım gereği meşe ve ardıç ormanlarının faydalarını çok iyi biliyorum... Meşe halk adında meşe palamudu (walloon oak-Quercus İtaburensis Decaisne) anti bakteriyel ve anti mikrobiyel bir yapıya sahiptir... Kendi yarattığı meyva ve çiçekleri ile bulunduğu toprağı inanılmaz beslemektedir.Orman ve orman toprağı bir çok mineraller açısından çok daha verimli hale gelmektedir.Bu da bize daha çok oksijen olarak geri dönmektedir.Bu palamudu benim gibi doğal boyada kullanırsanız, toksit olmayan insanların giyebileceği tekstil ürünleride yapabilirsiniz. İçinde bulunan tanin ile ekmek bile yapabilirsiniz...ama tamamını meşeden yaparsanız tanin sizi zehirleyebilir. amacım sadece eleştiri değil birazda birilerini bilgilendirmektir. Orman işletmeleri bir şirket mantığında çalıştığı için meşelikler bodur ve cılız ağaçlar olduğundan bu insanları gözünde yakmaktan başka bir işe yaramaz. Bunun yerine çabuk yetişen çamlar daha ticari olduğundan dikilp yetiştirilir...Ticari olarak bir okadar gelir getiren çam yangın içinde bir okadar elverişlidir. Kozalakları patlayarak bazen km lerce öteye fırlayıp yagının farklı bir yerde yayılmasını sağlar... 2006 ayvalık çamlık bölgesi yangınında bunu yaşadık yaklaşık 200 mt mesafede su üzerinden aşan kozalakları gördüm...havayi fişek gibi... Orman yangınlarına karşı daha fazla yatırım yapılıp daha çok uçak helikopter alacaklarına ormanları kesmeyi daha iyi bir çözüm gibi görüyorlar... Malesef İnsanlık günü kurtarabilmek adına garip kararlar alabilmekte... Aslında bakıyorsunuz dünyada insanlık ve doğa adına hiç bir şey artı olarak gitmemekte, her yerde bir çöküntü yaşamakta, emperyalist ve kapitalist sistem adına yapılan savaşlarda hem insanlar ölmekte hemde doğa fena halde tahrip edilmekte...İnsanlık bu şekilde sonunu hazırlıyor gibi... Konuyu fena halde başka yerlere taşıdım sanırım...sadece biraz içimi döktüm okadar ...herkeze selamlar...:smiley:

kemalhanoray' Alıntı:
Tamda Off-Road'ı İnsanlara Aşılamaya Çalışırken Böylesine Saçma Ve Genelleyici Kurallar Koymak..Kusura Bakmayın Ama Çok Aptalca.Tamam Hak Veriyorum Ne Yazıkki Aramızda Doğa Düşmanı Ve Off-Road'ı Sadece Dağda Dibine Kadar İçip Sarhoş Olup Oraya Buraya Zarar Vermek Zannedenler Var.............

hay ağzına sağlık,

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
kemalhanoray' Alıntı:
Tamda Off-Road'ı İnsanlara Aşılamaya Çalışırken Böylesine Saçma Ve Genelleyici Kurallar Koymak..Kusura Bakmayın Ama Çok Aptalca.Tamam Hak Veriyorum Ne Yazıkki Aramızda Doğa Düşmanı Ve Off-Road'ı Sadece Dağda Dibine Kadar İçip Sarhoş Olup Oraya Buraya Zarar Vermek Zannedenler Var.............

hay ağzına sağlık,
+1

Rica Ederim Abilerim Söylemek İstediğimiz O Kadar Çok Şey Var ki Bazen Hepsini Söylemeye Fırsat Olmuyor,Ortak Amacımız Türkiye'de Off-Road Sporunu İnsanlara Sevdirmek Özellikle Gezenbilir Ailesi Olarak Doğa Sporlarını Sevdirmekk..Bu Yasaklardan Sonra Hadi Buyur Sevdir Bakalım..Adam Gelir Mi Off-Road'a Doğa Yürüyüşüne? Gelmez..! Niye ? Para Cezası Korkusu Var Adamda Dile KOlay 26.000TL !! Hain Herifler Benzinden Attıkları Kazık Yetmiyor Şimdi de Tefeciliğe Başladılar !!!!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR