Önemli Duyuru !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 219
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,338
Ynt: Önemli Duyuru !!!

Sn.Nadir bey in lafı üstüne.ne desek kil u kal dan öte bir şey olmaz.Orhan beyin verdiği ve birebir yaşadığı örnek ise.Aslına bu konuda her şeyi anlatıyor.Bunun dışında söylenecek.aksi bir şeyi, kefe ye koymak hilekarlık gibi geliyor bana .Duyarlılığınıza ve paylaşımınıza saygılar ve selamlar.

Etiketler

Evet asıl sorunda bu sanırım.
Tek tek ulaşamayınca, toptan kesiyorlar cezayı.
Bunu kabullenilir birşey olmasa bile, kabullenilmek zorunda...

"Kurunun yanında yaşta yanar"

doksanlı yıllara kadar ralli yapılabiliyodu belgrad ormanlarındaki parkurlarda.o yıllarda grup a grup b araçlar şimdikinden çok çok fazla ses çıkartırdı.hatta bi ara buradaki rekabeti yurtdışına taşırmışlardı.yurt dışında sanırım bulgaristandı emre yerlici yi sesi limitin üzerinde diye diskalifiye etmişlerdi.sonra ralli belgrad ormanında yasaklandı.sebep olarakta araçların egzozstlarından çıkan aşırı gürültünün ormanın esas sahiplerini rahatsız etmesi gösterildi.bugünki yasakta yağ,egzozst dumanı,ses mutlaka etkendir.ama birinci etken mutlaka insandır.
hafta sonları temiz hava alalım maksadıyla neşet parkurunda yürümeye gittiğimizde görüyoduk.bi iki kerede arac toprağa değsin maksatlı arayollara girdik çıktık.insanlar makta yollarını çok hırpalamış bazı yerlerde.ayvat bendinin işletmecisi farklı sanırım ondan,bahçeköy kapısından girip ayvata geçmeye çalışınca gördükki ayrı bi kapı koymuşlar.bizde bisikletçilerin parkurundan girer ayvat a çıkarız diye girdik.yollar asfalt gibi olmuş.stablize dökülmüş,bi tur yaptık bent çevresinde baktık çamura bulanmak için makta yollarına girmeliyiz,ama oraya girip çıkanlar derin izler bırakmış,kanal açmışlar.bizim aracı aşar dedik döndük.gördümüz bence şuydu.bazı 4x4 araç sahipleri kısa giriş çıkışlarla yolları traktörlerin anca girip çıkacağı hale getirmişler.bizde devletin gizli yasasıdır.yapanı yakalayamıyosan tümden yasakla.okullar olmasa o biçim bakanlık yapardım diyen milli eğitim bakanı gibi,bi iki gezen ekiple göz kulak olmaktansa herkese yasak edelim.
offroadçıya endurocuya atv ciye yasak ettin.maslaktan otostopçu alıp ormanı pavyon gibi kullanan kaçak et kesicisine yasak varmı,yok.falanca ilin filanca köyü yardım derneğinin piknik günü giren devasa otobüse yasak varmı,yok.kendi yaptığı gürültü yetmezmiş gibi arabasındaki tesisatı ormanda anırtana varmı yasak,yok.davullu zurnalı içkili nerdeyse çengili gezi piknikçilere varmı yasak, yok.
allah verede neşet suyuna giriş çıkışı yasaklamasın bu adamlar.sabah sporu yapanların istanbuldan getirip burda bıraktıkları hava kiri toksin ormana zarar veriyo bahanesiyle.bu arada offroad onroad yolu bentlerden geçen herkeste düşünelim.biz bu karar için ne yaptık,bu yasakta payımız ne

Kıymetli Abiler,

Bugün 120 tane meyve ağacı ektik Bursa İznik deki arazimize. Ordan dönerken 20 tanede extra meyve ağacı aldım İstanbul'a getirdim evin bahçesinde bozulan ağaçların yerine ve boşluklara ektik ayrıca budama yaptık, toprağı tuttuk, gübre attık vs.... Ağaçları Bursa'dan ağacına göre 5 ila 40 Lira arası temin ettim. Köyden arkadaşlar yövmiyeci olarak çalıştı ama kendim bir fiil 5 tanesini eştim, açdım, dua ile diktim. Yani ben uğraşsam 10 tanede ekerdim. Ben bugüne kadar gezenbilirle bir tane geziye katılmadım yani nasip olmadı ama bir çok dost edindim bu sayede. Bir hafta sonu bir izinle bir bölgeyi ağaçlandırsak ağacı bila bedel de verirler..

Ekolojik dengeyi o kadar bozan etmen varken keyfi uygulamalar insanların yaşantısını etkileyecek duruma gelmemeli.
Bir örnek Şile'de bulunan çöp sahasında 300 ün üzerinde başı boş köpek yaşamakta, çoğalmakta, hatta kepçe operatörleri araçlarından inmekte güçlük çekmekte. Bu köpekler ormanda yavrulama döneminde karacaların, sülünlerin, tavşanların, yaban domuzlarının ve daha bilmediğim bir çok hayvanın yavrusunu yiyerek besleniyor. Hayvanlar bu ekolojinin parçası değilmi. Biz sahipsiz köpekleri çöplüğe götürüp bırakmışız zamanında olmuş şimdi bir kamyon köpek.

2B yasası ile benim, bizim ormandan çıkma ama tekrar orman olabilecek araziler tapulu hale gelecek, toplasan aynı anda 20 arabayı yan yana bulamadığın İstanbul'un ormanında gezemezsin... Biz araziye çıkmak istiyoruz kardeşim dikim mevsimi geçti ama tüplü ağaçlar ekilebilir. Çıkalım boş arazileri ekelim ağaçlandıralım. Hepsi insan ilişkilerine bağlıdır. Bu sayede doğada yürüyelim araçlarımız nükleer yakıtla çalışmıyor doğal dengede bir sıkıntı yapsın.

ict3055' Alıntı:
Yok ben bunu kabul etmem.
Bu konuya eğer BOLOFF'a ait bir görsel konuyor ve eleştiriliyorsa,
Ve bu kulübün doğaya zarar verdiğine dair yorumlar geliyorsa...

Ben yarın o ağacın yanında teknik bir mühendis arkadaşımla ona hiç bir zarar vermediğimizi kanıtlarım?

Ancak burada konu başka...
Kendi grubum hakkında bu tarz bir dialogta laf söyletmem...
Boloff'u off road ve kamp camiasındaki herkes tanır,
Varsa bildikleri kötü birşey yazsınlar...
Yoksa lütfen o kareler bu sayfadan kalksın!

resimlerden geçtik çağrı kendi sayfanızda videoları duruyor yapma allah aşkına .

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
resimlerden geçtik çağrı kendi sayfanızda videoları duruyor yapma allah aşkına .

Abi sen o eleştirdiğin grubu,
Gezenbilir veya herhangi başka bir ekip tarafından düzenlenen organizasyondan sonra,
durup gece yarılarına kadar çöp topladıklarını biliyor musun?

Neyse yorumlar ve kareler silinmiştir.
Konuya insanlar kaldığı yerden yorumlarını yazmaya devam etsinler...
Ben başta Orhan abim olmak üzere, buradaki herkesi seviyorum :smiley:
İyi geceler, saygılar...

ict3055' Alıntı:
Abi sen o eleştirdiğin grubu,
Gezenbilir veya herhangi başka bir ekip tarafından düzenlenen organizasyondan sonra,
durup gece yarılarına kadar çöp topladıklarını biliyor musun?

çağrı bu ana son mesajım
ben herhangi bir kişi yada gurubu eleştirmiyorum sadece yediğimiz haltları görün diye o iki resim koydum ,ben ne anlatırsam anlatayım sen anlamak istediğini anlıyorsun,herşey açık ve net ne yapmak istediğini anlayamadım, savunduğun olayı lütfen düşün,sayfa silindi halen aynı yerdesin , EĞER BU SATIRLARDA SİLİNECEKSE DERHAL BENİM ÜYELİĞİMİDE FESEDİN BÖYLE BİR DÜŞÜNCE YAPISIYLA AYNI KAREDE OLMAM MÜMKÜN DEĞİL.

Diğer videolar var denilen görüntülerde sillinecek mi, biz okuduk sonuçta bunları gördük. Bunları nasıl siliceksiniz.

sayfada yazıda GÜMmmm.hepinize iyi uykular.Umarım faydalı bir paylaşım oldu.

sertem41' Alıntı:
Diğer videolar var denilen görüntülerde sillinecek mi, biz okuduk sonuçta bunları gördük. Bunları nasıl siliceksiniz.

hoş geldin serhat inan kafamdan dumanlar cıkıyor , bugün uyarılan veya ceza kesilen arkadaşımız varmı acaba?

eski üyelerden şimdi yasaklı bi iki adamın yaptıkları yüzünden şimdi tartışma biraz uzasa moderatörler kavga gürültü küfürleşme olacak diye siliyolar konuyu.bu sefer mesajlar gitti.ama anaokulundaymışız muamelesi hoş değil.yetişkin insanlarız.gayet güzel tartışıldı.sesler yükselmedi suçlama vs olmadı.silinmeyebilirdide.ve dediğiniz gibi iyi kötü bişiler kaldı hafızalarda.bu tür tartışmalar la bulunacak ortak doğru.zaten herhangi birimiz haddini aşsa diğerleri cevapsız bırakıp gereken cezayı keser.geçen sadece izledim hidrojen dönüşümü konulu tartışma daha sığlaşmış ama saçmalayana forumdakiler haddini bildirmiş.bu ilginç bi mevzuydu hepimiz hemfikirdik ancak kendi bakış açılarımızdan yaklaştık.yazık oldu 2 3 sayfa kelama

İnanamıyorum ya.... Başlık altında küfür yok hakaret yok özgürce insanlar fikirlerini paylaşıyor.

Anlatılmak istenen burada kimse BOLOFF'a bir şey demiyor, BOLOFF un bu site de yeri ayrıdır zaten, çok değerlidir. Görselleri olan şeyler, Orhan abim bunları hepimiz yapıyoruz demek istiyor, siz, biz, o bu değil, hemen hemen hepimiz yapabiliyoruz. Bunları bir daha düşünelim deniliyor, bu kadar basit.

Ayrıca başlık altında yalınaların silinmesini de eleştirmek istiyorum, madem öyle komple silseydiniz başlığı. Bana da daha önce böyle birşey olmuştu komple kaldırmalarını rica ettim ve kaldırdılar.

Gayet düzeyli bir başlık olduğunu düşünüyorum.

Saygılar.

sertem41' Alıntı:
Anlatılmak istenen burada kimse BOLOFF'a bir şey demiyor, BOLOFF un bu site de yeri ayrıdır zaten, çok değerlidir. Görselleri olan şeyler, Orhan abim bunları hepimiz yapıyoruz demek istiyor, siz, biz, o bu değil, hemen hemen hepimiz yapabiliyoruz. Bunları bir daha düşünelim deniliyor, bu kadar basit.

Herpimiz yapıyoruz diye örnek verilen birşeye. Bizim ekibin görseli örnek olarak gösterilemez diyorum bende.
Sanırım burdaki kimsede beni anlamıyor :D

Önceden ormanlarda üç beş arac gezerdik kimselerin ulaşmadıgı yerlerde kafa dinler off road yapar stres atardık artık off road tutkunlarıda araclarıda cogaldı ve dogal olarak ormana istemeselerde zarar veriyorlar ve göze batıyorlar artık bizlerde hafta sonları amatör etkinliklerimiz için guruplar ve dernekler ceşitli tropi etapları oluşturulursa hem bu işler daha eylenceli olur hemde dünyadaki örnekleri gibi eglenceli ortamlar saglanmış olur misal gezenbilir geleneksel 1. tropi yarışları kulaga baya hoş geliyor yada B gurubunun organize ettigi diger bir tropi orginizasyonu gibi kendi aralarında kupalar verile bilir yada her gurubun ilk 3 yada beşi ortak bir tropi etkinliginde kendi aralarında yarışa bilir en azından hazırladıgımız emek verdigimiz araclarımızın ve kendi beceremizin sınanmasına daha iyi olayların başlamasına vesile olur diye düşünüyorum ne dersiniz ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR