Ynt: Nissan Terrano Iı Hakkında Herşey
İyi günler herkese arkadaşlar ; Bende 3 aydır 2,4 1997 Terrano kullanıcısıyım.
Adım Osman ve Adanadan katılıyorum aranıza.
Aracı ilk aldığımda arka fren merkezi ve alt takımları değiştirdim. Alt takımlarla beraber aks körükleri falanda değişti. Adanada parça konusunda SUN OTOMOTİV var İlker Eraslan , çok yardımcı oldu kendileri.
Hatırladığım kadarı ile ;
Z rot , rot başları , takozlar , aks başı , arka sağ sol fren merkezleri ve periyodik bakım parçaları için 650 TL civarı bir para ödedim parçacıya.
Onarım için tanıdık bir yere gittim ancak beni yanılttıkları ve arabayı yarım teslim ettikleri için adlarını paylaşmayacağım buradan.
Bir çok arkadaş radyatör sorunundan bahsetmiş , değişimi yapılmış ama sorun çözülmemiş diyorlar.
Arkadaşlar bende radyatörü değiştim ve sorun çözülmemeişti. Devamında araçlarımızda aslında o bölgede olmayan bir termostadı takdırdım 86 derece idi zannedersem , motordan gelen suyun radyayötöre gittiği bağlantı üzerine ve sorun yine düzelmedi , sonra aracın orjinalinde olan termostadıda 86 derecelik ile değiştirdim ve şuan Adanayı bilmem anlatmaya gerek varmı , bir çoğunuzun yaşadığı yerin yazından sıcak kışı vardır buranın , hiç bir sorun yaşamadım.
Son olarak NİSSAN skystarların 6 bijon jant göbekleri olmakta aracımıza. Tavan lambası diyen arkadaşada önerim hyundai getzinki uyuyor , birazcık küçük kalıyor ama uyuyor.
Bu arada benimde manifolt çatlak , yaptırmadım öyle biniyorum bakalım. Adanada şahinlere doğanlara manifolt yapan bir ustaya yenisini yaptıracam , çıkması veya kaynağı yerine...
Benim anladığım kadarı ile bizim araçların hepsinde bir zaman hararet sorunu olmuş , Japon amcamlar değişik iklim şartlarını kaçırmış galiba. Buna bağlı tam darbe yiyen motorlar zaten rektefiye ister ama erken ayıkan arkadaşlarında manifoltları çatlamış , çokça manifolt arayan terranocu görüyorum çünkü. Manifoltun çatlak olması çokmu sorun , bence değil , sadece soruyorlar araç dizelmi diye

)))
Bu arada banada 30 9.5 15 MT lastik takımı lazım ama çıkma arıyorum. Uygun fiyatlı olması için. Elinde olan varsa ilgilenirim.
Adanada olan terranocu arkadaşlarada her türlü yardımcı olurum.
Saygılar Sevgiler.