Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey
scerit' Alıntı:
teşekkür ederim. bugün devrini aldım. yağını 10000km tam olmuş değişeli. bütün bakımını haftaya yaptırırım inşallah. katkıdan yana fikrinizi kullanacağım
hayırlı olsun diyelim aracınız...
kazasız belasız binmek nasip olsun..
benim de naçizane önerilerim olacak...
--- öncelikle difransiyel yağının değişimini yaparken, LSD özellikli yağ ile değişim yapmanız gerekiyor... zaten difransiyelin üzerinde de ONLY USE LSD OİL yazar.. çoğu servis bunu bilmez.. bu özellikli yağ piyasada kolay bulunan bir yağ değil ama yok da değil...
---ikincisi marş ve şarj dinamo kömürlerini değiştirmeniz ve dinamo bakımlarını yaptırmanız..
. boyu iki, üç cm olan o kömür parçası, bitime yaklaşmışsa dinamoları bozup daha çok masraf açtığı gibi aracı çalışmaz hale de getirir..
ikinci el araçlarda benim ilk değiştirdiğim parçadır... kendi aracımda da alır almaz bu kömürleri değiştim.. ve değişimi yapan usta: eğer değiştirmeseydin her an yolda kalabilirdin gibi bir ifade kullandı...
------üçüncüsü radyatörü temizletmeniz... çok uzun ve masraflı bir iş değildir... radyatörü söktürdüğünüzde suyu ve içinden çıkanları bir kovaya boşalttırın.. ne demek istediğimi o vakit anlarsınız... ve radyatör temizliğinden sonra antifiriz koyulduğundan emin olun... (unutulabiliyor bazen)
---- disklerinizi ve de balatalarınızı da yenilemenizi öneririm... diskleri her usta söküp takamaz.. disklere bağlı parçanın söküm ve takımı ile ilgili daha önce bilgisi olan ve değişim yapmış bir ustanın olmasına dikkat edin derim..
--- bir de muhtemelen direksiyon tarafındaki kapı direğinde, lastiklerin basıncı ile ilgili bilgilerin olduğu bir etiket vardır..
.buradaki BAR MİKTARINI (2.4 TERRANODA bu değer 32 dir) unutmamanız ve lastiklerinizi bu basınç düzenine göre düzenlemeniz önemlidir..
32 bar basınç olması gereken bir lastikte, hava miktarı 1 bar düştüğünde, yani 31 olduğunda , fren mesafesi 11 metre kadar uzar... testi yapılarak alınmış veridir bu..
eğer yükünüz ve yolcu sayınız fazla ise bu veriyi 1 bar artırabilirsiniz...yani etikette yazan 32 bar ise 33 bar hava vurabilirsiniz..
---- anlatılacak çok şey var ama sanırım bunları zamana bırakmak gerek...
--- tekrar hayırlı olsun ... aramıza HOŞGELDİNİZ