Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 269,955
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Off Roadçu Duster

"Adam" (bu tabir bana ait değildir.) bunu belgelemeli o zaman diğer arkadaşlarımızın hem bu konuda birbirilerine gösterdikleri paylaştıkları
tecrübeleri hatta iddialaşmaları var konuşuyorlar hatta tekrar tekrar yapıyorlar buyrun sizde ispatlayın.
-VX80 kendini ispatlamış ??
-RRC kendini ispatlamış ??
-Disco kendini ispatlamış ??
-Amerikanlar ?? pekii
-Dacia duster ??
-elimizde test ve resimler var ne koşulda kim yapmış belli değil :D yapmayın ya üstüne araç standart ve ben yaptım
-eee kim gördü seni?
-beeeeen olmaz abicim. aslı yok yaylası bize de yakın. :D
Şunu aklınızdan çıkartın Dacia Duster benim ve ya yorum yapan arkadaşlarım için takıntı değil. Burada adama buyur haftasonu lopez e
yada iğneliadaya yada belgrad a derler yada dersiniz ispatlarsınız bizde sonuç görmüş oluruz laf değil.
Amaç ekonomik motor veya bazı harcamalardan kazanım elde etmekse 1.6 tofaş motorlu suzuki ile arkadaşım 4 defadır yarış tamamlıyor
oda diğer off road aracımızdan daha ekonomik öteki araçta 2.5 v6 suzuki birinin derceleri var 3. oldu öbürü sadece yarış tamamlayıp
seviniyor fark bu bence iyi ayırt etmek var.
Hali hazır da zor değil sorun bakalım bu arkadaşlar kaçıncı arabalarında belirli bir off road tecrübesi ve birikim elde ettiklerine inanmışlar ve ben bu araba 80 cm karda yürümez diyorsam yürümez fikri oluşmuş?
Burdaki arkadaşlarım eminimki sap ile samanı benden binlerce kere daha ayırmışlardır. Hayatları off road olmuş olanlar var. Arabasına gözü
gibi bakan ona bir sevgili gibi yaklaşan söz söyletmeyenler hepsi off road gezilerde, oyunlarda bunu bir şekilde kendineve çevresine
kanıtlamış kısacası "seeing is believing" gösterin doğruyu inanalım. Lafla değil.
Ben o duster ın ki 3 arkadaşımda var onlardan da isteyebilirim. Burnuna Farları görünmeyecek şekilde kadara kara dayanmış hatta
önünde ezilmemiş kar göreyim arkasında da 2 metre kar göreyim gider duster alırım hiç dert değil. Bayiisi arkadaşım evet bende ısrarla
resim bekliyorum.hatta video, saygılarımla.

Etiketler

Arkadaşlar yeni yılınız kutlu olsun yeni yılda herşeyi bu kadar ciddiye almayın. İyi yıllar.
:D

Selam

80 cm karda ilerlemek gerçekten çok zor, genelde 30cm -40 cm sonra baya zor ilerlemek.

Ciddi ye almak değil ki niyetim gerçekten ezber bozdurabiliyor ? Yaşadığım yerde hayatta o kadar kar göremedik biz bakalım Bursa ya
gidebilen birileri belki bir şeyler kanıtlayabilir :D

Bu arada bugünde pırıl pırıl bir hava hemde gayet sıcak yazın yandık gibi geliyor karsız soğuksuz bir 1 ocak .... Hayırlısı ne diyelim.
saygılar.

O zaman bu vx 80 nin kaldığı yerden dacia zorlanmadan gider..

167533_176581545709142_100000718927888_439965_6416296_n.jpg

Herkese mutlu yıllar..

Bu forumun kıymetli insanları; doğrusu neyi niçin tartıştığınızı anlayamadım.

Duster'ı tartıştığınız belli de, niye? Varsayalım ki 80 cm. karda ilerleyemeyeceğine inanıyorsunuz, bir arkadaşımız da "ilerledi" dedi.

"Katılmıyorum" der, bırakırsınız. Ya da, bu iddiayı çok uçuk buluyorsanız, "heee, olur" deyince kavga da olmazmış.

Belki de herkes haklıdır. Yumuşak zemin altı erimiş kar mı, sert zemin yeni yağmış kar mı? Sözü edilen karlı ortamın özelliği ne? Yumuşacık karda, sert zeminde patinaja düşme durumu yoksa, birçok araba gidebilir. Ama biraz pusmuş 80 cm. karda birçok araç pes eder. Hele kum gibi karda, tipiyle yağmış karda her araba teslim bayrağını çeker.

Yani bir deneme yapılsa ve Duster yahut bir başka araba karlı ortamın üstesinden gelse bile, benzer durumlarda aynı başarıyı hep gösterir denilemez.
Fizik yasaları geçerlidir baylar: E=T

E cipin durmunu ve şartlarını, T karın yapısını ve yol şartlarını anlatır.

E üstünse T yetersiz kalır. T aşılamazsa E olduğu yerde kalır.

Yok mu bir fizikçi arkadaşımız herşeyi formüle döküp değerleri yerleştirsin ve hesabını çıkarsın. ;D

E (motor, çekiş sistemi, sürücü, lastik vb) > T (karlı ortamın yapısı, kar miktarı, zemin vb) = Duster gider
E.......................................................< T..........................................................= Duster kalır

Şöyle de söyleyebilirim: Benim gibi bir acemi, altında XYZ de olsa 30 cm karda perişan olur, kayar, kaydırır, ter atar; ama usta 80 cm'lik karda bana mısın demeyebilir.

Sanıyorum arkadaşlarımız "benim arabam seninkini döver" yahut "senin araban dayak yemeye mahkum" mantığıyla yaklaşıyorlar.
En güzel mantık şu (benim mantığım): Hepinizin arabası benim arabamı döver, ama ben kendi arabama biniyorum, napalım, bende sadece o var. ;D

Saygılar sunarım.

Selam dündaralp.

Sayın dündaralp'in fotosu ne demek istediğimi tam anlatmış, denk geldi.

Şayet zemin ve kar yapısı uygun olsaydı, o canavar o yolda duman attırırdı. Belli ki zemin kaygan, kar da tekerleklere sıvaşan cinsten. Doğal olarak kürek gerekir. :smiley:

Fizik yasaları geçerlidir baylar: E=T

E cipin durmunu ve şartlarını, T karın yapısını ve yol şartlarını anlatır.

E üstünse T yetersiz kalır. T aşılamazsa E olduğu yerde kalır.

Henüz kimse cetvel ile ölçüp bakılabilecek basit birşey için fizik yasası koymadı ama illa koymak gerekiyorsa şu şekilde.

1. aracın alt yüksekliğini ölçün, adı L olsun.
2. kar yüksekliğini ölçün, adı M olsun
3. hadi kar için bir de zorlanınca biraz sıkışabilme katsayısı tanımlayalım, fizik kitaplarından çıkma artistik bi sembolü olsun, alpha, değeri 0 ile 1 arasında olacak.

L > M.alpha (arabanın karda ilerleme olasılığına dair teorem, fizikçi(!) olasiliksiz az önce uydurdu)

olacak. Yoksa küreklere asılırsınız. İsterseniz alpha'nın değerinin kaç olduğuna dair deneysel çalışmalarınıza başlayabilirsiniz.

Şöyle de söyleyebilirim: Benim gibi bir acemi, altında XYZ de olsa 30 cm karda perişan olur, kayar, kaydırır, ter atar; ama usta 80 cm'lik karda bana mısın demeyebilir.

O ustaya sayılar. Biz henüz newton mekaniği ile çalışıyoruz, belki quantum mekaniği ile çalışıyor olsaydık yerden yüksekliği 20-30 cm olan araç 80 cm kar üzerinden giderdi.

Yeni yıla da böyle saçma sapan bi tartışmayla girdik ya hadi hayırlısı.

Bence bu forumlara biraz daha az ciddiyet ve daha fazla şaka lazım.

Yine kopmuş gürültü. Neyi tartışıyorsunuz bir de anlayabilsem :D :D
Evet, Duster Land Cruiser'in kaldığı yerden gidemez. Land Cruiser sahibi arkadaşlar mutlu mu :smiley: :smiley: :smiley:

Yine kopmuş gürültü. Neyi tartışıyorsunuz bir de anlayabilsem
Evet, Duster Land Cruiser'in kaldığı yerden gidemez. Land Cruiser sahibi arkadaşlar mutlu mu

Bu forum muhabbetleri hep böyle. İncir çekirdeğini doldurmayan şeylerden her zaman bir tartışma çıkar.
Yeni birşey değil binlerce yıldır bilinen bir problem. Mesela bakın Eflatun (Plato) vakti zamanında ne demiş.

Plato criticizes the written transmission of knowledge as faulty, favoring instead the spoken logos: "he who has knowledge of the just and the good and beautiful ... will not, when in earnest, write them in ink, sowing them through a pen with words, which cannot defend themselves by argument and cannot teach the truth effectually." The same argument is repeated in Plato's Seventh Letter (344 c): "every serious man in dealing with really serious subjects carefully avoids writing." In the same letter he writes (341 c): "I can certainly declare concerning all these writers who claim to know the subjects that I seriously study ... there does not exist, nor will there ever exist, any treatise of mine dealing therewith." Such secrecy is necessary in order not "to expose them to unseemly and degrading treatment"

(http://en.wikipedia.org/wiki/Plato adresinden alıntıdır)

Keşke Türkçe viki adam gibi biryer olsaydı da ordan türkçesini kopyalasaydık. Neyse. Bu da idare eder herhalde.

Bakın şimdi arkadaşlar tekrar söyleyeyim olay Duster değil ve suçlandığımız gibi amacımız Duster karda yürür mü? de değil. hani orda bir
arkadaşım bize mantıksız demiş ya resim eklediğimiz için acaip acaip arabalar dediğide kar küreyicileri yazdığınızda Google a hepinizin önüne
çıkacak olan iş makinesi aparatları ancak biri çıkıyor 80 cm duvar üzerinde kaput yüksekliği 120 cm jant ölçüsü 16 icnh ki buda 46 buçuk
Cm olan bir araç yürüdü diyor, Başkası olmaz diyince Bence Mantıksız gibi bir laf ediyor.
Burada ki arkadaşlarımızın deneyimlerini yabana atmaması gerektiğini olmaz diyenlerin bir bildiği vardır sizde deneyimleriniz yapın görselleri
paylaşın diyince mantıksız Duster takıntılı boy takıntılı oluyoruz yada diğer arkadaşımın söylediği gibi katılmıyorum hadi ben gidiyorum diyip
kenara çekilmeliyiz değilmi ?
Yahu bu platform off road ın tartışıldığı bir platform mudur? burası forum adı üzerinde paylaşım tartışma şekillendirme ortamı bu bana
cevap verme hele de yılbaşı diye uyarıda bulunmuşsunuz o ayrı birşey yılbaşında forum kapanıyor mu ? :smiley: ben ciddiye alıyorum ama
başkaları formüller yazıyor oda bambaşka bir olay. :D
Haklısınız ben forumda tartışmakla hata ettim. Diğer forumlardan çekilip giden arkadaşlar gibi yapmalıyımki Duster özgürce 80 cm karda
yürüsün.
Ne diyim haklısınız. :D Anladım ben. :D

Koca koca adamlar oturup neyi tartışıyoruz ya, yok Land Cruiser Duster'dan daha iyi mi değil mi. Duster oradan geçer mi geçemezse Land Cruser'dan daha kötü demektir :smiley: Bindiğiniz araçlarla o kadar özdeşleşmeyin, o kadar önemsemeyin. Sonuçta Duster da Toyota'da bizim değil, ya Japon ya Amerikan ya da Avrupalı. Onlar bile bizim kadar takmıyorlar bu meseleleri.

Plato criticizes the written transmission of knowledge as faulty, favoring instead the spoken logos: "he who has knowledge of the just and the good and beautiful ... will not, when in earnest, write them in ink, sowing them through a pen with words, which cannot defend themselves by argument and cannot teach the truth effectually." The same argument is repeated in Plato's Seventh Letter (344 c): "every serious man in dealing with really serious subjects carefully avoids writing." In the same letter he writes (341 c): "I can certainly declare concerning all these writers who claim to know the subjects that I seriously study ... there does not exist, nor will there ever exist, any treatise of mine dealing therewith." Such secrecy is necessary in order not "to expose them to unseemly and degrading treatment"
Abi bu ne :eek: sırf bu tür felsefi metinleri ilk okumada anlayamadığım için Sociology 101 dersini iki kez almak zorunda kalmıştım. ;D
Sonuçta ne demiş Antik Yunan üstatlar, yaza yaza mürekkebiniz biter yine de bir arpa boyu yol alamazsınız. Sonuçta en ucuzu da en pahalısı da aynı amaca hizmet etmeli, bizi A noktasından B noktasına en keyifle taşımaya. Herkese iyi yıllar

CİNCİN' Alıntı:
Koca koca adamlar oturup neyi tartışıyoruz ya, yok Land Cruiser Duster'dan daha iyi mi değil mi. Duster oradan geçer mi geçemezse Land Cruser'dan daha kötü demektir :smiley: Bindiğiniz araçlarla o kadar özdeşleşmeyin, o kadar önemsemeyin. Sonuçta Duster da Toyota'da bizim değil, ya Japon ya Amerikan ya da Avrupalı. Onlar bile bizim kadar takmıyorlar bu meseleleri. Sonuçta en ucuzu da en pahalısı da aynı amaca hizmet etmeli, bizi A noktasından B noktasına en keyifle taşımaya. Herkese iyi yıllar
Abi bu ne :eek: sırf bu tür felsefi metinleri ilk okumada anlayamadığım için Sociology 101 dersini iki kez almak zorunda kalmıştım. ;D

Yahu bu ne fikri sabitliktir bu nasıl bir şey daha ilk cümlemde ne yazdım buraya yazmış olmak için yazmayın arkadaşlar lütfen ama ;

warmaster' Alıntı:
Bakın şimdi arkadaşlar tekrar söyleyeyim olay Duster değil ve suçlandığımız gibi amacımız Duster karda yürür mü? de değil. hani orda bir
arkadaşım bize mantıksız demiş ya resim eklediğimiz için acaip acaip arabalar dediğide kar küreyicileri yazdığınızda Google a hepinizin önüne
çıkacak olan iş makinesi aparatları ancak biri çıkıyor 80 cm duvar üzerinde kaput yüksekliği 120 cm jant ölçüsü 16 icnh ki buda 46 buçuk
Cm olan bir araç yürüdü diyor, Başkası olmaz diyince Bence Mantıksız gibi bir laf ediyor.
Burada ki arkadaşlarımızın deneyimlerini yabana atmaması gerektiğini olmaz diyenlerin bir bildiği vardır sizde deneyimleriniz yapın görselleri
paylaşın diyince mantıksız Duster takıntılı boy takıntılı oluyoruz yada diğer arkadaşımın söylediği gibi katılmıyorum hadi ben gidiyorum diyip
kenara çekilmeliyiz değilmi ?
Yahu bu platform off road ın tartışıldığı bir platform mudur? burası forum adı üzerinde paylaşım tartışma şekillendirme ortamı bu bana
cevap verme hele de yılbaşı diye uyarıda bulunmuşsunuz o ayrı birşey yılbaşında forum kapanıyor mu ? :smiley: ben ciddiye alıyorum ama
Haklısınız ben forumda tartışmakla hata ettim. Diğer forumlardan çekilip giden arkadaşlar gibi yapmalıyımki Duster özgürce 80 cm karda
yürüsün.
Ne diyim haklısınız. :D Anladım ben. :D

Burada yada yukarıdaki herhangi bir mesajımda Land cruiser savunması geçiyor mu? Ben markaları topluca yazdım hatta Amerikanları tek
tek yazmadım Amerikan diye yazdım Duster için bir karalama yazdım mı?
Şurada yeni bir başlık açılmış hop bende dalayım diye yada eğleneyim diye tartışmayı neden kirletiyoruz? yorum yapmışız yorum eklenmiş
konuşuyoruz tarışıyoruz kavga etmiyoruz ki ortalık karışsın tartışmayı başlatan arkadaşım Duster ın sahibi bile değilki. Ben yürüdüm dedi
bizde mübala etme dedik oda kanıtla geleceğim dedi. Bekliyoruz. arada esprili bişeyer yazıldı. Başka arkadaşlarımız fikir beyan etti. Tarzları
bana uymadı bende fikrimi beyan ettim. Karışmış bir şey yok. Lütfen yazılanları dikkatli okuyalım. forum ortamındaki kişiliğinizin sadece ve
sadece yazdıklarınızdan başka bir şey olmadığını unutmayın. Tek boyutlu bir paylaşımdır çok kolay yanlış anlaşılabilirsiniz.
Neyse ben boyumun ölçüsünü aldım.Teşekkürler.

Sayın olasılıksız,

Doğrusu ne demek istediğinizi anlayamadım.

Ben de meramımı anlatamamışım. Şöyle söyleyeyim izninizle... Ben tartışmaya müdahil olarak "gider-gitmez" demek istemedim. Giderse de gitmezse de Duster'ın kendi bileceği iş. Gidemezse Land da kendi bilir.

Mesajımın özü sadece "bu gibi olaylarda fizik yasaları geçerlidir, tartışmanın anlamı yok" demektir.

Başka bir anlam çıkarmak istiyorsanız, alfayı betayı da hesaplamak istiyorsanız, hatta işin nötrino boyutuna bile inmeyi arzu ederseniz siz bilirsiniz.

SONUÇ:

Dediğiniz doğrudur.
Yerden göğe kadar haklısınız.
Zatımın yazdığı her şey geçersizdir.

Sanıyorum bu sizi mutlu kılar.

Sağlıcakla kalın.

80cm karda duster gidemez.

resimdeki nivanın farının yerden yüksekliği 75 cm gerisini siz hesap edin araba askıda kaldı.

16-10-2010-0013.jpg

warmaster' Alıntı:

Muhterem katılımcı, o formülleri yazan benim. Daha önceki sayfalarda sizin tezinizin ne olduğunu bile hatırlamıyorum.

Size ait bir ifade olan "bambaşka bir olay" nitelemesi için derim ki, insanoğlu espri diye bir şey icad etmiş. İyidir yahut kötüdür, iyi yapılır yahut kötü yapılır, ama üzerinde tartışmaya gerek bile yoktur. O "bambaşka olay"ı böyle görmenizi dilerim.

Saygılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri